• تاریخ انتشار : 1394/01/24 - 10:32
  • بازدید : 5069
  • تعداد بازدید : 427
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نقش راديولوژي در بخشPET/CT

گفتگو با دکتر مهرداد بخشایش کرم رئیس بخش تصویربرداری

دکتر مهرداد بخشايش کرم دانشيار گروه راديولوژي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تحصيلات ابتدايي و دانشگاهي خود را در شيراز به پايان رسانده و در سال1370 دانشنامه بورد تخصصي راديولوژي را از همان دانشگاه اخذ نمود.

دکتر مهرداد بخشايش کرم دانشيار گروه راديولوژي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تحصيلات ابتدايي و دانشگاهي خود را در شيراز به پايان رسانده و در سال1370 دانشنامه بورد تخصصي راديولوژي را از همان دانشگاه اخذ نمود. ایشاناز آن زمان تاکنون به عنوان عضو هيئت علمي گروه راديولوژي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي شيراز، شهيد صدوقي يزد و شهيد بهشتي مشغول به انجام وظيفه بوده در حال حاضر حدود يک سال است که در بخش PET/  CT مسيح دانشوري به عنوان عضو هئيت علمي مشغول به فعاليت است و در ضمن رياست بخش تصوير برداري مرکز پزشكي مسيح دانشوري به عهده ايشان است. وي همچنين دوره هاي فوق تخصص MRI در انگلستان و PTCTدر سويس گذرانده است.

 -آقاي دكتر لطفاً در خصوص نقش راديولوژي در بخش PET/CTتوضيح دهيد؟

دستگاه CT اسکن که جزئي از دستگاه PET / CT مي باشد به منظور تصويربرداري دقيق تر و موکاليزاسيون آناتوميک در اين روش تصويربرداري بکار گرفته مي شود. با استفاده از اين تکنيک محل ضايعات تومورال و عوارض ناشي از آن نظير متاستازهاي ساير نقاط بدن به خوبي نمايانگر مي شود. اين روش از لحاظ زماني در حدود چند ثانيه جهت تصويربرداري نياز دارد و با افزودن تصويربرداري PT مجموعا بين 15 تا 29 دقيقه بيمار در داخل دستگاه بي حرکت مي ماند تا آناليز تصاوير توسط متخصيص راديولوژي و پزشکي هسته اي انجام گيرد.گاهي در موارد خاص نظير بررسي ضايعات گردن يا کبد نياز به تزريق وريدي ماده حاجب و تصويربرداري کامل تر نيز مي‌باشد که اين قسمت زير نظر متخصصين راديولوژي صورت مي گيرد.

-‌ نقش متخصصان راديولوژيست را در چه مواردي مي‌دانيد؟

متخصصين راديولوژي نقش مهم و اساسي را در PET/ CT دارد و تعيين محل دقيق ضايعات براساس موقعيت آناتوميک مکاني آنها با نظر متخصصين راديولوژي انجام مي گيرد. در برخي موارد نيز تطابق يافته هاي PT با مشاهده وجود يا عدم واقعي ضايعات در تصاوير CT اسکن توصيف و تعريف مي گردد. در بسياري از موارد هم يافته هاي اضافي که در PTافزايش جذب متابوليک نداشته اند نظير ضايعات مادرزادي و يا وارسيون هاي ناشايع کشف و گزارش مي گردند که بنابراين نياز به انجام روش هاي تصويري تکميلي وقت گير نظير سونوگرافي يا MRI و يا انجام CT اسکن در نوبت هاي بعدي مرتفع مي گردد. ما با انجام روش PET / CT در يک نوبت کار تصوير برداري بيمار را که بايد در چند مرحله و نوبت انجام گيرد را در يک نوبت خلاصه و انجام مي دهيم. اورژانس هاي پزشکي نظير «خونريزي هاي مغزي و احشايي»، «پارگي عروق»، «عفونت ها و هواي آزاد داخل فضاي قفسه سينه»، «موقعيت نا به جاي لوله ها و کاتترهاي بيمار» ، «وجود لخته در شريان ها و وريدها»، «وجود مايع دور قلب و ريه ها» نيز ممکن است در همين روش تصوير برداري با CT تشخيص داده شوند. بيمار اگر فقط تحت تصوير برداريPTقرار گيرد اين مشكلات ديده نمي شود و با کمک CT تمام اين موارد قابل روئت هستند.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,مصاحبه
  • کد خبر : 18769
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب