• تاریخ انتشار : 1394/08/21 - 10:04
  • بازدید : 14453
  • تعداد بازدید : 822
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس بخش داخلی ریه مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری:

پنومونی اکتسابی (HAP) دومین عفونت شایع بیمارستانی است

مقدمه: 12 نوامبر مصادف با 21 آبان ماه روز جهانی پنومونی (عفونت ریه) می باشد. بر طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیماریهای "پنوموکوکی" اولین بیماریهای عفونی کشنده در سراسر دنیاست و سالانه بیش از یک میلیون کودک زیر 5 سال بر اثر ابتلا به بیماریهای پنوموکوکی جان خود را از دست می دهند.

مقدمه: 12 نوامبرمصادف با21 آبان ماه روزجهانی  پنومونی (عفونت ریه) می باشد. بر طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیماریهای "پنوموکوکی"اولین بیماریهای عفونی کشنده در سراسر دنیاست و سالانه بیش از یک میلیون کودک زیر 5 سال بر اثر ابتلا به بیماریهای پنوموکوکی جان خود را از دست می دهند.به همین مناسبت روابط عمومی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری  گفتگویی با دکتر "حمید رضا جماعتی"قائم مقام ریاست مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری و همچنین رئیس بخش داخلی ریه این مرکز انجام داده که مشروح آن در ذیل می آید:

آقای دکتر جماعتی  لطفا درباره عفونت ریه یا همان پنومونی ریه برای ما توضیح دهید:

پنومونی یا عفونت ریه عبارت از درگیری راههای هوائی و نسج ریه بوسیله میکرو­ ار­گانیسم های مهاجم می­باشند و معمولا به دو دسته بزرگ پنومونی: اکتساب از جامعه (CAP) و­ پنومونی اکتساب شده از بیمارستان (HAP)تقسیم می­گردد.

CAP از نظر میزان مرگ و میر در حالت معمول از 5 تا 15درصد متغیر و درصورت شدید بودن بیماری میزان مرگ و میر حتی به 50 درصد با بستری شدن در ICUممکن است برسد.

در موردHAP  می توان گفت که دومین عفونت شایع و بیشترین میزان مرگ و میر بیمارستانی ناشی از عفونتهای بیمارستانی را شامل می­شود.

تشخیص این بیمار معمولا بر اساس یکسری علائم شکایات و ­معاینه فیزیکی و انجام گرافیهای قفسه سینه انجام می­شود.

پنومونی در چه سنی شایع ترین علت مرگ و میر می باشد؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت در سنین بالا و افرادی که سیستم ایمنی مختلی دارند شاید بتوان گفت که بیشترین مرگ و میر را در پنومونی داریم و مهمترین علت آن این است که بیماران با تظاهرات غیر معمول که می تواند تشخیص افتراقی دیگر را مطرح کند وگاهی برای رسیدن به تشخیص نیاز به اقدامات تشخیصی خاصی است که منجر به تاخیر­ در شروع درمان می­شود و این باعث افزایش میزان مرگ ومیر بیماران می گردد.

عامل دیگر نوعی میکرو ارگانیسم است که هرچه مهاجم تر باشد میزان مرگ و­ میر بالاتر می­رود و البته وجود بیماری همراه مانند بیمار قند، سرطان وغیره که باعث افزایش مرگ ومیر در پنومونی می­شود .

تشخیص زود هنگام پنومونی ریه چه آثاری دارد؟

اگر منظور ایمنی باشد که برای تشخیص زود هنگام پنومونی چه باید کرد هر بیمار که با شکایات سرفه، خلط چرکی، تب و درد در قفسه سینه به پزشک مراجعه نماید، پزشک بعد­ از گرفتن تاریخچه و معاینه دقیق بیمار و گرفتن گرافی قفسه سینه می تواند آنرا تشخیص و با گرفتن خلط و آزمایش درمان را شروع نماید.

و اگر منظور تشخیص زودرس است که می تواند باعث کاهش مرگ و میر بیماران باشد، کاملا صحیح است چون تاخیر­ در­ تشخیص بیماری­ و تاخیر در مراجعه بیماران به پزشک می تواند گاهی صدمه جبران ناپذیری را به بیمار تحمیل نماید.

با توجه به اینکه بیماریهای پنوموکوکی اولین بیماریهای عفونی کشنده هستند راه حل جهت پیشگیری چیست؟

معمولا جلوگیری از پنومونی بطور کلی 2 اقدام پزشکی دارد شامل:

1.       زدن واکسن که بر علیه آنفولانزا و پنوموکک است و درصورت سیگاری بودن فرد : ترک اعتیاد و توقف سیگار کشیدن است.

2.       البته توجه به بهداشت فردی توسط بیماران ، شستن مرتب دستها با آب و صابون و خودداری از دست دادن و روبوسی با افراد بیمار از راه حل های اساسی در پیشگیری است.

مهم ترین عاملی که تهدید کننده سلامت ریه است و می تواند منجر به عفونت آن شود چیست؟

همانطوریکه قبلا گفتم عوامل ریسک برای ایجاد پنومونی و شدت آن: سن بیمار ، بیماریهای همزمان مثلا بیماریهای مزمن تنفسی مانندCOPD، نارسایی قلبی ، اختلال سیستم ایمنی و بیماریهای عروقی مغزی و رفتارهای شخص مانند مصرف الکل و سیگار و فاکتورهای جغرافیایی و شغلی افراد است.

آیا دود سیگار و دخانیات تنها فرد مصرف کننده را در معرض خطر عفونت ریوی قرار می دهد؟

دود سیگار باعث افزایش ریسک پنومونی در افراد سیگاری می شود  همین طور درافرادی که با فرد سیگاری زندگی می­کنند به علت اختلال در تکامل سیستم تنفسی در بچه کوچک خانواده و در افراد بزرگ خانواده به علت اختلال سیستم دفاعی ریوی آنها باعث صدمات جبران  ناپذیری به سیستم تنفسی آنها می­شود .

 

  • گروه خبری : اخبار مرکز,مصاحبه,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 25514
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب