• تاریخ انتشار : 1395/01/30 - 09:11
  • بازدید : 5674
  • تعداد بازدید : 714
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به مناسبت 30 فرودین روز علوم آزمایشگاهی

گفتگو با خانم دکتر"فروزان محمدی" استاد پاتولوژی بیمارستان مسیح دانشوری

سال روز تولد حکیم جرجانی مصادف با سی ام فرودین ماه روز علوم آزمایشگاهی نامیده شده است به همین مناسبت روابط عمومی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری مصاحبه ای با خانم دکتر "فروزان محمدی"متخصص پاتولوژی، استاد عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام داده است که چکیده این مصاحبه به شرح ذیل می آید:

مقدمه:

سال روز تولد حکیم جرجانی مصادف با سی ام فرودین ماه روز علوم آزمایشگاهی نامیده شده است  به همین مناسبت روابط عمومی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری مصاحبه ای با خانم دکتر "فروزان محمدی"متخصص پاتولوژی، استاد عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام داده است که چکیده این مصاحبه به شرح ذیل می آید:

دکتر محمدی در سن 5/4 سالگی وارد دبستان شد و درست در زمانی که باید به بازی های کودکی می پرداخت مشغول یادگیری الفبای فارسی بود.

وی زودتر از موئد مدرسه را به اتمام رساند و در سن 17 سالگی وارد دانشگاه شد. دکتر محمدی بیشتر سالهای تحصیل خود را در رشته پزشکی و با رتبه های ممتاز به اتمام رساند و در سال 1358 با توجه به اینکه نفر دوم رشته پزشکی بود بدون آزمون و در رشته پاتولوژی به عنوان دستیار این رشته پذیرفته شد.

دکتر محمدی در سال 1362 فارغ التحصیل  و در سن 28 سالگی استادیار دانشگاه شهیدعلوم پزشکی بهشتی گردید. وی در بیمارستانهای مدرس ، طالقانی ، لقمان و در نهایت مسیح دانشوری خدمت کرده است.

خانم دکتر با توجه به اینکه شما حدود 20 سال در مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری به صورت تمام وقت مشغول به کار بودید لطفا از گذشته آزمایشگاه برای ما صحبت کنید:

سال 1373 شروع به کار بنده در آزمایشگاه مرکز بود و در آن زمان این آزمایشگاه محدود به 3-2 اطاق با تجهیزات کاملاً  اولیه و محدود به تست های روتین آزمایشگاهی بود. به مرور زمان با حمایت ریاست محترم مرکز، مسئولین وقت و همکاریهای مستمر اعضای هیئت علمی آزمایشگاه و همچنین پرسنل فعال و دلسوز درطی 22 سال خدمت خود در این مرکز این آزمایشگاه تبدیل به یک آزمایشگاه معتبر و رفرانس در تشخیص بیماریهای ریوی در کشور شد. باید اضافه کنم که از بطن این آزمایشگاه مراکز تحقیقاتی معتبری چون مایکوباکترلوژی و ویروس شناسی نیز  تاسیس شده اند.

به نظر من آزمایشگاه هر بیمارستان قلب طپنده آن بیمارستان است.  هر قدر توجه به امکانات آزمایشگاه و رفاه پرسنل و پزشکان آزمایشگاه بیشتر باشد مسلماً آن بیمارستان از کیفیت تشخیصی بالاتری برخوردار خواهد بود چرا که امروز تشخیص بیماری بر اساس تست های متداول گذشته و تست های بسیار پیشرفته امروزی در قسمت پاراکلینیک صورت می پذیرد. بنابراین وجود افراد زحمت کش و دلسوز در آزمایشگاه کمک شایانی در مراحل تشخیص بیمار خواهد داشت. البته نباید جایگاه نیروی خدماتی آزمایشگاه را نادیده گرفت. من به نوبه خود از این گروه صمیمانه تشکر می کنم زیرا بدون حضور یک خدمه دلسوز ،کار ابتدایی آزمایشگاه که با یک لوله تمیز شروع می شود سرانجام خوبی نخواهد داشت.

از خاطرات تلخ و شیرین خانم دکتر محمدی سوال کردیم:

یاد گذشته می افتم که اکثر روزها از ساعت 7 صبح تا 7 شب در آزمایشگاه مشغول به کار بودم و در واقع آزمایشگاه خانه اول من بود.

در روز اول کلاس اول پسرم که من باید همراه بقیه مادران پشت نیمکت می نشستم به علت مشغله زیاد کاری در مرکز همسرم همراه پسرم در مدرسه حضور یافت و عکس آن زمان نشان دهنده این است که در کنار تمام بچه های کلاس اولی مادرشان حضور دارد اما تنها در کنار فرزند من پدر او حضور داشت!

در این کار خلاقیت و مسئولیت پذیری هم نقش بسزایی در پیشرفت کار آزمایشگاه داشت دارد. در گذشته ثبت و نگهداری آزمایش ها بصورت دستی بود و برای کنترل آزمایش ها و دیدن جواب آزمایش بیمار با آزمایش های گذشته با مشکل مواجه بودیم. بنابراین با ایجاد پرونده های جداگانه و به نام خود بیماران در اطاق کار خود، بصورت دستی تمام جواب آزمایش ها را بایگانی کرده و تمام کنترل های لازم توسط خودم صورت می گرفت که بعدها با مکانیزه شدن سیستم های پاسخگویی برای من بسیار جالب بود که با زدن تنها یک دکمه تمام اطلاعات بیمار در دسترس می باشد و من در آن زمان چگونه به صورت ابتکاری از سابقه بیماران مطلع می شدم .

باید به جرات بگویم که در آن زمان بیمارستان ما تنها بیمارستان دانشگاهی بود که جواب آزمایش های  بیماران توسط رئیس آزمایشگاه و سپس اعضای هیئت علمی آزمایشگاه کنترل می شد.

خانم دکتر در خاتمه اگر صحبتی دارید بفرمایید:

هیچ گاه فکر نمی کردم زمانی من بتوانم در کنار استاد گرانقدر آقای دکتر ولایتی انجام وظیفه نمایم ولی خوشبختانه این شانس 22 سال به من داده شد. همچنین از استادم جناب آقای دکتر بهادری که از ابتدای شروع به کارم در این مرکز همیشه حامی و پشتیبان من بودند و یکی  دیگر از دلایل پیشرفت من حمایت های بی شائبه ایشان بودند تشکر و قدردانی می کنم

درخاتمه این روز مهم  را به استاد گرانقدر دکتر بهادری، کلیه همکاران هیئت علمی آزمایشگاه، پرسنل فعال و فداکار این آزمایشگاه تبریک می گویم و آرزوی پیشرفت هر چه بیشتر این آزمایشگاه را دارم.

 

  • گروه خبری : اخبار مرکز,مصاحبه,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 30681
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب