• تاریخ انتشار : 1392/06/15 - 14:03
  • بازدید : 1217
  • تعداد بازدید : 161
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بايدها و نبايدهاي تغذيه‌اي در كودكان مبتلا به آسم

رئيس اداره تغذيه مركز پزشكي مسيح دانشوري، نقش تغذيه را در كنترل بيماري آسم از جنبه‌هاي مختلفي حائز اهميت دانست و گفت: تغذيه مي‌تواند از راههاي مختلفي از جمله، با تنظيم وزن(جلوگيري از چاق شدن)، كاهش التهاب و كاهش انقباض عضلات تنفسي بر روي بيماري آسم تاثير‌گذار باشد.

رئيس اداره تغذيه مركز پزشكي مسيح دانشوري، نقش تغذيه را در كنترل بيماري آسم از جنبه‌هاي مختلفي حائز اهميت دانست و گفت: تغذيه مي‌تواند از راههاي مختلفي از جمله،  با تنظيم وزن(جلوگيري از چاق شدن)، كاهش التهاب و كاهش انقباض عضلات تنفسي بر روي بيماري آسم تاثير‌گذار باشد.

دكتر منصور رضايي در گفتگو با روابط عمومي مركز مسيح دانشوري با اشاره به افزايش تعداد بيماران مبتلا به آسم، آلرژي و بيماريهاي اتو‌ايميون گفت: ژنتيك و محيط هر دو در بحث بيماري آسم دخالت دارند افزايش شهرنشيني، صنعتي شدن و آلودگي‌هاي زيست محيطي در افزايش تعداد بيماران مبتلا به آسم موثر بوده است.

وي با بيان اينكه آسم صد در صد قابل درمان نيست اما قابل كنترل است اظهار كرد: آسم بيماري مزمن است كه اگر كامل درمان نشود مي‌تواند به بيماري مقاومي تبديل شود كه بسيار خطرناك است و ديگر به درمان جواب نخواهد داد.

دكتر رضايي با بيان اينكه تغذيه براي كنترل بيماري آسم از جنبه‌هاي مختلف وارد عمل مي‌شود اظهار كرد: مواد غذايي حساسيت‌زا، افزودني‌هاي غذايي، دريافت كم مواد غذايي حاوي آنتي‌اكسيدان و اسيدهاي چرب امگا 3 و ويتامين Dرا از جمله عوامل تغذيه‌اي موثر بر ابتلا به آسم عنوان كرد و افزود: انواع غذاهاي كارخانه‌اي به خاطر وجود افزودني‌هاي غذايي نظير نگهدارنده ها، طعم ‌دهنده‌ها بايد در بيماران آسمي كمتر مصرف شود چرا كه مي‌تواند احتمال بروز تشديد علائم آسم را بيشتر كند.

وي با بيان اين مطلب كه مصرف حداكثر 1 تا 2 فنجان چاي در روز مي‌تواند براي كودكان آسمي مفيد باشد اظهار كرد: كافئين از طريق شل كردن ماهيچه‌ها مي‌تواند مجاري هوايي را باز كند.

عضو هيئت علمي مركز مسيح دانشوري، با اشاره به كاهش يافتن  علائم آسم با حذف نمك از غذا توصيه كرد: افراد مبتلا به آسم از مصرف زياد نمك بپرهيزند و به جاي آن از چاشني‌هايي نظير آب ليمو، آب غوره و يا آب نارنج استفاده نمايند.

دكتر رضايي با بيان اين مطلب كه بيماران مبتلا به آسم بايد از دريافت وعده‌هاي غذايي پر حجم اجتناب نمايند توصيه كرد: اين بيماران بهتر است غذا روزانه  را در 6 وعده سبك مصرف نمايند چرا كه افزايش حجم معده مي‌تواند باعث تشديد علائم آسم شود و به منظور رقيق شدن ترشحات اين بيماران بايد آب و مايعات ولرم بيشتري مصرف نمايند.

اين متخصص تغذيه با اشاره به نقش ويتامينC  در بهبود عملكرد ريه به خاطر دارا بودن خاصيت آنتي‌اكسيدان گفت: مصرف ويتامين B6در بيماران آسمي بسيار حائز اهميت است و باعث كاهش در دوره‌هاي تكرار حملات آسم مي‌شود در ضمن مصرف منابع غذايي منيزيم باعث جلوگيري از اسپاسم راه هوايي مي‌گردد.

وي با بيان اين مطلب كه بيماران مبتلا به آسم بايد مصرف منابع پروبيوتيك(ماست، دوغ و كفير)  و پري‌بيوتيك( اليگوساكاريد موجود در برخي ميوه و سبزيجات) همچنين ويتامينA  و آنتي‌اكسيدان‌ها را در دستور كار خود قرار دهند گفت: آنتي‌اكسيدان‌ها در انواع مواد غذايي ‌ نظير  ويتامين E(گردو و بادام)، ويتامين C(مركبات و ميوه‌ها)، بتاكاروتن(در رنگ‌هاي مختلف سبزيجات و ميوه‌ها)، سلنيوم ( منابع غذايي دريايي و ماكيان و سير )، بذر كتان، حبوبات، غلات، خانواده كلم و زردچوبه يافت مي‌شود.

دكتر رضايي در پايان سخنان خود با اشاره به مفيد بودن مصرف ميوه‌ها و سبزيجات تازه و پرفيبر براي بيماران آسمي متذكر شد: بيماران آسمي بايد از مصرف غذاهاي سرخ شده، گوشت هاي فرآوري شده نظير سوسيس و كالباس اجتناب كنند و مصرف نان‌هاي تهيه شده از غلات سبوس دار را در برنامه غذايي خود بگنجانند.

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 4006
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب