• تاریخ انتشار : 1398/04/02 - 10:46
  • بازدید : 1865
  • تعداد بازدید : 503
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
برای اولین بار در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری

تعبیه دستگاه AFR جهت بیمار مبتلا به افزایش فشار خون ریوی

تعبیه دستگاه AFR برای اولین بار در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، جهت خانم 35 ساله مبتلا به افزایش فشار خون ریوی که علیرغم تجویز کلیه درمانهای دارویی و تزریقی از حملات مکرر سنکوپ رنج می برد انجام شد.

تعبیه دستگاه AFR برای اولین بار در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، جهت خانم 35 ساله مبتلا به  افزایش فشار خون ریوی که علیرغم تجویز کلیه درمانهای دارویی و تزریقی از حملات مکرر سنکوپ رنج می برد انجام شد.
به گزارش روابط عمومی و به نقل از دکتر بابک شریف کاشانی متخصص بیماری های قلب و عروق و برد تخصصی قلب و عروق، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و ریئس بخش قلب بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، افزایش فشار خون ریوی یکی از بیماری‌های ریه است که در آن فشار خون در سرخرگ ریوی از حد طبیعی بسیار بالاتر می‌رود.
دکتر شریف کاشانی در خصوص وضعیت این بیماران گفت: گاهی این بیماران دچار اختلال حاد و گذرای عملکرد بطن راست و نیز کاهش خون رسانی سیستمیک موقت به شکل حملات مکرر کاهش سطح هوشیاری به صورت سرگیجه و سنکوپ می شوند که به بحران  PHمعروف است.
این متخصص بیماری های قلب و عروق درباره دستگاه تنظیم کننده جریان خون دهلیزی تصریح کرد: این دستگاه که نام معادل انگلیسی آن (Atrial flow regulator) AFR است با ایجاد ارتباط بین دو دهلیز، اجازه حرکت جریان خون بین دهلیز ها را به صورت یک طرفه فراهم می کند. وی افزود: بدین ترتیب فشار در سمت راست قلب کاهش یافته و علایم احتقان نیز ( همچون بزرگ شدن کبد و غیره) متعاقباً کاهش می یابد.
رییس بخش قلب بیمارستان دکتر مسیح دانشوری اذعان داشت: علاوه بر موارد فوق، باعث افزایش حجم خون در سمت چپ می شود، بنابراین حجم ضربه ای، برون ده قلب و پرفیوژن ارگانهای بدن را افزایش می دهد و می تواند به از بین رفتن حملات سنکوپ کمک شایان توجهی کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص نحوه پذیرش این بیماران در تعبیه دستگاه فوق بیان کرد: بیماران مراجعه کننده به درمانگاه پرفشاری خون بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و یا بیماران بستری مبتلا به این بیماری، مورد ارزیابی به لحاظ معیارهای ورود و خروج از طرح قرار خواهند گرفت. در صورت رضایت بیمار، اطلاعات فرم تجویز برای شرکت اکلوتک ارسال می گردد و بعد از تایید تیم علمی مبنی بر شرکت دادن فرد بیمار در این طرح، دستگاه مورد نیاز بر اساس سایز مورد نیاز انتخاب و به صورت رایگان در اختیار بیمارستان قرار داده می شود.
دکتر شریف کاشانی در خاتمه اضافه کرد: این تکنیک تا کنون به صورت بسیار محدود در چند مرکز دنیا و ایران انجام شده است و عمل فوق کار تیمی بسیار خوب با همکاران گروه قلب و بیهوشی در بیمارستان های شهید رجایی، شهید مدرس و دکتر مسیح دانشوری در این مرکز انجام گرفت.
خوشبختانه حال عمومی بیمار مناسب و عملکرد قلب و دستگاه کاملاً رضایت بخش است.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 79696
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب