یازدهمین همایش بزرگ پیوند اعضا (جشن نفس) با حضور وزیر بهداشت برگزار شد
تاکید وزیر بهداشت بر لزوم ارتقای فرهنگ اهدای عضو در کشور
روابط عمومي دانشگاه: یازدهمين همایش بزرگ پیوند اعضا (جشن نفس) با حضور وزیر بهداشت، دکتر ولایتی رئیس انجمن پیوند ،دکتر آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اعضای ایران و رئیس مرکز پزشکی مسیح دانشوری و جمعی از مسوولان کشوری شامگاه 13 شهریورماه در برج میلاد تهران برگزار شد.
روابط عمومي دانشگاه: یازدهمين همایش بزرگ پیوند اعضا (جشن نفس) با حضور وزیر بهداشت، دکتر ولایتی رئیس انجمن پیوند ،دکتر آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اعضای ایران و رئیس مرکز پزشکی مسیح دانشوری و جمعی از مسوولان کشوری شامگاه 13 شهریورماه در برج میلاد تهران برگزار شد.
در این همایش وزیر بهداشت ضمن اشاره به جایگاه ایران در دنیا در زمینه انجام اعمال پیوندی بر لزوم ارتقای فرهنگ «اهدای عضو» در کشور تاکید کرد و هنرمندان واقعی را اهداکنندگان عضو دانست و گفت: این افراد در بدترین شرایط زندگی، بهترین تصمیم دوران حیات خود را میگیرند.
دکتر هاشمی با بیان این که ایران در زمینه جراحی های پیوند اعضا بسیار توانمند است خاطرنشان کرد: اگر چه ایران در زمینه پیوند عضو در منطقه بیرقیب است و هم اکنون جزو کشورهای ممتاز در انجام پیوند عضو است، اما امیدواریم کشورمان در این زمینه سرآمد کشورهای جهان باشد.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ارتقای فرهنگ اهدای عضو در کشور به نیازمندان پیوند کمک مثمرثمری خواهد کرداز برگزار کنندگان «جشن نفس» قدردانی کرد و اظهار داشت: بدون تردید ارتقای فرهنگ اهدای عضو میتواند به جمع زیادی از بیماران کمک کند. بسیاری از خانوادهها از شهرهای دور به این جشن آمدند که حضور این بیماران و اساتید پزشکی در جشن نفس بسیار در ارتقای فرهنگ اهدای عضو موثر خواهد بود و امیدواریم روزی برسد که ایران در زمینه اهدای عضو داوطلبانه؛ سرآمد جهان شود.
دکتر هاشمی با بیان این مطلب که ما ملتی داریم که در روزهای سخت به کمک همنوعان خود میآیند گفت: ایران در زمینه انجام پیوندهای مختلف بسیار قدرتمند و بیرقیب است و باید تعداد نیروهای هماهنگ کننده پیوند اعضا در تمام استانها پرشمارتر شود.
وزیر بهداشت در حاشیه این مراسم برپایی چنین اجتماعاتی را بینظیر دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم برگزاری چنین مراسمهایی ارتقای فرهنگ اهدای عضو در کشور را سبب شود. متاسفانه روزانه تعداد قابل توجهی از نیازمندان به پیوند عضو به کام مرگ کشیده میشوند که امیدواریم مردم ما در این لحظات سخت به خدا توکل کرده و مطمئن باشند شادی روح عزیزانشان در این است که به نیازمندان زندگی ببخشند زیرا زندگی بخشیدن به دیگران نیز در دین ما تعریف شده است؛ حیات یک نفر ،حیات همه بشریت است. امیدواریم کسی در معرض این امتحان قرار نگیرد اما اگر هم قرار گرفت مشابه همین قهرمانان سربلندانه بیرون بیاید.
دکتر آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت نیز در این همایش خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت برای گسترش پیوند اعضا در کشور، برنامه های متعددی دارد که یکی از آنها گسترش کمی و کیفی بیمارستان ها و بخش های تخصصی پیوند هم به لحاظ نیروی انسانی و هم از نظر ابزار، تجهیزات و داروها است.
وی افزود: برای دسترسی عادلانه به این امکانات در سراسر کشور برنامه گسترش این مراکز و گسترش مراکز فراهم آوری اعضا را در دستورکار داریم و یکی از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت در زمینه پیوند،حفاظت مالی از بیماران نیازمند پیوند است.
دکتر کتایون نجفی زاده رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت نیز در این همایش تجلیل از خانواده های اهداکنندگان عضو و ارتقای فرهنگ اهدای عضو و اطلاع رسانی به مردم در این زمینه را از مهمترین اهداف برگزاری این همایش برشمرد و تاکید کرد: با حضور متخصصان زبده ایرانی امکان انجام همه انواع پیوند اعضا و نسوج در ایران وجود دارد.
وی با اشاره به این که در جهان اعضای حدود 50 درصد از مرگ مغزی ها اهدا می شود گفت: متاسفانه 25 درصد افرادی که در لیست انتظار پیوند اعضا هستند به علت نرسیدن عضو پیوند، فوت می کنند.
رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت با بیان این که در خاورمیانه در زمینه پیوند اعضا در رتبه اول قرار داریم افزود: حدودا از هر اهداکننده به طور متوسط سه عضو، اهدا می شود و پارسال در کشورمان حدود 2000 نفر ، عضو مورد نیاز خود را دریافت کردند.
وی با بیان اینکه دوست نداریم کسی مرگ مغزی شود از مردم خواست تا اقدامات حفاظتی و مراقبتی را انجام دهند تا مرگ مغزی نشوند اما در عین حال گفت: اگر مرگ مغزی اتفاق افتاد باید سعی کنیم اعضای خود را زیر خاک نبریم زیرا افرادی هستند که به این اعضا نیاز دارند.
رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت افزود: اگر علاقمند هستیم که پس از مرگ مغزی اعضای خود را اهدا کنیم باید این موضوع را به اطرافیانمان بگوییم زیرا تصمیم گیری در این زمینه برای خود فرد آسان تر است تا برای اطرافیان آنها و خانواده ها اگر بدانند نظر عزیزانشان درباره اهدای عضو پس از مرگ مغزی چه بود برای آنان تصمیم گیری آسان تر است.
دکتر نجفی زاده گفت: حدود 24 هزار بیمار در حال دیالیز در کشور داریم که از این تعداد 80 درصد قابلیت دریافت پیوند کلیه را دارند.و اکنون 7 تا 10 نفر در روز به علت نرسیدن عضو پیوندی فوت می کنند.
گفتنی است در یازدهمین مراسم «جشن نفس»؛ دکتر هاشمی وزیر بهداشت، دکتر آقاجانی معاون درمان وزیر بهداشت، دکتر پیوندی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علی اکبر ولایتی، جمعی از مسوولان کشوری و نظام سلامت و جمع کثیری از گیرندگان، خانواده های اهدا کنندگان و بیماران در لیست انتظار و پیشکسوتان هنری و ورزشی و هنرمندانی نظیر ایرج نوذری، سعید ابوطالب مستندساز و نماینده پیشین مجلس، ثریا قاسمی، کیانوش عیاری کارگردان، دکتر ملک حسینی، جراح نخستین پیوند کبد در ایران و مسوولانی چون دکتر ماندگار جراح قلب و جمع کثیری از خانوادههای اهداکننده عضو و بیماران پیوندی حضور داشتند و در بخشی از این همایش روش فرآهم آوری اعضای پیوندی و روند چگونگی اهدای عضو از فرد مرگ مغزی و در نهایت پیوند به بیماران نیازمند به صورت نمایش به شرکت کنندگان نشان داده شد