• تاریخ انتشار : 1399/12/05 - 13:22
  • بازدید : 474
  • تعداد بازدید : 107
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری کارگاه آموزشی نگارش مقاله

کارگاه آموزشی نگارش مقالات معتبر علمی با رویکرد چاپ در نشریات بین المللی، توسط پژوهشگران پژوهشکده سل و بیماری های ریوی از مراکز تحقیقاتی بیماریهای نای و پیوند ریه در ۳ روز متوالی از ۳۰ بهمن لغایت ۲ اسفند ۹۹ برگزار گردید.

کارگاه آموزشی نگارش مقالات معتبر علمی با رویکرد چاپ در نشریات بین المللی، توسط پژوهشگران پژوهشکده سل و بیماری های ریوی از مراکز تحقیقاتی بیماریهای نای و  پیوند ریه در ۳ روز متوالی از ۳۰ بهمن لغایت ۲ اسفند ۹۹ برگزار گردید. 
به گزارش روابط عمومی، در این کارگاه که با حضور ۲۰ نفر از مخترعین کشور برگزار شد، دکتر شادی شفقی و دکتر فریبا قربانی (دانش آموختگان دکترای تخصصی پژوهش محور)  در قالب ارایه ی سخنرانی و کار عملی از شروع نگارش عنوان مقاله تا نحوه ی پاسخ به داوری مقالات را در طی سه روز پیاپی آموزش دادند.
در روز اول اهمیت پژوهش در چرخه علم و نحوه انتخاب عنوان مقاله، انواع طرحهای تحقیقاتی و مقالات پژوهشی، بحث علم سنجی و واژگان تخصصی مرتبط با پژوهش، اصول صحیح جستجو در بانک های اطلاعاتی مختلف، نرم افزارهای مدیریت منابع و ساخت کتابخانه دیجیتال توضیح داده شد.
در ادامه این کارگاه آموزشی، در روز دوم، نگارش مقاله در قالب IMRaD قدم به قدم توضیح داده شد و در هر بخش شرکت کنندگان با ارائه کار عملی از عناوین انتخاب شده، ضمن کسب تجربه، اشکالات خود  را در همان جلسه برطرف نمودند.
این کارگاه آموزشی در روز سوم با ارائه توضیحاتی در خصوص نحوه انتخاب ژورنال مناسب برای ارسال مقاله و چگونگی سابمیت مقاله در ژورنال های مختلف ادامه یافت.  
همچنین نکات مهمی که زمان پاسخ به داوری باید مد نظر قرار گیرد به طور کامل ارائه شد. در انتهای کارگاه، سایت اکواتور EQUATOR  که برای دسترسی به استانداردهای نگارشی و ارائه گزارشات حاصل از طرح‌های تحقیقاتی به کار می‌رود به شرکت کنندگان معرفی و با توجه به اینکه برخی از نوآوری های این محققین در  قالب پروژه های مهندسی پزشکی در خصوص مباحث  درمانی بود، چک لیست ARRIVE که برای نگارش نتایج مطالعات تجربی روی حیوان استفاده می شود به‌عنوان نمونه توضیح داده شد.
در پایان کارگاه، با تشکیل گروههای تحقیقاتی در نرم افزار مندلی، نگارش مقالات وارد مرحله ی اجرایی شد.
دکتر مسعود شفقی، مدیر برنامه ریزی استراتژیک و اجرایی فدراسیون جهانی مخترعین، ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد کمی از پتنت های ثبت شده محققین ایرانی، توسط مقالات تخصصی مورد ارجاع قرار میگیرد، گفت مجمع جهانی اقتصاد تاکید دارد حمایت یک کشور از مالکیت فکری با رقابت پذیری آن رابطه بسیار نزدیک دارد و به عبارتی مولفه ای است مبنی بر سلامت عمومی یک اقتصاد. لذا هم اندیشی پژوهشگران با مخترعین، امکان حمایت دانشگاهی برای کاربردی سازی اختراعات و ایجاد رقابت را افزایش خواهد داد.
دکتر شفقی ابراز امیدواری کرد تمام عناوین تحقیقاتی مطرح شده در این دوره آموزشی به زودی به صورت مقالات علمی ارائه خواهد شود. او همچنین تاکید کرد دستاورد دیگر این کارگاه علاوه بر توانمندسازی مخترعین کشور در خصوص نگارش مقالات با کیفیت، نزدیک شدن دیدگاه پژوهشگران و مخترعین به یکدیگر خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 102233
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب