امنیت بیشتر در مقابله با کرونا؛
با خواب منظم، تغذیه سالم و سیستم ایمنی قوی تر
متخصص تغذیه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به این که عوامل متعددی بر سیستم ایمنی بدن درمقابل انواع بیماریها از جمله کرونا تاثیرگذار است گفت: داشتن روحیه قوی و شاد، خواب کافی و منظم و تغذیه مناسب از مهمترین عوامل موثر برارتقا سطح سیستم ایمنی افراد است.
متخصص تغذیه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به این که عوامل متعددی بر سیستم ایمنی بدن درمقابل انواع بیماریها از جمله کرونا تاثیرگذار است گفت: داشتن روحیه قوی و شاد، خواب کافی و منظم و تغذیه مناسب از مهمترین عوامل موثر برارتقا سطح سیستم ایمنی افراد است.
دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در گفت و گو روابط عمومی اظهار کرد: تغذیه ارتباط نزدیکی به سیستم ایمنی بدن و چگونگی واکنش آن در مقابل ویروس ها دارد.
وی با بیان این که عوامل متعددی بر سیستم ایمنی بدن اثرگذار است افزود: داشتن روحیه قوی، شادی، خواب کافی و تغذیه مناسب از مهمترین عوامل موثر بر سیستم ایمنی افراد است.
عضو هیئت علمی دانشگاه به اشاره به اهمیت تغذیه خاطرنشان کرد: در بحث تغذیه مواردی وجود دارد که اگر چنانچه این توصیه ها رعایت شود سیستم ایمنی به میزان قابل توجهی ارتقا پیدا خواهد کرد.
دکتر رضایی با تاکید بر این که دریافت کافی انرژی فاکتوری اساسی در حوزه تغذیه بشمار می رود گفت: دریافت منابع پروتئینی خصوصا در افرادی که مبتلا به ویروس کرونا شده اند ضرورت دارد، افراد لازم است برای ارتقا سیستم ایمنی بدن خود از انواع مغزها، حبوبات و گوشت کاملا پخته که منابع غنی پروتئین هستند استفاده کنند.
این متخصص تغذیه پرهیز از استفاده گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و انواع کباب ها را توصیه کرد و توضیح داد: کباب انواع گوشت به دلیل نیم پز بودن احتمال انتقال آلودگی را افزایش خواهد داد.
وی در ادامه با تاکید بر مصرف تخم مرغ گفت: تخم مرغ یکی از مفید ترین مواد غذایی است که باعث ارتقا سیستم ایمنی می شود و مهمترین نکته ای که باید درباره ای این منبع غذایی غنی از پروتئین رعایت شود، پخته شدن کامل آن است.
استفاده از غذاهای سهل الهضم برای بالایردن سیستم ایمنی بدن، توصیه دیگر دکتر رضایی به مردم بود. وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: غذاهای سنتی ایرانی همانند خورش فسنجان غذایی سهل الهضم، منبع سرشار از پروتیئن و کمک کننده به سیستم ایمنی بدن است.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که اینروزها باورهای غلطی درباره مصرف لبنیات در کشور شایع شده توضیح داد: هیچ گروه از مواد غذایی جایگزین گروههای دیگر نمی تواند باشد، بنابراین باید برای ارتقا سیستم ایمنی بدن حتما لبنیات نیز در سبد غذایی اضافه شود.
مصرف شیر با مکمل هایی نظیر عسل، خرما و یا موز توصیه دیگر دکتر رضایی برای کمک به سیستم ایمنی بدن در روزهای سخت کرونایی بود.
دکتر رضایی در ادامه یادآور شد: به طور کلی پروتئین ها و مصرف فراوان مایعات باید به صورت روزانه استفاده شود و افراد تاجائیکه ممکن است باید از مصرف غذاهای رستوران ها پرهیز کنند.
وی تنوع غذایی و مصرف مواد غذایی تازه را از سوی مردم مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: استفاده از تمام گروههای مواد غذایی اعم از میوه، سبزی، غلات، حبوبات، گوشت و لبنیات ضروری است. در مورد میوه جات و سبزی ها حتما این نکته مورد توجه قرار گیرد که این گروه غنی از ویتامین ها باید کاملا قابل شستشو و ضدعفونی کردن باشند که در این لیست مرکبات و موز از اهمیت بالایی برخوردار است.
دکتر رضایی پرهیز از مصرف میوه جات و سبزیجات خام را نیز تا پایان ریشه کنی ویروس کرونا مورد تاکید قرار داد.