دکترمرتاض در حاشیه سمپوزیوم"بیماریهای مزمن انسدادی ریوی و آخرین رویکردهای درمانی":
بیماری مزمن ریوی تا 2020 سومین عامل مرگ و میر جهان
دکتر اسماعیل مرتاض رئیس آزمایشگاه فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری در حاشيه اولین روز برگزاري اولین سمپوزیوم " بیماریهای مزمن انسدادی ریوی و آخرین رویکردهای درمانی" در مصاحبه با روابط عمومی این مرکز درباره بیماری بیماریهای مزمن انسدادی ریوی گفت:
دکتر اسماعیل مرتاض رئیس آزمایشگاه فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری در حاشيه اولین روز برگزاري اولین سمپوزیوم " بیماریهای مزمن انسدادی ریوی و آخرین رویکردهای درمانی" در مصاحبه با روابط عمومی این مرکز درباره بیماری بیماریهای مزمن انسدادی ریوی گفت: براساس تخمین سازمان جهانی بهداشت، بیماری های مزمن انسدادی ریوی تا سال 2020 میلادی به سومین عامل مرگ و میر در جهان تبدیل خواهد شد.
دکتر مرتاض اظهار داشت: آمارهایی که از سوی سازمان جهانی بهداشت منتشر شده است نشان می دهد که سه میلیون نفر در سال 2015 جان خود را در سراسر دنیا براثر بیماری مزمن انسداد ریوی از دست داده اند و در کشورهایی که مصرف سیگار و قلیان آنها روبه افزایش است این بیماری روند صعودی خواهد یافت.
این متخصص ایمونولوژی درباره بیماری مزمن انسدادی ریوی تصریح کرد: در این بیماری بر اثر افزایش ترشحات موکوزی دستگاه تنفسی، انسدادهایی در مجاری هوایی ایجاد می شود یا اینکه آلوئول های (کیسه های هوایی) ریوی در اثر افزایش تولید الستاز نوتروفیلی، دچار پارگی شده و ساختمانشان را از دست می دهند که در نتیجه آن، ریه ها کارکرد و عملکرد خود را از دست خواهند داد و اکسیژن نمی تواند تبادل شود.
دبیر اجرایی این سمپوزیوم علمی درباره عوامل بروز بیماری مزمن انسدادی ریوی گفت: این بیماری اغلب در افراد بالای 50 سال دیده می شود و عامل اصلی آن مصرف تنباکو چه به صورت سیگار و چه به صورت قلیان می باشد. وی نقش وراثت در ایجاد بیماری مزمن انسدادی ریوی را 5 تا 6 درصد عنوان داشت و افزود: هوای آلوده از عوامل تشدید بیماری مزمن انسدادی ریوی است زیرا با کاهش اکسیژن رسانی، موجب تخریب بیشتر بافت ریوی و مجاری هوایی می شود و برای افراد، مضر خواهد بود.
وی مهم ترین عامل بازدارنده بیماری مزمن انسداد ریوی را ترک سیگار دانست و تصریح کرد: افرادی که به طور مداوم در معرض دود افراد سیگاری هستند نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند چرا که دود سیگار برای افراد غیرسیگاری، ضرر بیشتری خواهد داشت.
رئیس آزمایشگاه فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی گفت:: متاسفانه بیماران زیادی هستند که دیر به پزشک مراجعه می نمایند و یا بیماری آنها تشخیص داده نمی شود و روند درمان را طی نمی کنند و هر روز، ضایعات ریوی در آنها بیشتر می شود تا به مرحله ای می رسد که ریه ها عملکرد خود را از دست می دهند و باید پیوند ریه برای این افراد انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: برای بیماران دچار انسداد ریه تزریق دو واکسن آنفولانزا و پنوموکوک ضروری است چون سیستم ایمنی این افراد ضعیف شده و بهتر است در زمان مناسب واکسیناسیون شود.
دکتر مرتاض به کودکان و افرادی که مشکلات ریوی، قلبی - عروقی و تنفسی دارند توصیه کرد بهتر است در روزهای آلوده بیرون نیایند و تغذیه مناسب داشته باشند.
این متخصص ایمونولوژی در خاتمه تاکید کرد: در این روزها بهتر است فست فود نخوریم و از لبنیات، شیر، میوه و سبزیجات تازه استفاده نمایم چرا که مواد غذایی به علت داشتن املاح و ویتامین بالا، می تواند سیستم ایمنی را تقویت کرده تا بدن، دفاع و ترمیم های لازم را داشته باشد.