• تاریخ انتشار : 1396/02/21 - 12:12
  • بازدید : 1561
  • تعداد بازدید : 120
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
چهارمین کارگاه "فلوسایتومتری وکاربرد آن در تشخیص بیماری ها" برگزار شد

اهمیت فلوسایتومتری در تشخیص بیماری های نقص ایمنی

چهارمین کارگاه علمی فلوسایتومتری و کاربرد آن در تشخیص بیماری ها با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی اترخت هلند ...

چهارمین کارگاه علمی فلوسایتومتری و کاربرد آن در تشخیص بیماری ها با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی اترخت هلند 16 و 17 اردیبهشت در سالن همایش های امیرکبیر بیمارستان دکتر مسیح دانشوری برگزار شد.
فلوسایتومتری روشی است که در آن سلولهای خونی به صورت شناور مورد بررسی قرار می گیرند و کاربردهای آن در طب و نیز روش های تحقیقاتی از سالهای پیش شناخته شده است.
بیمارستان دکتر مسیح دانشوری برای چهارمین بار میزبان این کارگاه علمی بود که در این خصوص روابط عمومی بیمارستان مصاحبه با دکتر "اسماعیل مرتاض" رئیس آزمایشگاه فوق تخصصی فلوسایتومتری بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و دبیر علمی این کارگاه داشته که به شرح ذیل است:
رئیس آزمایشگاه فوق تخصصی فلوسایتومتری ضمن بیان این امر که در روش فلوسایتومتری سلول های مختلف (خونی،  سرطانی، لاین های سلولی و سلول های اجدادی مغزاستخوان) جدا شده و توسط آنتی بادی های مختلف که به فلوکروم ها متصل می باشند، مورد رنگ آمیزی قرار می¬گیرند و پس از رنگ آمیزی سلول ها توسط دستگاه فلوسایتومتری مورد ارزیابی قرار می-گیرند تصریح کرد: دستگاه فلوسایتومتری دارای لیزرهای متفاوت آرگون و نئون بوده که با توجه به طول موج های خاصی که دارد می تواند این آنتی بادی های متصل شده به سلول ها را شناسایی و در دتکتورهای مخصوص نمایان نماید که به موجب آن تاکنون بیش از 300 عدد مارکر آنتی بادی متصل به فلوکروم ها شناسایی و تهیه شدند که می توانند در تشخیص ها و نیز کارهای تحقیقاتی بالینی و پایه مورد استفاده قرار گیرند.
دکتر مرتاض از دیگر کاربردهای استفاده دستگاه فلوسایتومتری به ایمنوفنوتایپنیک سلولها اشاره نمود و اظهار داشت: در این روش سلول های مختلف خون، مغز استخوان، مایعات جدا شده از پریکارد پرتیوئن، پلور، اگزودا و تراسنودا می توانند توسط این آنتی بادی های نشاندار رنگ آمیزی گردند و با توجه به تغییرات افزایشی و کاهشی این مارکرهای سلولی،کمک زیادی به تشخیص بیماری ها شوند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مهمترین کاربرد دستگاه و روش فلوسایتومتری را تشخیص بیماری های نقص ایمنی اولیه نظیر بیماری CGD ,X-LA ,CVID ,SCID  اشاره نمود و همچنین در ادامه گفت: از این روش می توان برای شمارش تعداد CD4  و نسبت آن به سلولهای CD8 و بیماران نقص ایمنی اکتسابی از جمله بیماران مبتلا به HIV  استفاده نمود.
وی در ادامه بیان کرد: جهت بررسی فنوتیپ های ایمنی سلول های مغز استخوان به خصوص گزارش افزایش سلولهای نارس میلوئیدی و لنفوئیدی در خون محیطی و نیز تغییرات این سلولها در مغز استخوان می توان از روش فلوسایتومتری استفاده کرد که راهی برای تاثید ایمنولوژیک سرطان های خونی می توان محسوب گردد.
دبیر علمی چهارمین کارگاه فلوسایتومتری اذعان کرد: از روش فلوسایتومتری برای تائید تغییرات خونی ایجاد شده در مایع BAL  به خصوص در بیماران مبتلا به سارکوئیدوز ریوی، هیستوسیتوزیس و نیز بدخیمی های قفسه صدری از روی مایع پلور می توان استفاده نمود.
دکتر مرتاض در خاتمه خاطر نشان کرد: در این کارگاه اساتید صاحب نظر رشته فوق از دانشگاه اترخت هلند نیز حضور داشتند و با همکاری اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به ارائه مباحث پایه ای و اساسی و نیز جنبه های تشخیصی استفاده از فلوسایتومتری پرداخته شد که امیدواریم بتوانیم در این خصوص کاربرد این روش در سطح کشور گام های موثری را برداریم.



 

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 46213
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب