• تاریخ انتشار : 1400/12/12 - 12:43
  • بازدید : 160
  • تعداد بازدید : 159
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

افزایش مالیات دخانیات هیچ ارتباطی با افزایش قاچاق ندارد

دکتر غلامرضا حیدری رییس مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز درباره مخالفت های بند الحاقی شش تبصره هفت قانون مجلس شورای اسلامی اظهار کرد:

دکتر غلامرضا حیدری رییس مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز درباره مخالفت های بند الحاقی شش تبصره هفت قانون مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: افرادیکه از طرح حذف شدن مالیات بر سیگار دفاع می کنند اطلاعات علمی و آگاهی کامل از اجرای برنامه های کنترل دخانیات در کشور ندارند.  
وی با انتقاد از این ادعا  که افزایش قیمت دخانیات باعث افزایش قاچاق می شود، گفت: این افراد دقیقا از تجارب موفق ترین کشورهای دنیا در زمینه کنترل مصرف دخانیات بی اطلاعند.
رییس مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه تاکید کرد: افزایش قاچاق سیگار در کشورها هیچ ارتباطی به قیمت دخانیات ندارد، اگر قرار باشد در کشوری سیگار گران شود و قاچاق افزایش پیدا کند باید در کشورهایی که گران ترین سیگارها را مثل نروژ، انگلستان و یا سوئد دارند حجم قاچاق هم بالا برود، در صورتیکه اصلا روند به این شکل نیست.

دکتر حیدری ادامه داد: برعکس در کشورهایی مثل آلبانی و یا مولداوی که سیگار بسیار ارزان است، بالاترین میزان قاچاق سیگار گزارش می شود.
 
وی یادآوری کرد: افزایش مالیات دخانیات و یا گران تر شدن آن هیچ ارتباطی با افزایش قاچاق ندارد.
 
رییس مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه اضافه کرد: نتایج مطالعات دوره ای در تهران نشان می دهد طی بیست سالی که افزایش قیمت مالیات بر سیگار را داشته ایم میزان قاچاق دخانیات کمتر شده است. قاچاق دخانیات در این بازه زمانی از عدد ۳۰ درصد در حال حاضر به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.
 
دکتر حیدری با بیان این که تنها یک برند سیگار به صورت قاچاق وارد کشور می شود، توضیح داد: این سیگارهم  ممنوعیت ورود وتهیه دارد و مابقی سیگارها یا به صورت قانونی وارد می شود و یا محصولی مشترک است که در ایران تولید می شود.
 
وی تاکید کرد: سیگارهای موجود در کشور اعم از چینی، کره ای و ژاپنی به شکل مشترک در ایران ساخته می شود.
 
رییس مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه ادامه داد: بر عکس همه دنیا که سیگارهای قاچاق سیگار های ارزان تری هستند در کشور ما سیگار قاچاق گران تر است.
 
وی تاکید کرد: این موضوع که افزایش قیمت دخانیات باعث افزایش قاچاق می شود، کاملا بی پایه و اساس است.
 
دکتر حیدری با انتقاد از افرادیکه عنوان می کنند سیگار یک نیاز برای کشور تلقی می شود و ممکن است یک فرد با شرایط مالی دشوار برای تامین سیگار دچار چالش شود نیز گفت: ممکن است فردی در دهک پایین به دنبال تهیه ماده مخدر دیگری باشد! این سوال پیش می آید که آیا باید این ماده مخدر را هم راحت تر در اختیار او قرار دهیم.
 
وی همچنین این ادعا هم که مواد دخانی در سبد خانوار ایرانی جایگاه ویژه ای دارد را هم بی اساس دانست و اضافه کرد: تنها ۲۰ درصد مردم ایران سیگار مصرف می کنند و این در حالی است که اگر این افراد سیگار ارزان تر در اختیار داشته باشند مصرف بیشتری هم خواهند داشت و در ادامه عارضه های جسمی بیشتری هم تجربه خواهند کرد.
 
وی با بیان این که ۸۰ درصد جمعیت کشور سیگارنمی کشند گفت: بدون شک هزینه هایی که مصرف بی رویه سیگار به سیستم سلامت تحمیل می کند متوجه ۸۰ درصد غیر سیگاری هم خواهد شد.
 
مصرف سیگار ارزان تر با تعداد مصرف و ابتلا به انواع بیماری ها در ارتباط مستقیم است
 
رییس مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه ادامه داد: مصرف سیگار ارزان تر با تعداد مصرف  و در ادامه ابتلا به انواع بیماری ها در ارتباط مستقیم است.
 
وی  هشدار داد: بستری شدن و درمان بیماری های پیچیده ای که  در پی مصرف سیگار ایجاد می شود، هزینه های پنهانی است که به سیستم سلامت فشار وارد می کند و تاثیر آن در زندگی ۸۰ درصد مردم اثر مستقیم دارد.
 
دکتر حیدری  به افرادیکه دغدغه اقتصاد درجامعه را دارند توصیه کرد: بنظر می رسد کاهش قیمت مصرف محصولات لبنی و میوه جات که کالای اصلی در سبد خانواراست راه حل مطمئن تری برای کمک به اقتصاد باشد.
 
وی با یادآوری این که دخانیات کالای زیان آور است تاکید کرد: ایران یکی از کشورهای عضو معاهده جهانی کنترل دخانیات است و بر اساس این عضویت باید هر دوسال یکبار گزارشی از فعالیت های انجام شده ارایه دهد، طی این سالها علیرغم این که در کنترل دخانیات فعالیت هایی داشته ایم اما نتوانسته ایم برنامه ها را به طور کامل اجرا کنیم.
 
افزایش مالیات بر دخانیات اولین پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی
 
رییس مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه تاکید کرد: راهکار افزایش مالیات بر دخانیات اولین پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی است و کشورهایی که این کار را دنبال نمی کنند، کشورهای ضعیف در کنترل دخانیات و حفظ سلامت جامعه هستند.
 
وی تاکید کرد: نباید به بهانه گسترش کارخانجات محصولات دخانی و تولیدات مشترک با سلامت مردم بازی کنیم، بلکه باید با برنامه ای منسجم راهکار ارائه دهیم.
 
دکتر حیدری ادامه داد: بدون شک زمانیکه مواد دخانی بیشتری مصرف شود، عارضه ها و شرایط درمان همه کشور را دچار فشار می کند.
 
رییس مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه گفت: تجربه دنیا نشان می دهد افزایش مالیات بر مواد دخانی بر کاهش مصرف دو رده کاملا اثر گذار است، اولین گروه افراد کم درآمد جامعه و دومین گروه کم سن و سال ها هستند بنابراین باید با راهکارهایی میزان مصرف در این گروهها را به کمترین میزان برسانیم.
 
وی تاکید کرد: حذف مالیات از مواد دخانی اقدامی غیر عادی در سیستم های کنترل دخانیات جهانی تلقی می شود.


 

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 114250
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب