روي خط هفتمين كنگره بين المللي بيماريهاي ريوي ،مراقبتهاي ويژه و سل
برگزاري پانلهاي سل نهفته و سل مقاوم با حضور اساتيد داخلي و خارجي
پانل سل نهفته ( روز دوم) با حضور اساتید داخلی و خارجی در هفتمین کنگره بیماریهای ریوی ، مراقبتهای ویژه و سل برگزار گردید.
پانل سل نهفته ( روز دوم) با حضور اساتید داخلی و خارجی در هفتمین کنگره بیماریهای ریوی ، مراقبتهای ویژه و سل برگزار گردید.
در ابتدا خانم دکتر" ناصحی" رئیس اداره کنترل سل و جزام وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی توضیحاتی درباره برخورد با سل نهفته در ایران و روند انجام نشست های( IGRA PPD) ارائه داد و سپس دکتر" طبرسی" رئیس بخش عفونی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری و فوکال پوینت سل مقاوم کشور خلاصه ای از آخرین دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت در مورد سل نهفته را ارائه داد .
در قسمت دوم پانل دکتر "ديويد مانيسر"( (David Manisserp رئیس قسمت سل CDC اروپا و "جيوواني ساتيو"(مسئول قسمت سل ERS ) توضیحاتی در مورد نحوه شناسایی گروههای هدف و درمان سل نهفته ارائه دادند.
همچنین دکتر مجیدی ( دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) مطالبی در مورد برخورد با سل نهفته در اطرافیان بیماران مبتلا به سل مقاوم ارائه داد.
بر اساس مطالب ارائه شده در اين پانل تعریف سل نهفته به قرار ذيل عنوان شد: " بيمار داراي سل نهفته، بیمارانی هستند که دچار عفونت سلی به صورت آلودگی با میکروب سل می باشند اما فاقد علائم بالینی و تکثیر بالینی هستند."
برگزاري پانل سل مقاوم با حضور دکتر ناصحی ، دکتر طبرسی ، دکتر مرجانی ، دکتر منیری و دکتر خلیفه سلطان
در این پانل ضمن معرفی چند Case مبتلا به MDR و گزارش طرح کشوری " سل مقاوم " مباحث مختلفی توسط اعضای پانل و شرکت کنندگان مطرح گردید. در پایان پانل 2 نفر از پزشکان بدون مرز (MSF) دکتر "Jamil Faqirza" و Dmytro Donchuk گزارشی از طرح های پزشکان بدون مرز در کشور ارمنستان و سایر کشورها ارائه دادند.
در پایان توسط دکتر طبرسی از خانم مانانا آنجاپاریزه ( رئیس پزشکان بدون مرز در ایران ) تقدیر و تشکر به عمل آمد.
همچنين سل مقاوم به درمان به قرار ذيل تعريف شد: مواردی از سل که به دارو اصلی ایزونیازید و ریفامپین مقاوم می باشد که این موارد سل از نظر درمان مشکل است و احتیاج به داروهایی با عوارض شدید و طول مدت درمان دارند .