روي خط هشتمین کنگره بین المللی بیماریهای ریوی، مراقبتهای ویژه و سل
بیست و پنجمین کنگره سراسری سل مصاف با روز ملی مبارزه با سل برگزار شد
دکتر محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در حاشيه چهارمین روز برگزاري "هشتیمن كنگره بين المللي بيماريهاي ريوي ، مراقبتهاي ويژه و سل" مصادف با...
دکتر محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در حاشيه چهارمین روز برگزاري "هشتیمن كنگره بين المللي بيماريهاي ريوي ، مراقبتهاي ويژه و سل" مصادف با روز ملی مبارزه با سل و بیست و پنجمین کنگره سراسری سل گفت: از ۵۸۰ هزار مورد تخمینی سل مقاوم به درمان در جهان، ۱۲۵ هزار مورد شناسایی شده و تحت درمان قرار گرفته اند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: بقیه موارد مبتلا به سل مقاوم به درمان شناسایی نشده اند و ۸۰ درصد انواع سل در چند کشور شامل تاجیکستان، آذربایجان، پاکستان، افغانستان و ترکیه وجود دارد که سازمان بهداشت جهانی وضعیت ویژهای در این کشورها اعلام کرده است.
دکتر گویا در ادامه گفت: مهاجرانی که از پاکستان به ایران میآیند تهدید بزرگ برای شیوع بیماری سل در کشور هستند و در اغلب موارد درمان موثر را به طور کامل دریافت نمیکنند و از کشور خارج میشوند.
وی با بیان اینکه از ۵۸۰ هزار مورد سل مقاوم به درمان ۳۹ هزار نفر در منطقه مدیترانه قرار دارد تصریح کرد: در درمان ایدز نیز ما از آمارهای جهانی عقب هستیم و بر اساس بررسیها، شیوع بیماری ایدز در ایران روند صعودی دارد که ۷۴ درصد بیماران مبتلا به ایدز در کشور از نظر ابتلا به سل مثبت شناخته شده اند.
دکتر گویا با اشاره به اینکه موفقیت در درمان سل در کشور خوب ارزیابی شده است، افزود: ایران به جامعه جهانی تعهد داده است بروز سل را تا سال ۲۰۳۵، ۹۰ درصد کاهش دهد و اگر به این شکل برنامههای کنترل و ریشه کنی این بیماری را ادامه دهیم تا سال ۲۰۳۵ قادر به حذف بیماری سل خواهیم بود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خاتمه اذعان داشت: غربالگری سل در حاشیه نشین ها، به روز رسانی روشهای درمان سل و پژوهشهای کاربردی در این زمینه ضرورتی مهم است.