• تاریخ انتشار : 1394/01/10 - 13:37
  • بازدید : 1078
  • تعداد بازدید : 57
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های کارشناس تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری در ایام نوروز

کارشناس تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری به کلیه افراد مخصوصا بیماران دیابتی، فشار خون، قلب و عروق توصیه کرد؛ در مصرف تنقلات، شیرینی های پرچرب حد اعتدال را رعایت کنند.


 

کارشناس تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری به کلیه افراد مخصوصا بیماران دیابتی، فشار خون، قلب و عروق توصیه کرد؛ در مصرف تنقلات، شیرینی های پرچرب حد اعتدال را رعایت کنند.

غزال بابا رحمتی گفت: به طور معمول در ایام نوروز در برنامه غذایی افراد تغییرات بوجود می آید در این ایام انواع شیرینی ها، شکلات و تنقلات در برنامه غذایی افراد گنجانده می شود که مصرف آن از چند روز مانده به عید تا پایان روز سیزدهم فروردین ادامه می یابد.

وی با اشاره به مصرف کم  آب و مایعات در ایام نوروز به علت مسافرت ها یا دید و بازدیدها اظهارکرد: مصرف کم آب می تواند در سلامت افراد اختلال ایجاد کند، از همین رو مصرف 6 تا8 لیوان مایعات در روز توصیه می شود و این امر موجب فعالیت بهتر کلیه ها، تصفیه خون و دفع مواد زائد بدن می شود و این موضوع باید در تمام روزهای سال بویژه ایام تعطیل رعایت شود.

بابا رحمتی یکی دیگر از عوارضی که اشخاص در ایام نوروز به آن دچار می شود را یبوست و اختلالات گوارشی دانست و گفت: این عارضه به خاطر افراط در مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و شیرینی جات ایجاد می شود و مهمترین علت آن عدم یا کمبود استفاده از مواد فیبری می باشد.

وی با اشاره به مصرف 4 تا 2 واحد میوه در ایام نوروز اظهار کرد: در این ایام معمولا افراد از میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایر مواد غذایی فیبردار کمتر استفاده کنند چرا که یکی از مهمترین خواص آن پیشگیری از یبوست می باشد.

این کارشناس تغذیه با بیان این مطلب که کمبود تحرک و فعالیت ورزشی می تواند منجر به افزایش چربی خون و افزایش وزن شود توصیه کرد، در ایام  تعطیلات نوروز پیاده روی و فعالیت جسمی  به منظور جلوگیری از بروز اختلال در سلامت ضروری است.

وی به حداقل رساندن مصرف نوشابه های گازدار و استفاده از نوشیدنی های سالم را در ایام نوروز توصیه و تاکید کرد: با توجه به استقبال زیادی که مردم از آجیل در این ایام دارند باید در خرید آن دقت کافی شود و نوع مرغوب آن خریداری شود و همچنین در خوردن آن حد اعتدال رعایت شود.

بابا رحمتی افزود: مطالعات مختلف نشان داده که مصرف آجیل می تواند به سلامت قلب کمک کند همچنین به علت داشتن مواد مغذی از جمله پروتئین، آنتی اکسیدان، اسیدهای چرب امگا 3، فیبر، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، مس و آهن باعث تقويت سيستم ايمني شده و مصرف روزانه آن توصیه می شود، اما باید در خوردن آن حد اعتدال رعایت شود.

 وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: بهتر است دانه های چرب در یخچال و در دراز مدت در فریزر نگهداری شوند و از خوردن دانه هایی که طعم تلخی دارند جدا پرهیز شود، همچنین انواع آجیل ها مانند بادام، فندق، بادام زمینی، گردو و پسته. ترجیحا خام مصرف شود.

 خبرنگار : موناآقایی

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 18524
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب