• تاریخ انتشار : 1398/01/05 - 11:49
  • بازدید : 641
  • تعداد بازدید : 93
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به مناسبت روز جهانی سل:

درمان مناسب و منظم سل منجر به بهبودی بالای نود درصد می گردد

هر ساله 24 مارس برابر با چهارم فروردین به علت كشف ميكروب سل توسط رابرت كخ ، پزشک آلمانی "روزجهاني مبارزه با سل" اعلام می گردد.

هر ساله 24 مارس  برابر با چهارم فروردین به علت كشف ميكروب سل توسط رابرت كخ ، پزشک آلمانی "روزجهاني مبارزه با سل" اعلام می گردد.
به همین مناسبت  روابط عمومی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری گفتگویی با دکتر "مجید مرجانی" متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ترتیب داده که مشروح آن در ذیل آمده است:
دکتر مرجانی با بیان اینکه چهارم فروردین مصادف با ۲۴ مارچ سالروز کشف باسیل سل توسط رابرت کخ در سال ۱۸۸۲ است گفت: این کشف گام نخست در تشخیص و درمان بیماری بود که بی رحمانه جان انسان ها را می گرفت.
وی افزود: دهه هاست که بیماری سل درمان دارویی دارد که در صورت تشخیص به موقع و درمان مناسب و منظم منجر به بهبودی بالای نود درصد می گردد و لذا شیوع بیماری نسبت به دهه های گذشته کاهش محسوسی را نشان می دهد. تلاش های بین المللی طی هجده سال گذشته منجر به نجات جان حدود ۴۵ میلیون نفر از بیماری سل شده است. بنابراین بسیار دردناک است که هنوز روزانه قریب سی هزار نفر در جهان به این بیماری مبتلا و حدود ۴۵۰۰ نفر در روز از این بیماری جان می سپارند.
این متخصص بیماریهای عفونی در خصوص بیماری سل در ایران گفت: در ایران با تلاش های وزارت بهداشت و همه دست اندرکاران در سلامت جامعه خوشبختانه طی چند دهه گذشته شیوع سل روند نزولی داشته ولی هنوز این بیماری از معضلات سیستم سلامت کشور می باشد.
دکتر مرجانی تصریح کرد:  هنوز اطلاعات عمومی در مورد سل ناکافی است و تشخیص بسیاری از بیماران با تاخیر فراوان صورت می گیرد. با توجه به ارتباط دو طرفه سل با ناهنجاری های اجتماعی خصوصا با فقر و سو‌‌ء تغذیه توجه همه دست اندرکاران به این نکته ضروری است که کنترل سل صرفا با اقدامات پیشگیرانه دارویی و درمانی میسر نیست و برنامه ریزی همه جانبه ای را          می طلبدکه شاید یکی از مهمترین این اقدامات حمایت از بیماران مسلول هم از نظر اقتصادی و هم اجتماعی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اذعان داشت: خوشبختانه هم اکنون با برنامه ریزی های در حال انجام و جهت نزدیک شدن به کنترل کامل و حذف بیماری سل در جامعه دایره فعالیت از یافتن و درمان به موقع و مناسب بیماران مسلول فراتر رفته افراد در معرض تماس و در معرض خطر را نیز در بر می گیرد تا از بروز بیماری در آنها به صورت مقتضی جلوگیری به عمل آید.
متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری تاکید کرد: لازم به یادآوری است که سل مانند هر بیماری قابل انتقال دیگر این توانایی را دارد که در صورت بی توجهی به اقدامات کنترلی مجددا  در سطح جامعه شیوع فزاینده ای داشته باشد.
وی افزود: بروز انواع سل مقاوم، سل همراه با ویروس اچ آی وی و سل در جمعیت های آسیب دیده همچون افراد زندانی و بی خانمان یاد آوری می کند که با حریفی قدرتمند و موذی به نام میکروب سل مواجهیم و ما هنوز در نیمه راه هستیم.
دکتر مرجانی در خاتمه گفت: رسیدن به شرایط فعلی مدیون تلاش بی دریغ کسانی است که سلامتی خود را ایثار گونه به خطر انداخته اند تا به بیماران مسلول خدمت رسانی کنند.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 75776
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب