فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی مرکز پزشکی مسیح دانشوری:
اجتناب از گرده گیاهان بهترین راه مقابله با آلرژی بهاره است
فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی مرکز پزشکی مسیح دانشوری مراجعه افراد مبتلا به آلرژی به پزشک متخصص را ضروری دانست و گفت: اگر چه ممکن است علائم بیمار مبتلا به آلرژی با مصرف آنتی هیستامین به ظاهر کنترل شود اما در واقع آلرژی...
فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی مرکز پزشکی مسیح دانشوری مراجعه افراد مبتلا به آلرژی به پزشک متخصص را ضروری دانست و گفت: اگر چه ممکن است علائم بیمار مبتلا به آلرژی با مصرف آنتی هیستامین به ظاهر کنترل شود اما در واقع آلرژی بهاره یک بیماری قلمداد می شود و این افراد می توانند دارای اختلال در کیفیت زندگی(Quality of Life)، اختلال در خواب و نیز شرایط همراه مانند سینوزیت، اوتیت و آسم باشند.
دکتر علیرضا مهدویانی در گفتگو با روابط عمومی مرکز مسیح دانشوری، بهترین راه مقابله با آلرژی بهاره را اجتناب از گرده گیاهان برشمرد و اظهار کرد: بخش مهمی از بهار عبارتست از در طبیعت بودن و لذت بردن از هوای آن به هر حال برای افرادی که مبتلا به آلرژی بهاره هستند ممکن است استفاده از طبیعت تنها از پشت پنجره اتاق میسر باشد با این وجود اگر پیشگیریهای صحیح اتخاذ شود دلیلی وجود ندارد که تنها افراد با شدیدترین حالات این بیماری از گردش در طبیعت لذت ببرند.
وی با اشاره به آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک که به نام تب یونجه نیز نامیده می شود به عنوان یکی از شایع ترین بیماریهای آلرژیک در دنیا و نیز در کشورمان گفت: در واقع همه ساله با شروع فصل بهار تعداد زیادی از مردم دچار علائم عطسه، خارش، آبریزش بینی، خارش چشم، اشک ریزش و احیاناً سرفه و تنگی نفس می شوند و این دسته از بیماران در واقع دارای آلرژی بهار و یا به اصطلاح علمی رینیت آلرژیک هستند.
دکتر مهدویانی درباره علت بروز آلرژی بهاره توضیح داد: علت بروز این بیماری مانند سایر بیماریهای آلرژیک عوامل ژنتیک، حساسیت به عوامل آلرژن و نیز وجود عوامل محیطی که در راس آن گرده گیاهان(POLLENS) هستند می باشد و این عوامل آلرژن می توانند افراد آلرژیک را از هر سنی(کودک و بزرگسال) تحت تاثیر قرار دهد.
این فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی با بیان این مطلب که این گرده ها بر اساس منطقه جغرافیایی، ناحیه و اقلیم گیاهی هر منطقه و فصل متفاوت هستند اظهار کرد: در مناطق معتدلی مانند کشور ایران معمولا درختان در ابتدای بهار گرده افشانی می کنند. در تابستان چمن ها(Grasses) و در ابتدای پاییز علف های هرز(weeds) بیشترین مسئول گرده افشانی هستند.
وی با اشاره به تنوع اقلیمی در ایران و مناطق مختلف جغرافیایی گفت: به همین دلیل شاید شروع آلرژی بهاره در همه ایران در یک زمان نباشد بعنوان مثال ساکنین مناطق جنوبی ایران ممکن است در زمانی نزدیکتر(مانند ماههای بهمن و اسفند) دچار علائم این بیماری شوند و در طی چند سال اخیر بدلیل گرم شدن تدریجی کره زمین زمان گرده افشانی گیاهان تغییر کرده و بنابراین فصل پیدایش این بیماری نیز می تواند تغییر کند.
دکتر مهدویانی توصیه کرد: افراد مبتلا به آلرژی حتی المقدور فعالیتهای روزانه را از صبح زود به اواسط روز موکول کنند چرا که معمولا حداکثر بار آلرژنها در سطح زمین در ابتدای صبح زود و انتهای روز است.
وی «ماندن در خانه در روزهای بادی و گرم»، «دوش گرفتن هر شب قبل از خواب»، «استفاده از تهویه ماشین به جای بازکردن درب پنجره ها»، «شستن هفتگی پوشش بستر فرد مبتلا به آلرژی با آب داغ» را از جمله موارد اساسی پیشگیری از آلرژی عنوان کرد وافزود: همچنین یک خانه تکانی مناسب و پاک کردن پنجره ها، قفسه کتاب، سیستم تهویه از گرد و خاک، کپک ها وقارچ هایی که ممکن است روی آنها جمع شده باشد بسیار کمک کننده است.
وی مصرف آنتی هیستامین ها و استروئیدهای داخل بینی را درکنترل علائم آلرژی بسیار موثر خواند و تاکید کرد:مصرف داروها بهتر است حتما توسط پزشک متخصص تجویز شود.
دکتر مهدویانی در پایان سخنان خود عنوان کرد آلرژیست به عنوان پزشکی که با بیماری فرد مبتلا به آلرژی و نیز نوع گرده منطقه ای که آن فرد در آن زندگی می کند آشناست می تواند در تعیین نوع آلرژن های مسئول بیماری فرد مبتلا و راههای مقابله با آن کمک کننده باشد.