• تاریخ انتشار : 1397/01/04 - 10:12
  • بازدید : 2451
  • تعداد بازدید : 97
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
چهارم فروردین روز جهانی"مبارزه با سل"

سل کشنده ترین عامل عفونی; حتی بیشتر از HIV

هر ساله 24 مارس برابر با چهارم فروردین به علت كشف ميكروب سل توسط رابرت كخ ، پزشک آلمانی "روزجهاني مبارزه با سل" اعلام می گردد.

هر ساله 24 مارس  برابر با چهارم فروردین به علت كشف ميكروب سل توسط رابرت كخ ، پزشک آلمانی "روزجهاني مبارزه با سل" اعلام می گردد.
به همین مناسبت  روابط عمومی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری گفتگویی با دکتر "پیام طبرسی" متخصص بیماریهای عفونی، رئیس بخش عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری ترتیب داده که مشروح آن در ذیل آمده است:
دکتر طبرسی درباره سل گفت: سل یکی از قدیمی ترین بیماری هایی که در تاریخ بشر شناسنایی شده است و عامل آن  میکروبی به نام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (TB) می باشد. وی افزود: اهمیت بیماری سل در واگیردار بودن و انتقال از فرد به فرد است و راه انتقال از طریق ذرات هوایی ریز و در بیشتر موارد به صورت ریوی و حدود 20 تا 40 درصد ممکن است خارج ریه و غدد لنفاوی پرده جنب، مغز و احشا شکمی و سیستم تناسلی ادراری پریکارد درگیر شوند.
این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در دنیا سالانه حدود 10 میلیون نفر مورد جدید اتفاق می افتد که از این میان یک میلیون و هشتصد هزار نفر فوت می کنند و به همین دلیل سل کشنده ترین عامل عفونی حتی بیشتر از HIV است.
دکتر طبرسی با بیان اینکه در ایران سالانه حدود 10 هزار نفر مورد جدید مبتلا به سل وجود دارد که میزان موفقیت درمان حدود 85 درصد است گفت: علائم مهم سل ریوی شامل: سرفه بیش از 2 تا 3 هفته به همراه خلط خونی، تب و لرز، تعریق شبانه و کاهش وزن می باشد.
رئیس بخش عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری اذعان داشت: روش تشخیص سل با آزمایش خلط به سادگی قابل تشخیص می باشد و درمان بیماری سل مبتنی بر رژیم 4 دارویی به مدت 6 ماه می باشد که لازم است بیمار به صورت روزانه و منظم دارو را مصرف نماید.
وی در ادامه گفت: در صورت مصرف غیر صحیح دارو و یا قطع دارو امکان ایجاد مقاومت دارویی مطرح می شود که درمان این سل بسیار مشکل و پر هزینه می باشد.
این متخصص بیماریهای عفونی اظهار داشت: درمان سل مقاوم نیازمند حداقل 10قرص به اضافه تزریق آمپول روزانه به مدت 20 ماه می باشد و میزان موفقیت درمان زیر 60 درصد است.
دکتر طبرسی گفت: جهت پیشگیری از سل لازم است افرادی که سرفه بیش از 2 هفته، تب طول کشیده، خلط خونی، کاهش وزن شدید دارند جهت تشخیص سریعتر به پزشک مراجعه نمایند.
این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه توصیه کرد: افرادی که سل ریوی دارند تا زمان منفی شدن خلط ( معمولا دو هفته بعد از شروع درمان ) باید در محیط ایزوله باشند و از تماس نزدیک با سایر افراد خودداری کنند. همچنین افرادی که با شخص مسلول در تماس نزدیک هستند باید با مراجعه به مراکز بهداشتی تحت معاینه قرار گرفته و از نظر بروز سل فعال و نهفته مورد بررسی قرار گیرند.  

  • گروه خبری : اخبار مرکز,مصاحبه,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 59828
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب