در آستانه 22 بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی انجام پذیرفت
اولین عمل پیوند قلب مصنوعی کشور در مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری
عمل پیوند قلب مصنوعی برای اولین بار در کشور توسط تیمی از جراحان و متخصصین مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری بر روی یک بیمار 57 ساله که دچار نارسایی شدید قلبی بود، انجام پذیرفت.
عمل پیوند قلب مصنوعی برای اولین بار در کشور توسط تیمی از جراحان و متخصصین مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری بر روی یک بیمار 57 ساله که دچار نارسایی شدید قلبی بود، انجام پذیرفت.
به گزارش روابط عمومی این مرکز در آستانه آغاز سی و هفتیمن سالگرد استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، عمل موفقیت آمیز L –VAD، (پمپ کمک کننده بطن چپ) برای اولین بار در کشور توسط تیم پزشکان فوق تخصص قلب بیمارستان دکتر مسیح دانشوری به سرپرستی دکتر ضرغام حسین احمدی و دکتر بابک شریف کاشانی و با همکاری دکتر خاقانی پزشک ایرانی مقیم در آمریکا و همچنین همکاری تیمی بسیار نزدیک با سایر گروههای پزشکی، انجام شد.
سخنگوی این تیم پزشکی در گفتگو با روابط عمومی مرکز با اشاره به انجام این عمل بر روی خانم 57 ساله کرمانی که چندین سال دچار بیماری نارسایی شدید قلب بوده و تا قبل از انجام عمل در لیست پیوند قرار داشته است گفت: بیماری نارسایی قلبی یکی از بیماریهای مزمنی است که شیوع رو به افزایش دارد، شدت این بیماری در اکثر موارد در ظرف چند سال افزایش می یابد و در نهایت باعث مرگ و میر فرد مبتلا می شود.
وی با بیان اینکه بیمار مبتلا به نارسایی قلبی اقلب در مراحل انتهایی بیماری یا کاندید پیوند قلب و یا محکوم به مرگ هستند اظهار کرد: در چند سال اخیر دستگاهی تحت عنوانL –VAD، (Left Ventricular assist Device) در اکثر کشورهای دنیا استفاده می شود. این دستگاه پمپاژ قلب را افزایش می دهد و باعث خون رسانی به اعضای بدن، بهبود علائم بیماری می شود و در افزایش طول عمر این افراد موثر است.
وی با اشاره به هزینه بالای تهیه دستگاه فوق الذکر و اینکه اکثر بیماران کشورمان قادر به تامین هزینه خرید این دستگاه نمی باشند گفت: دستگاه L –VAD، در بیمارانی که در لیست پیوند قلب هستند و همچنین افرادی که کاندید مناسبی جهت پیوند قلب نیستند ( افراد بالای 60 سال یا افرادی که علاوه بر نارسایی قلبی بیماری همراه دیگری نیز دارند) قابل استفاده است.
سخنگوی این تیم پزشکی با اشاره به رایزنی های متعدد که از 3 سال پیش توسط متخصصین قلب و جراحی قلب مرکز با شرکت های تولید کننده این تجهیزات و همکاری پزشکان ایرانی مقیم آمریکا صورت گرفت اظهار کرد: بالاخره اجازه ورود این دستگاهها به ایران صادر گردید و با همکاری هیئت امنای ارزی به زودی در کشور، با ارائه تسهیلات مناسب برای سایر افراد نیازمند مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی درباره مکانیسم عمل این دستگاه توضیح داد: این دستگاه پمپ مکانیکی کوچک می باشد که در داخل قفسه سینه کار گذشته می شود و با استفاده از باطری های خارج از بدن عمل پمپ خون را به عهده می گیرد.
سخنگوی این تیم پزشکی در پایان ابراز امیدواری کرد شروع استفاده از این دستگاه آغازی برای تحول در تکنولوژی مدرن و پیشرفته در نارسایی قلب در کشور باشد که قطعا نیاز به تغییرات و بومی سازی نیز دارد.
لازم به توضیح است، بخش نارسائی قلب بیمارستان دکتر مسیح دانشوری از سال 1385 با انجام اولین پیوند قلب در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فعالیت خود را آغاز نمود و اکنون این بخش جزء فعالترین بخش های پیوند قلب کشور در سالهای اخیر می باشد که تا کنون قریب 160 پیوند قلب در آن انجام شده است.
گروه نارسائی قلب مرکز پزشکی مسیح دانشوری روش کارگزاری و کار با دستگاه L- VAD را طی دوره های باز آموزی متعدد در داخل و خارج از کشور طی کرده اند.
اسامی تیم جراحی اولین پیوند قلب مصنوعی:
تیم جراحان قلب: دکتر ضرغام حسین احمدی و خانم دکتر زهرا انصاری اول
تیم متخصصین قلب: دکتر بابک شریف کاشانی و خانم دکتر فرح نقاش زاده
تیم بیهوشی: دکتر بهروز فرزانگان و دکتر علیرضا جهانگیری
هماهنگ کننده (coordinator) : خانم لیلا سلیمی نژاد
تیم پرستاری: خانم شیرین اسماعیلی (مترون)، خانم زهره نظری( سرپرستار اطاق عمل)، آقای رمضان خوش اخلاق (سرپرستار ICU)