در حاشیه سمپوزیوم"بیماریهای مزمن انسدادی ریوی و آخرین رویکردهای درمانی":
افزایش مصرف سیگار و پایین آمدن سن مصرف سیگار از عامل مهم COPD
دکتر علیرضا اسلامی نژاد فوق تخصص بیماریهای ریوی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری در حاشیه دومین روز برگزاري اولین سمپوزیوم " بیماریهای مزمن انسدادی ریوی و آخرین رویکردهای درمانی" در مصاحبه با روابط عمومی گفت:
دکتر علیرضا اسلامی نژاد فوق تخصص بیماریهای ریوی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری در حاشیه دومین روز برگزاري اولین سمپوزیوم " بیماریهای مزمن انسدادی ریوی و آخرین رویکردهای درمانی" در مصاحبه با روابط عمومی گفت: این سمپوزیوم که با زحمات زیاد همکاران پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و با همکاری چند انجمن و دانشگاه خارج از کشور در آمریکا و اروپا در حال برگزاری می باشد درباره جنبه های مختلف بیماری های ریوی برگزاری شده است.
دکتر اسلامی نژاد اظهار داشت: تازه های علم پزشکی در مورد چگونگی ایجاد بیماری، نحوه جلوگیری از ابتلا با دید جامعه نگر و بیماری محور، روش های نوین درمان، استفاده از درمان های غیر دارویی، نحوه کنترل این بیماری در بیماران مسن و بیماران پیشرفته و بسیاری از نکات دیگر در این بیماری در طی این سمپوزیوم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این فوق تخصص بیماریهای ریوی در تعریف بیماری COPD گفت: COPD بیماری انسدادی مزمن ریه که ناشی از تنگی مزمن و غیر قابل برگشت راه های هوایی است در حال حاضر چهارمین علت شایع مرگ و میر در دنیاست و به علت افزایش روز افزون شیوع بیماری به یکی از مشکلات عمده بهداشتی درمانی در سطح دنیا تبدیل خواهد شد.
اسلامی نژاد خاطر نشان کرد: سیگار مهم ترین عامل ابتلاء به این بیماری است و در کنار تماس های شغلی، آلودگی هوا، عفونت های دوران کودکی از علل ایجاد بیماری هستند. وی افزود: با توجه به افزایش مصرف سیگار، پایین آمدن سن مصرف سیگار و افزایش شیوع مصرف سیگار در بین خانم ها متاسفانه شیوع بیماری به خصوص در کشور ایران رو به افزایش است و سن ابتلاء به بیماری در حال کاهش بنابراین این موضوع سبب خواهد شد در آینده نه چندان دور با تعداد زیادی از بیماران مبتلا به COPD رو به رو باشیم که می تواند هزینه های فراوان درمانی، اجتماعی، اقتصادی به جامعه وارد نماید.
این فوق تخصص بیماریهای ریوی گفت: متاسفانه در حال حاضر درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد و درمان های موجود در حال حاضر سبب بهبودی کامل بیماری نمی شود بلکه تنها می تواند علایم، درد و رنج بیماران را تا حدی کاهش دهد. وی تاکید کرد: آنچه گفته شد اهمیت توجه به بیماری، روش های جلوگیری از ابتلاء ، اطلاع رسانی به جامعه و آگاهی پزشکان از روش های نوین درمان و پیشگیری از ابتلا را بیش از پیش می کند.
دکتر اسلامی نژاد در خاتمه افزود: امیدواریم علاوه بر نکاتی که در طی سخنرانی ها مطرح می شود افق جدیدی برای انجام پروژه های تحقیقاتی در کشور باز شود و سبب افزایش ارتباطات بین دانشگاهی و بین المللی و تسهیل انجام امور تحقیقاتی با همکاری دانشگاه های مختلف از سراسر جهان برای محققین جوان کشور فراهم گردد.