• تاریخ انتشار : 1398/07/20 - 13:52
  • بازدید : 1364
  • تعداد بازدید : 520
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
روی خط نهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ريوی، مراقبت‌های ويژه سل

دکتر ولایتی: بيمارستان مسيح دانشوری در پيوند ريه موفق‌ترین مرکز در غرب آسياست

دکترعلی اکبر ولایتی رییس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به این‌که جراحی پيوند ريه يكی از سخت‌ترین جراحی‌هاست، گفت: بيمارستان مسيح دانشوری دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی در حوزه پيوند ريه و طول عمر بيماران پس از پيوند، موفق‌ترین مرکز در غرب آسياست.

دکترعلی اکبر ولایتی رییس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به این‌که جراحی پيوند ريه يكی از سخت‌ترین جراحی‌هاست، گفت: بيمارستان مسيح دانشوری دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی در حوزه پيوند ريه و طول عمر بيماران پس از پيوند، موفق‌ترین مرکز در غرب آسياست.
 به گزارش روابط عمومی، نهمين كنگره بین‌المللی بیماری‌های ريوی، مراقبت‌های ويژه سل با حضور دکتر علی‌اکبر ولايتی رئیس بيمارستان دکترمسيح دانشوری، دکتر علیرضا زالی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمعی از محققان و متخصصان داخلی و خارجی صبح امروز ٢٠ مهرماه در بيمارستان فرهيختگان آغاز به کار كرد.
 دكتر علی‌اکبر ولايتی رئیس بيمارستان مسيح دانشوری با بیان این كه اين كنگره طی دو دهه اخير هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شود، از ارائه بيش از ٩٠ مقاله علمی در قالب سخنرانی شفاهی و پوستر خبر داد.
وي بیماری‌های ريوی، مراقبت‌های ويژه پس از پيوند ريه و سل را سه محور اصلی كنگره امسال عنوان کرد و گفت: در روز آخر كنگره كه مصادف با روز جهانی مبارزه با سل است، برنامه ویژه‌ای با محوريت سل با مشاركت متخصصان داخلی و خارجی  برگزار خواهد شد.
دكتر ولايتی درباره جراحی‌های پيوندی كه در بيمارستان مسيح دانشوری انجام‌شده است، به ٢٥٧ مورد پیوند قلب، بيش از ٢٠٠ مورد پيوند ريه اشاره كرد و مجموعا آمار پيوندهای اين مركز را کم‌نظیر توصيف كرد.
 وی افزود: پيوند ريه يكی از سخت‌ترین جراحی‌هاست و عملكرد بيمارستان مسيح دانشوری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در حوزه پيوند ريه و طول عمر بيماران پس از پيوند، موفق‌ترین مرکز در غرب آسياست.
 رئیس نهمين كنگره بین‌المللی بیماری‌های ريوی، مراقبت‌های ويژه سل بابیان این‌که پيوند، قله علم پزشكی در حوزه درمان است، خاطرنشان كرد: بيمارستان مسيح دانشوری ضمن دراختيارداشتن اساتيد مجرب و امكانات منحصربه‌فرد و همچنین آمار اعمال جراحی موفق حرف اول را در اين حوزه در كشور ميزند.
 وی در پایان اظهار اميدواری كرد كه با برگزاری اين كنگره و تبادل تجربیات علمی بتوانيم گام‌های مؤثرتری در حوزه درمان و پيشگيری از ابتلا به بیماری های ریوی برداريم.
 بیماری های ریوی؛ هفتمین عامل مرگ و میر در کشور
 دکتر علیرضا زالی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم بابیان این‌که نهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ريوی، مراقبت‌های ويژه سل ازنظر دانش و مهارت در وضعیت مطلوبی قرار دارد، نحوه ارائه خدمات در سطوح تشخیص، درمان  و توان‌بخشی به بیماران ریوی در کشور و بیمارستان مسیح دانشوری را منحصربه‌فرد دانست.
 
وی با ذکر این‌که بیماری‌های غیر واگیر، الگو و جایگاه متفاوتی را در نظام سلامت به خود اختصاص داده است، گفت: بیماری‌های ریوی و تنفسی بخش عمده‌ای از بیماری‌های غیر واگیر را تشکیل می دهند.
 دکتر  زالی با اشاره به بار مشکلات اقتصادی ناشی از بیماری‌های ریوی در کشور گفت: حدود ۲۵ سال پیش این بیماری‌ها شانزدهمین علت مرگ ایرانیان بود و اكنون به هفتمین عامل تبدیل‌شده است.
 سرپرست دانشگاه در ادامه از روند فزاینده شیوع بیماری‌های ریوی طی سالهای اخیر در کشور خبر داد و برضرورت آسیب‌شناسی و ایجاد اصلاحات برای رفع این مشکل تاکید کرد.
 وی گفت: مصرف سیگار و قلیان، آلودگی هوا، تغییرات اقلیمی، استرس‌های محیطی، حاشیه‌نشینی و تغییر الگوی زندگی ایرانیان  به افزایش بیماری‌های تنفسی در كشور دامن زده است.
 دکتر زالی بابیان این‌که مشکلات ایجادشده توسط بیماری‌های مزمن ریوی، بسیار جدی و خطرناک هستند، افزایش دانش جمعی، اخذ تمهیدات لازم در حوزه درمان و برنامه‌ریزی درست و اقدام هماهنگ را برای پیشگیری و درمان این بیماری‌ها ضروری دانست.
 وی مهم‌ترین راه مقابله با بیماری‌های ریوی را پیشگیری از ابتلا به آن ذكر كرد و گفت: اصلی‌ترین اقدام در این زمینه پرهیز از مصرف سیگار، قلیان و سایر دخانیات است.
 دکتر زالی كاهش آلودگی هوای محیط در شهرهای بزرگ و كاهش آلودگی هوا در مناطق در معرض گردوغبار را  از دیگر اقدامات مهم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های ریوی دانست.
 دکتر زالی با اشاره به نقش آلودگی های خانگی در فضاهای بسته گفت: متأسفانه طبق آمار، ۸۵ درصد از زنان خانه‌دار به دلیل نادیده گرفتن کیفیت دستگاه‌های پخت‌وپز و همچنین آلودگی‌های ناشی از طبخ غذا در معرض ابتلا به بیماری ریوی قراردارند.
 سرپرست دانشگاه با اشاره به این‌که امروزه الگوهای آلودگی هوا تغییر کرده است، گفت: این موضوع باعث شده تا آلاینده‌های جدیدی نظیر آلودگی‌های ناشی از گازهای گلخانه‌ای به وجود بیایند که ابزارهایی برای کاهش آثار زیان‌بار آن‌ها وجود ندارد.
 دکتر زالی با تاکید بر ضرورت توجه به  تغییر الگوی بیماری‌های با منشاء آلرژیک و فصلی، خاطر نشان کرد: الگوی ابتلا به این بیماریها از اواخر اسفندماه به اوایل دی‌ماه تغییر کرده است که ضروری است این موضوع در نظام سلامت موردتوجه قرار گیرد.
 سرپرست دانشگاه  با اشاره به این‌که غربالگری در بیماران ریوی کمتر موردتوجه قرارگرفته است، یادآورشد: با استفاده از تجارب کشورهایی نظیر ترکیه و ژاپن و دستورالعمل‌هایی نظیر اصلاح شیوه زندگی، واکسیناسیون به‌موقع  و پرهیز از مصرف دخانیات می‌توان روند رو به رشد این بیماری‌ها را کاهش داد.
 دکتر زالی در ادامه با اشاره به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری مبنی براینکه «امروز همه باید در مراکز دانشگاهی و در بخش‌های مختلف دانش به مرجعیت برسند»، گفت: ما در بحث بیماری‌های ریوی به مرجعیت رسیدیم و در قله سکانداری این بیماری در عرصه جهانی قرارگرفته‌ایم و تجارب ما می‌تواند در دنیا مورد اقتباس قرار گیرد.
وی بابیان این‌که ۲۲ درصد کشورهای دنیا در معرض شیوع و بروز سل قرار دارند، یادآور شد: تعدادی از این کشورها در مجاورت دور یا نزدیک کشور ایران قرارگرفته‌اند، ولی نکته اساسی اینجاست که بسیاری از مطالعات، پژوهش ها و مقالات دنیا که در زمینه  بروز، پیشگیری و درمان بیماری های ریوی منتشر شده است، توسط محققان ایرانی انجام شده است.
 سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بابیان این‌که اقدامات علمی و پژوهشی مناسبی در بیمارستان مسیح دانشوری در حوزه بیماری‌های سل انجام می‌شود از جایگاه ممتاز این مرکز در سطح کشور و منطقه خبر داد و گفت: امروز می‌توانیم باافتخار اعلام کنیم با اهتمام و همکاری حاصل‌شده، مرکز آموزشی و درمانی مسیح دانشوری می تواند در سالهای آتی در بالاترین سطح بازتوانی در کشور و منطقه  قرار گیرد و در حوزه درمان نیز حرف‌های نو و تازه‌ای برای کاهش بار بیماری‌های ریوی در سطح دنیا برای ارائه داشته باشد.
شایان ذکر است، کنگره مذکور از ۲۰تا ۲۳مهر ماه در بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 83871
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب