سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد:
26 میلیون نفر در جهان مبتلا به اسکیزوفرنی هستند
مقدمه : روز 18 مهر ماه روز جهانی بهداشت روان که امسال از طرف سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز "زندگی با اسکیزوفرنی"نام گذاری شده است بهانه ای شد تا با خانم دکتر میترا صفا ، متخصص اعصاب و روان، ...
مقدمه : روز 18 مهر ماه روز جهانی بهداشت روان که امسال از طرف سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز "زندگی با اسکیزوفرنی"نام گذاری شده است بهانه ای شد تا با خانم دکتر میترا صفا ، متخصص اعصاب و روان، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مسئول واحد روانپزشکی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری گفتگوی کوتاهی داشته باشیم.
دکتر صفا با اشاره به اینکه امسال توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) روز زندگی با اسکیزوفرنی نام گذاری شده است گفت: من به نوبه خودم از این نام گذاری سازمان بهداشت جهانی خوشحال هستم چرا که این بیماران بدلیل برچسب بیمار بودنشان همیشه محروم واقع شده و عملا از طرف اجتماع به حاشیه رانده می شوند.
این دانشیار علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO) ، 26 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به اسیکزوفرنی هستند. در واقع این بیماری در حوزه های مختلف روانشناختی دچار مشکل است چرا که انواع مختلفی دارد و با تظاهرات گوناگون بروز می کند. آنچه باید در مورد این بیماری بدانیم آنست که این بیماری حوزه فکری، درکی، رفتاری و حرکتی و همچنین حوزه های گفتاری و بسیاری از حوزه های دیگر روانشناختی را درگیر می کند.
مسئول واحد روانپزشکی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری بیان کرد: البته لازم به ذکر است که اگر این بیماران سریع به پزشک مراجعه نمایند بیماری آنها تشخیص و درمان خواهد شد و هیچگاه وارد فاز حاد این بیماری نمی گردند که شانس ادامه زندگی خوب و سالم را از دست بدهند.
این متخصص اعصاب و روان در ادامه عنوان کرد: دوره مقدماتی این بیماری بسیار خوب و قابل تشخیص است به عنوان مثال نوجوانی که از مدتی قبل در گفتار و نحوه برخوردش تغییر ایجاد شده و دچار رفتاریهای وسواس گونه شده و همچنین از درد بدن بخصوص سردرد و درد اندامها رنج می برد باید بموقع و سریع به پزشک مراجعه نماید تا درمان ساده و قابل کنترل داشته باشد.
دکتر صفا در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: هنر پزشک آنست که هوشیار باشد، شرح حال دقیق از بیمار بگیرد و به بیمار مجال دهد مشکلش را مطرح کند و اگر لازم بود در جریان گفتاری و فکری بیمار وارد شود و همچنین با طرح سوالات مناسب مسیر مناسبی را جهت تشخیص فراهم سازد. دکتر صفا گفت: به یاد داشته باشیم توانایی برقراری ارتباط موثر با بیمار مستلزم درک دقیق پیچیدگی های رفتاری انسانی و ویژگیهای شخصی بیمار می باشد