توصيههاي رئيس اداره تغذيه مركز پزشكي مسيح دانشوري براي ماه مبارك رمضان
رئيس اداره تغذيه مركز پزشكي مسيح دانشوري با اشاره به مصادف شدن ماه مبارك رمضان با فصل تابستان گفت: يكي از مسائل مهم تغذيهاي در اين ماه عمل تعريق ومديريت مصرف آب در افراد است.
رئيس اداره تغذيه مركز پزشكي مسيح دانشوري با اشاره به مصادف شدن ماه مبارك رمضان با فصل تابستان گفت: يكي از مسائل مهم تغذيهاي در اين ماه عمل تعريق ومديريت مصرف آب در افراد است.
به گزارش روابط عمومي مركز پزشكي مسيح دانشوري، دكتر منصور رضايي با بيان اين مطلب كه سردردهاي صبحگاهي يكي از مشكلات شايع در روزهاي اوليه ماه مبارك رمضان به شمار ميرود به روزهداران توصيه كرد از يك هفته قبل از شروع ماه مبارك رمضان مصرف روزانه چاي و قهوه خود را كاهش دهند تا سيستم عصبي مركزي آنها به ميزان كمتري از دريافت كافئين عادت نمايد.
وي افزود: افراد همچنين ميتوانند در روزهاي پايان ماه شعبان به صورت منظم صبحانه مصرف نمايند تا به خوردن سحري عادت كنند و همچنين كالري(انرژي) غذاي مصرفي را در وعده ناهار خود كاهش دهند.
رئيس اداره تغذيه مركز پزشكي مسيح دانشوري، با اشاره به طولاني بودن زمان گرسنگي(اذان صبح تا اذان مغرب) در ماه مبارك رمضان اظهار كرد: افراد بايد در اين ماه مديريت آب(مايعات) و انرژي (كالري) از لحاظ تغذيهاي داشته باشند.
دكتر رضايي توصيه كرد روزهداران ميزان دريافت منابع غذايي فيبر دار نظير غلات كامل(نان سنگك و بربري)، حبوبات خيسانده شده، غلات و حبوبات، آجيل تازه و بينمك، انواع سالاد و ميوه و سبزي را در وعده سحري افزايش دهند.
وي با بيان اين مطلب كه مصرف غذاهاي پرچرب( نظير كله پاچه و حليم) و سرخ كردني باعث افزايش عطش در طول روز در ماه مبارك رمضان ميشود گفت: بهتر است افراد مصرف غذاهاي مدر(ادرار آور)، نظير چاي و قهوه را در وعده سحري كاهش دهند و از خوردن غذاهاي فست فود و شور نظير سوسيس، كالباس، تن ماهي و غذاهاي كارخانهاي پرهيز نمايند.
عضو عيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اين مطلب كه مصرف ادويه جات، زرد چوبه و فلفل در وعده سحري عطش آور است اظهار كرد: روزه داران بايد سعي كنند غذاهاي خود را با مواد ترش مزه طبيعي نظير نارنج، آبغوره، ليمو ترش خوش طعم نمايند تا اينكه بخواهند آنها را با نمك، روغن و ادويه جات طعم دار كنند.
دكتر رضايي توصيه كرد روزه داران بايد براي جبران مواد معدني از دست رفته در تعريق روزانه از مواد غذايي غني از املاح نظير انواع ميوه و سبزيجات، ماست و دوغ كم نمك استفاده نمايند.
وي افزود: افراد بايد در وعده سحري استفاده از مواد نشاستهاي نظير نان كامل، حبوبات، انواع آش و سوپ را جايگزين استفاده از قندهاي سادهاي نظير قند، شكر، شربت وشيريني نمايند.
رئيس اداره تغذيه مركز مسيح دانشوري با بيان اين مطلب كه شروع افطار بايد با مصرف مايعات ولرم همراه با مواد قندي و مغذي باشد گفت: چاي و عسل، چاي شيرين، چاي و خرما، شير و عسل، شير و خرما از جمله مايعاتي هستند كه ميتوان افطار را با آنها آغاز نمود.
وي افزود: عليرغم گرماي شديد هوا افراد بايد از مصرف مايعات سرد و يخزده در ابتداي افطار پرهيز نمايند.
دكتر رضايي با بيان اينكه افطاري بايد جزو وعدههاي سبك باشد و با فاصله اي به شام برسد اظهار كرد: شام نيز حتماً بايد سبك و از مواد سهلالهضم باشد به عنوان مثال موادي با پايه ماست نظير كته و ماست، تخم مرغ، آجيل، انواع كوكوها، ماكاروني، انواع آش، سوپ و فرني، خورش كم چرب با مصرف محدود برنج توصيه ميشود.
رئيس اداره تغذيه مركز پزشكي مسيح دانشوري همچنين توصيه كرد افراد در وعده افطاري استفاده از مواد قندي سالم مثل خرما، عسل، شيره انگور را جايگزين مصرف قند، شكر و زولبيا و باميه نمايند.
وي در پايان سخنان خود از بروز يبوست به عنوان يكي از مشكلات روزه داران در ماه مبارك رمضان ياد كرد و گفت: بروز يبوست به علت كاهش تحرك، كاهش مصرف مايعات در طول روز و كاهش مصرف فيبرها رخ ميدهد و براي پيشگيري از اين مسئله بايد به نكاتي كه در بالا به آن اشاره شد اهميت داد و همچنين پياده روي بعد از افطار و قبل از سحر در پيشگيري از يبوست بسيار موثر خواهد بود.