کلینیک ادیومتری (سنجش شنوایی)

معرفی ادیومتری
کلینیک سنجش شنوایی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری که در حال حاضر در طبقه سوم ساختمان جدید الاحداث اورژانس قرار دارد از سال 82 فعالیت خود را آغاز کرده است. در این کلینیک با حضور یک نفر ادیولوژیست ( کارشناس شنوایی شناسی) کلیه خدمات سنجش شنوایی، تجویز سمعک و قالب گیری انجام می شود.
کلینیک ادیومتری همه روزه از ساعت 8 الی 13 آماده ارائه خدمات است و با توجه به ازدحام بیماران، باید با شماره تلفن 27122546 تماس گرفته و با وقت قبلی در اسرع وقت پذیرش شوند.

 

آشنایی با ادیومتری
عملکرد گوش
گوش انسان به عنوان دقیق ترین و پیشرفته ترین سیستم دریافت صدا، شامل مکانیسم های فیزیولوژیک مختلفی است که آسیب به هریک از آنها میتواند باعث ایجاد کم شنوایی شود. خوشبختانه با استفاده از سمعک، شما میتوانید بسیاری از این مشکلات را برطرف کنید.
آناتومی گوش: گوش انسان از سه بخش متفاوت تشکیل شده است:
1. گوش خارجی: شکل گوش خارجی به جمع آوری اصوات کمک کرده و آنها را به سمت کانال و سپس پرده گوش هدایت می¬کند.
2. گوش میانی: شامل پرده گوش و سه استخوانچه به نام های چکشی، سندانی و رکابی میباشد. این استخوانچه ها باعث تقویت صدا می‌شوند.
3. گوش داخلی: در حلزون گوش، سیگنال های صوتی به سیگنال های الکتریکی تبدیل میشود. داخل حلزون پر از مایع است که سلولهای گیرنده حساسی در آن وجود دارند. حلزون صدا را از طریق فیبرهای عصبی به مغز می فرستد و درآنجا پردازش و تفسیر اصوات انجام می پذیرد.
اهمیت توجه به وضعیت شنوایی
از بین 5 حس ما، حس شنوایی دارای اهمیت بالاتری بوده و در صورت محرومیت از آن، ارتباط ما با کسانی که دوستشان داریم و به طور کلی با جهان پیرامون قطع می‌گردد.
تمام صداهایی را که به صورت روزمره می شنوید به خاطر بیاورید: صحبت کردن با دوستان، خنده کودکان، آهنگ مورد علاقه تان و .... اگر دقت کنید می‌بینید که اصوات به زندگی شما معنا بخشیده و برای شما نیروبخش خواهند بود.
حس شنوایی علاوه بر این که به ما کمک می¬کند تا با دیگران ارتباط برقرار کنیم. باعث ایجاد امنیت نیز میشود. صدای آژیر خطر، صدای بوق ممتد یک ماشین، صدای کمک خواستن یک کودک و .... تنها مثال هایی هستند که نشان می دهند این توانایی تا چه میزان پراهمیت است. ما در تمام موارد زندگی برحس شنوایی خود تکیه میکنیم و با دانستن این نکته باید از آن مراقبت کنیم.

علل ایجاد کم شنوایی
اگر چه کم شنوایی اغلب با افزایش سن رخ می دهد، ولی همیشه این چنین نیست. کم شنوایی ناشی از افزایش سن، ممکن است از سنین مختلف آغاز شود ولی اغلب پس از 55 سالگی است.
از علل دیگر ایجاد مشکلات شنوایی، عفونت، ضربه یا آسیب های حین تولد است.

کم شنوایی ناشی از افزایش سن (پیرگوشی)
با افزایش سن، ممکن است توانایی ما در شنیدن اصوات آهسته و زیر، کاهش یابد. اگر صدای آواز پرندگان را نشنویم، شاید مشکلی پیش نیاید ولی وقتی نتوانیم اصوات گفتاری را درک نماییم،  قضیه کمی نگران کننده خواهد شد.
کم شنوایی ناشی از "نویز" و صداهای بلند: این نوع کم شنوایی، اغلب به دلیل قرارگیری طولانی مدت در مقابل سر و صداهای بلند ایجاد میشود و بسیاری از افراد، از قبیل پرسنل نظامی، افسران پلیس، کارگران کارخانهها ، کشاورزان، دندانپزشکان و تمامی مشاغلی که در معرض صداهای بلند هستند، را تهدید میکند. همچنین گوش دادن به موسیقی با صدای بسیار بلند که در بسیاری از جوامع امروزی رایج است، می تواند باعث ایجاد کم شنوایی شود.

مقایسه منابع روزمره نویز

  20 دسی بل صدای پچ پچ
  40 دسی بل صدای خش خش برگ درختان
  60 دسی بل یک خانه ساکت
حتما باید از محافظ­های شنوایی استفاده شود 100 دسی بل دستگاه دریل/ ماشین چمن زنی
حتما باید از محافظ­های شنوایی استفاده شود 120 دسی بل کنسرت موسیقی راک
حتما باید از محافظ­های شنوایی استفاده شود 120 دسی بل موتور جت
  140 دسی بل صدای تفنگ/ انفجار

 

قرار گیری مداوم در معرض سروصدا، می تواند وقوع کم شنوایی را تسریع کند. حتی سر و صداهای بلند ناگهانی، مثل صدای چکش، می تواند باعث آسیب دایمی به شنوایی شما شود. اگر در معرض سر و صدای بیش از حد بلند هستید، حتما از محافظ های گوش استفاده کنید. برای تهیه محافظ های گوش، می توانید به کلینیک های شنوایی شناسی مراجعه نمایید.

انواع کم شنوایی
به طور کلی، سه نوع کم شنوایی وجود دارد: کم شنوایی انتقالی، کم شنوایی حس عصبی وکم شنوایی آمیخته (که ترکیبی از هر دو است).

کم شنوایی انتقالی
کم شنوایی انتقالی، ناشی از مشکلاتی است که درگوش خارجی و گوش¬میانی رخ داده و از رسیدن اصوات به گوش داخلی جلوگیری می¬کند. از شایع ترین علل ایجاد این نوع کم شنوایی، میتوان به تجمع جرم داخل کانال گوش، پارگی پرده گوش، تجمع مایع پشت پرده گوش و آسیب به استخوانچه های گوش میانی اشاره کرد.

کم شنوایی حسی عصبی
این نوع کم شنوایی، به دلیل آسیب سلول های حسی یا فیبرهای عصب شنوایی در گوش داخلی ایجاد میشود. این آسیب باعث میشود تا اصوات به درستی منتقل نشوند. شایع ترین علل ایجادکم شنوایی های حسی عصبی عبارتنداز: پیرگوشی (کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن) و قرار گیری بیش از حد در برابر نویز و سر و صدای زیاد.
با افزایش سن ممکن است مکانیسم حساس انتقال صدا توسط سلولهای مویی و فیبرهای عصب شنوایی آسیب ببیند. این امر بین افراد مختلف، متفاوت است و ممکن است در یک فرد 50 ساله، کم شنوایی شدید و در فرد دیگری با سن بیشتر، مشکلات کمتری را ایجاد کند.

شنوایی شما چگونه تغییر می کند؟
حتی با وجود کم شنوایی، ممکن است بسیاری از اصوات، مثل صدای ماشین چمن زنی و ... قابل شنیدن باشند ولی شنیدن صداهای آهسته تر برای شما دشوار باشد. به صدای زنان وکودکان دقت کنید.گاهی به دلیل کم شنوایی، فهمیدن جملات گوینده زن وکودک دشوار است ولی ممکن است در شنیدن صدای مردان مشکلی نداشته باشید.
با گذشت زمان، شنوایی شروع به ضعیف شدن می کند. این کاهش، حتی از دوران نوجوانی شروع میشود. اما از آنجا که این روند بسیار تدریجی اتفاق می افتد شما متوجه آن نخواهید شد.
دانستن این مطالب به شما کمک می کند تا بیشتر به عکس العمل های خود حساس شوید. اگر از دیگران می خواهید تا حرفشان را تکرارکنند یا در محیط های شلوغ درک کلمات برایتان مشکل میشود، وقت آن رسیده تا شنوایی خود را ارزیابی نمایید.

مراجعه به متخصص شنوایی شناس
ملاقات با یک شنوایی شناس گام بزرگی در بهبود شنوایی شماخود خواهد بود. ترجیحا هنگام ملاقات با شنوایی شناس یکی از اعضای خانواده را همراه خود ببرید تا موارد گفته شده را بعدا برای شما یادآوری کند.
بهتر است قبل از جلسه ملاقات، یادداشت هایی از مشکلات خود را برای شنوایی شناس آماده کنید. برای مثال موقعیت هایی را که از نظر شنیداری برایتان پراهمیت ترند را بنویسید.
بسیاری از افراد در شنیدن گفتار در محیط های پرسروصدا مانند جلسات کاری، مهمانی، رستوران، سوپر مارکت و ... مشکل دارند. اولویت های خود، برای شنیدن را یادداشت کنید و آن را با شنوایی شناس مطرح نمایید.
کمتر از یک ساعت زمان، برای ارزیابی کامل شنوایی لازم است و این آزمایشات کاملا بدون درد و عوارض جانبی هستند.

خدمات تخصصی کلینیک شنوایی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری
•    انجام آزمونهای دقیق شنوایی
•    مشاوره برای انتخاب بهترین سمعک متناسب با میزان و نوع افت شنوایی شما
•    مشاوره و معاینه توسط متخصصین گوش، حلق و بینی در صورت نیاز
•    تجویز کوچکترین و قویترین سمعک های دیجیتال و هوشمند از بهترین برندهای دنیا
•    تجویز انواع سمعکهای نامرئی – داخل گوشی و پشت گوشی
•    ساخت انواع قابهای ضدآب، ضد صوت و محافظ گوش
•    تنظیم دقیق سمعک با نرم افزارهای اختصاصی برای به دست آوردن بهترین نتیجه شنوایی

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب