توصیه تغذیه ای یک متخصص تغذیه:
بازگشایی مدارس و لزوم توجه به تغذیه دانش آموزان در مدارس
سالهایی که کودک در مدارس میگذراند، از نظر تغذیه دوره مهمی است؛ زیرا رشد جسمی و فکری کودک در این سنین ادامه دارد اگرچه سرعت رشد آنها کمتر از سالهای اول زندگی است، ولی باید توجه داشت که هر مرحله از رشد متکی بر روند مرحله قبل بوده و مرحله بعد را تحت تاثیر قرار میدهد.
سالهایی که کودک در مدارس میگذراند، از نظر تغذیه دوره مهمی است؛ زیرا رشد جسمی و فکری کودک در این سنین ادامه دارد اگرچه سرعت رشد آنها کمتر از سالهای اول زندگی است، ولی باید توجه داشت که هر مرحله از رشد متکی بر روند مرحله قبل بوده و مرحله بعد را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گزارش روابط عمومی مرکز، دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیات علمی مرکز پزشکی مسیح دانشوری در گفتگو با روابط عمومی این مرکز اعلام کرد: اصولا دانشآموزان به ۳ وعده غذایی اصلی و ۲ میان وعده در طول روز نیاز دارند و باید از تمامی گروههای غذایی شامل شیر، لبنیات، گوشت و حبوبات، سبزیجات، میوهجات و گروه نان و غلات مصرف کنند و تعادل و تنوع غذایی در این سنین مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود : ثابت شده است که بچه هایی که صبحانه میخورند در مدرسه تمرکز بیشتری دارند و قدرت یادگیری شان بالاتر است. كودكاني كه صبحانه نمیخورند، کمدقت، خسته و بیحوصلهاند . حافظه کوتاه مدت و تمرکزشان صدمه میبیند. صبحانه باید حاوي قندهایی که به صورت فوری جذب میشوند مانند آب میوه ها، عسل و مربا و همچنین مواد قندی را که دیرتر جذب میشوند مانند نان و کیک صبحانه باشد.
میانوعدههای مناسب و مغذی نیز بسیار اهمیت دارد، زیرا ساعات نزدیک ظهر، کودکان ممکن است گرسنه شوند و این گرسنگی، نشستن سر کلاس را برای آنان تحملناپذیر میکند. تمام این موارد، ضرورت توجه به تغذیه صحیح در مدارس را بیش از پیش نمایان میسازد.
توصیه هایی دکتر رضایی برای صبحانه دانش آموزان:
یک لیوان یا یک دوم لیوان آب میوه خانگي به اضافه نان به مقداری که اشتها دارند همراه با پنیر یا شیر و یکی دوبار در هفته استفاده از خامه، کره و مربا است. ارزش غذایی پنیر از خامه و کره بیشتر است. گاهی استفاده از غلات صبحانه همراه با یک لیوان شیر هم میتواند مفید باشد.
* بچه هایی که نسبت به شیر حساس هستند بهتر است حتما پنیر(البته كم نمك) مصرف کنند. حتی میتوان از ماست چکیده و سفت هم به عنوان صبحانه استفاده کرد.
*بچه ها در روزهایی که ورزش دارند باید صبحانه بیشتری بخورند و یا یک میان وعده مانند نان و پنیر و گردو همراه داشته باشند. حتی میتوانند از بعضی کیک ها و کلوچه ها به خصوص آنهایی که مغز گردو دارند استفاده کنند. بچه ها هنگام صرف صبحانه یا میان وعده به هیچ وجه ازچیپس یا پفک استفاده نکنند.
*برای بچه ها یک برنامه متنوع صبحانه داشته باشید و از خودشان هم کمک بگیرید تا صبحانه خوردن برایشان جذاب شود.
*برای تهیه میان وعده ای که در مدرسه همراه میبرند از پیش مواد غذایی را به صورت عمده تهیه کنید. کلی خرید کردن هم ارزان تر است و خیال تان هم از بابت مواد اولیه راحت خواهد بود.
*هر شب یک مدت زمان خاص را به تهیه و آماده کردن میان وعده روز بعد اختصاص دهید.
*میوه ها را هم در این میان وعده در نظر بگیرید. تنوع غذایی را رعایت کنید.
*کودکان از خوردن غذاهایی که خودشان درست کرده اند لذت میبرند. اجازه بدهید آنها هم در این کار کمک کنند.
*یک بسته نایلون فریزر تمیز برای بسته بندی این میان وعده ها کنار بگذارید.
*اگر تصمیم به درست کردن غذاهای جدید دارید حتما از از پیش از کودک بخواهید تا آن را بچشد و اگر دوست داشت برایش تهیه کنید.
*چند مدل بیسکویت یا کیک سالم تهیه کنید و به او بدهید تا همراه ببرد.
*سعی کنید سالاد و گوجه فرنگی را آخر از همه به ساندویچ اضافه کنید و زیاد فشار ندهید تاله نشود و خمیر نان را شل نکند.
*بهترین میان وعده یک لقمه نان و پنیرو سبزی یا گردو یا نان و کتلت و کوکوی خانگی است. از کالباس یا سوسیس برای تغذیه کودکان استفاده نشود.
*هر چند وقت یک بار کیف فرزندتان را به طور کامل خالی و تمیز کنید تا بقایای غذاهای مانده در کیف یا خرده های ساندویچ موجب آلودگی کیف نشود.
در پایان این متخصص تغذیه تاکید کرد : يادمان باشد كه میان وعدههای مناسب و مغذی علاوه برارتقاء رشد جسمی و فکری برعملكرد سيستم ايمني كودك موثر بوده و سبب پيشگيري از ابتلا به بيماري ها به ويژه بيماري هاي عفوني رايج در فصل پاييز و زمستان مي شود .