با حضور مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات بیمارستان مسیح دانشوری
پانل اختصاصی سیگار الکترونیک درکنگره جهانی قلب در پاریس برگزار شد
مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در پانل سیگار الکترونیکی در کنگره جهانی قلب که با مشارکت انجمن قلب اروپا 13-9 شهریور در پاریس برگزار شد حضور بهم یافت.
مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در پانل سیگار الکترونیکی در کنگره جهانی قلب که با مشارکت انجمن قلب اروپا 13-9 شهریور در پاریس برگزار شد حضور بهم یافت.
به گزارش روبط عمومی، این گردهمایی که به ادعای برگزارکنندگان آن بزرگترین رویداد علمی جهان است با شرکت بیش از 34 هزار نفر از سراسر دنیا به مدت 5 روز برگزار گردید و در طول برنامه به بیش از 6 هزار ارائه موضوعات علمی پرداخته شد. دکتر غلامرضا حیدری رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در روز اول این برنامه که به پانل سیگار الکترونیک اختصاص داشت سخنرانی و به بررسی مستندات علمی پرداخت.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات با بیان اینکه سیگارهای الکترونیکی با هدف کاهش مصرف سیگارهای سنتی در دنیا رواج پیدا کرد اما بنابر نظر سازمان جهانی بهداشت، به نظر می رسد ورود سیگارهای الکترونیکی با فشار صنعت دخانیات انجام شده است افزود: این سیگارها برخلاف تصور غلط برخیها برای سلامتی انسان ضرر دارد.
دکتر حیدری در خصوص باور نادرست مردم در جهت استفاده از سیگار الکترونیک تصریح کرد: برخی از افراد با هدف ترک دخانیات از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکنند، اما متأسفانه این سیگارها جایگزین خوبی برای سیگارهای سنتی نیستند و بنابر نظر سازمان جهانی بهداشت مواد معطر موجود در سیگارهای الکترونیکی به سلامت افراد آسیب میرساند.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات بیمارستان دکتر مسیح دانشوری افزود: سیگارهای الکترونیکی نه تنها باعث ترک دخانیات نمیشود، بلکه در بین نوجوانان و جوانان عاملی برای شروع مصرف سیگارهای سنتی و حتی قلیان محسوب میشود. مواد معطر موجود در خود سیگارهای الکترونیکی و دود ایجاد شده در این سیگارها دارای ترکیبات حلقوی بوده که باعث بروز سرطان در افراد مصرف کننده میشود.
دکتر حیدری اذعان داشت: نیکوتین موجود در سیگارهای الکترونیکی به حالت اسپری به حفره دهان وارد میشود و همین موضوع تبعاتی به دنبال دارد که از جمله آن میتوان به مصرف سیگارهای سنتی مانند وابستگی به مواد دخانی اشاره کرد. مصرف سیگارهای الکترونیکی کنجکاوی نوجوانان برای شروع استعمال قلیان و حتی سیگارهای سنتی را بیشتر میکند و متأسفانه در برخی از کشورها واردات و توزیع سیگارهای الکترونیکی آزاد است.
وی در خصوص ممنوعیت واردات این سیگاراظهار داشت: ممنوعیت واردات، تولید و توزیع این سیگارها به سازمانهای مرتبط ابلاغ شده و سیگار الکترونیکی به عنوان یک کالای آسیبرسان معرفی شد؛ به طوری که عرضه سیگار الکترونیکی یک نوع کالای قاچاق محسوب میشود و توزیع و فروش آن ممنوع است.
دکتر حیدری حیدری در خاتمه با بیان اینکه اخیرا یک بیمار در کشور ایالات متحده پس از آن که به دلیل کشیدن سیگار الکترونیکی دچار بیماری شدید تنفسی شده بود، جان خود را از دست داده است گفت: این اولین مرگ مرتبط با مصرف سیگار برقی است. مبتلایان علایمی از جمله سرفه، تنگی نفس و خستگی و برخی موارد استفراغ و اسهال داشتند و هیچ سند و مدرکی دال بر وجود یک بیماری عفونی ناشی از ویروس یا باکتری در بدنشان وجود نداشته است.
شایان ذکر است در این پانل به اتفاق آراء، کلیه صاحب نظران بر آن بودند که این وسیله همچنان مضر برای سلامتی است و کمک به ترویج مصرف دخانیات می کند و در برنامه های کنترل دخانیات بایستی به ممنوعیت مصرف، فروش و عرضه آن دقت لازم صورت گیرد.