• تاریخ انتشار : 1396/02/28 - 19:47
  • بازدید : 1348
  • تعداد بازدید : 111
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
با اهدای عضو، زندگی را اهدا می کنیم تا در آینه از خود ابدیت بسازیم

31 اردیبهشت روز ملی اهدا عضو اهدای زندگی گرامی باد

مقدمه: 31 اردیبهشت روزی است که در سال 1368 دکتر ایرج فاضل (وزیر بهداشت درمان وقت) از رهبر فقید انقلاب حضرت امام خمینی (ره) اجازه اهدای عضو از موارد مرگ مغزی را دریافت کردند.

مقدمه: 31 اردیبهشت روزی است که در سال 1368 دکتر ایرج فاضل (وزیر بهداشت درمان وقت) از رهبر فقید انقلاب حضرت امام خمینی (ره) اجازه اهدای عضو از موارد مرگ مغزی را دریافت کردند. این اقدام بزرگ رهبر فقید انقلاب امکان نجات جان بیمارانی که تنها راه بهبود آنها پیوند عضو بود را فراهم کرد. امام خمینی (ره) اولین رهبر دینی جهان اسلام می باشند که اهدای عضو از موارد مرگ مغزی و پیوند این اعضا را جایز نمودند که این اقدام حکایت از بینش و نگرش وسیع آن امام فقید می باشد.
به علت اهمیت این موضوع و ترویج فرهنگ اهدای عضو در سال 1395 دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با پیشنهاد دکتر علی اکبر ولایتی رئیس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری درخواست ثبت روز ملی "اهدای عضو اهدای زندگی" را برای روز 31 اردیبهشت در تقویم رسمی کشور به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که با حمایت دکتر هاشمی (وزیر بهداشت) و دکتر ولایتی این روز توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و رسماً وارد تقویم ملی کشور شد.
به همین مناسبت روابط عمومی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری گفتگویی با دکتر فرحناز صادق بیگی رئیس واحد فراهم آوری اعضای بیمارستان دکتر مسیح دانشوری داشته که به شرح ذیل است:
دکتر صادق بیگی در خصوص اینکه برای چه افرادی پیوند انجام می گردد گفت: پیوند عضو برای بیماری انجام می شود که به علت بیماریهای مختلف دچار از کار افتادگی یک یا چند عضو مانند قلب، ریه ، کبد ، کلیه، لوزالمعده و روده شده و متاسفانه هیچ راهی برای درمان آن عضو وجود ندارد و در صورت عدم پیوند عضو مربوطه مرگ بیمار حتمی خواهد بود. وی افزود: پیوند عضو یکی ازپیچیده ترین جراحی ها می باشد که مستلزم دانش و تکنیک بالا است.
رئیس واحد فراهم آوری بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با بیان اینکه منبع اصلی اعضایی که می تواند جایگزین عضو پیوندی شود بیمارانی هستند که به علت تصادفات، بیماری، حوادث مغزی و عروقی مانند خونریزی های مغزی متاسفانه دچار مرگ مغزی شده اند تصریح کرد: اگر ریه ها نیز قادر به تنفس نباشند قلب مدت کوتاهی با کمک دستگاه ها و داروها به طپش خود ادامه می دهد و موقتاً اعضای بدن بیمار غیر از مغز زنده می ماند، این اتفاق فقط در 1% موارد منتهی به مرگ رخ می دهد و فرصت زنده ماندن موقت اعضا بسیار کوتاه می باشد.
این فوق تخصص جراحی قفسه صدری اظهار داشت: مرگ مغزی یک اتفاق غیرقابل برگشت بوده که از نظر پزشکی و قضایی، مرگ مغزی معادل فوت محسوب می شود بنابراین فرد مرگ مغزی شده در واقع فوت کرده است و فرصت کوتاهی وجود دارد تا اعضای بدن غیر از مغز با کمک داروها، سرم ها و دستگاه ها زنده بماند و این زمان بستگی به تصمیم گیری خانواده های این بیماران فوت شده دارد که با تصمیم بزرگوارانه و خداپسندانه خود رضایت به اهدای اعضای سالم عزیزشان بدهند تا با این ایثار و بخشش و اهدای عضو به بیماران لیست انتظار پیوند، این بیماران از مرگ حتمی نجات پیدا کنند.
دکتر صادق بیگی گفت: در حال حاضر 27000 نفر در لیست انتظار پیوند اعضای کشورمی باشند  و  روزانه 12 بیمار در لیست انتظار پیوند به علت نرسیدن عضو پیوندی فوت می کنند. این مرگ ومیر در شرایطی رخ می دهد که متاسفانه سالیانه حدود 8000 مورد مرگ مغزی در کشور اتفاق می افتد که 50% آنها یعنی حدود 4000 نفر آنها اعضای قابل اهدا دارند. در حالی که متاسفانه فقط ¼ آنها به اهدای عضو می رسد. وی علت این فاصله زیاد را عدم آگاهی مردم نسبت به مرگ مغزی و اشتباه تلقی کردن مرگ مغزی ( غیرقابل برگشت و مرگ حتمی ) با کمای عمیق ( قابل برگشت و امکان سالم شدن بیمار )  وتعلل در تصمیم گیری به خاطر امید به بهبود مورد مرگ مغزی عنوان داشت.
این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: اگر با ترویج فرهنگ اهدای عضو و آگاه کردن مردم از به زیر خاک رفتن ارگانهای قابل استفاده و اهدای موارد مرگ مغزی جلوگیری شود شاهد روزی خواهیم بود که بیماری در لیست انتظار پیوند فوت نمی کند. اجر بخشش بزرگ خانواده های ایثارگر عزیزان مرگ مغزی که بدون هیچ پاداش مادی اقدام به هدیه بزرگترین دارایی عزیزشان یعنی اعضای زندگی بخش آنها می کنند با خداوند متعال بوده و دعای خیر بیماران بدرقه زندگیشان  می باشد.
رئیس واحد فراهم آوری بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با بیان این که واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با سابقه 15 سال کار در زمینه اهدای عضو، واحد فراهم آوری پیشرو در این امر در کشور و جهان است افزود: کشور ما کسب رتبه سوم جهان در زمینه اهدای عضو به نسبت جمعیت تحت پوشش را دارد. وی در ادامه گفت: حدود 1446 مورد اهدای عضو در این واحد ثبت شده است که 4200 عضو موجب نجات جان حدود 4200 بیمار نیازمند به پیوند عضو در لیست انتظار پیوند شده است. همچنین در سال گذشته نیز با اهدای 600 عضو از 216 مورد عزیز مرگ مغزی موجب فراهم آوری ¼  موارد اهدای عضو کل کشور بوده است.
دکتر صادق بیگی یادآور شد: خداوند در آیه 32 سوره مبارکه مائده می فرمایند: هر کس انسانی را نجات بخشد مانند آن است که همه انسانها را نجات بخشیده است بنابراین با توجه به اهمیت این امر روز 31 اردیبهشت به عنوان روز ملی اهدای عضو اهدای زندگی برگزیده شد. این روز نه تنها برای تکریم فتوای رهبر فقید راحل می باشد، بلکه بهانه ای است برای ترویج فرهنگ خداپسندانه اهدای عضو و تکریم خانواده های بزرگوار اهداکننده عضو، تا دیگر شاهد مرگ بیماران نیازمند به پیوند عضو نباشیم.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 46622
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب