• تاریخ انتشار : 1397/02/28 - 08:16
  • بازدید : 1280
  • تعداد بازدید : 80
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
توصیه‌های تغذیه ای برای وعده سحری

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای را در وعده سحری ماه مبارک رمضان

برخي از مردم در روزهاي اول روزه داري در ماه مبارك رمضان، دچار سردردهاي شديد و بي‌حالي و .. مي‌شوند بنابراين، اين افراد حتما بايد مخصوصا در روزهاي اول روزه داري، نكات تغذيه اي را به ويژه در هنگام سحر رعايت كنند.

برخي از مردم در روزهاي اول روزه داري در ماه مبارك رمضان، دچار سردردهاي شديد و بي‌حالي و .. مي‌شوند بنابراين، اين افراد حتما بايد مخصوصا در روزهاي اول روزه داري، نكات تغذيه اي را به ويژه در هنگام سحر رعايت كنند.
دکتر "منصور رضایی" دكتراي تخصصي علوم تغذيه و رژيم درماني بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و عضو هیات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: يكي از موارد شايعي كه در روزهاي اول روزه داري و معمولا بعد از سحري، براي برخي از روزه داران بروز مي‌كند، سردردهاي متوسط تا شديد است.
وی افزود:  به همين دليل، اولين توصيه جدي اين است كه روزه داران از مصرف غذاهاي ادرارآور به ويژه چاي، قهوه و شكلات پرهيز كنند. اين مواد غذايي چون مدر هستند، سبب دفع آب و املاح از بدن مي‌شوند و همين مسئله، باعث كاهش ذخاير آبي بدن شده و فرد را دچار عطش فراوان مي‌كند.
دکتر رضایی اذعان داشت: چون مردم در طول سال و در وعده صبحانه، چاي ميل مي‌كنند، بهتر است كه يك هفته قبل از شروع ماه مبارك رمضان، بتدريج مصرف چاي و ساير مواد غذايي ادرار آور را در وعده صبحانه كم كنند تا سيستم عصبي مركزي آنها به ميزان كمتري از دريافت كافئين عادت کند در روزهاي اول روزه داري دچار مشكل جدي نشوند.
این متخصص علوم تغذيه و رژيم درماني تصریح کرد: نكته دوم كه روزه داران بايد رعايت كنند اين است كه حتما وعده سحري داشته باشند و سحري ميل كنند.اغلب افرادي كه صبحانه ميل نمي‌كنند، معمولا بدون وعده سحري هم روزه مي‌گيرند كه اين امر سبب كاهش ذخائر قندي در بدن فرد مي‌شود. سحري نخوردن، باعث كاهش ذخائر مواد قندي در بدن مي‌شود و چون ذخائر قندي براي سوخت مغز ضروري است، فرد دچار بيحالي، مشكلات گوارشي و سردردهاي شديد مي‌شود و در درازمدت هم معده اين افراد دچار مشكل مي‌شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه توصيه بعدي به روزه داران اين است كه بعد از وعده سحر، نخوابند گفت: خواب بعد از سحر، فرد را دچار نوسانات قند مي‌كند و اين امر سردرد و مشكلات گوارشي را براي روزه داران به همراه دارد.
دکتر رضایی تاکید کرد: روزه داران در وعده سحري، حتما از مواد غذايي فيبر دار استفاده كنند. فيبرها در داخل غلات ، نان سنگك، انواع سبزي و‌ميوه‌ها سالاد وجود دارد. مواد غذايي حاوي فيبر، وقتي كه وارد بدن و روده‌ها مي‌شوند، مواد مورد نياز بدن مثل آب، قند، ويتامين و املاح را آهسته و آهسته وارد خون مي‌كند و سبب مي‌شود كه فرد دچار نوسانات قند و فشار خون نشود و اين همه در حالي است كه متاسفانه مردم در زندگي شهري، فيبر مواد غذايي حاوي فيبر را حذف مي‌كنند.
این متخصص علوم تغذيه و رژيم درماني بیمارستان دکتر مسیح دانشوری اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از مردم بجاي مصرف ميوه طبيعي آب‌ميوه مي‌نوشند و بجاي استفاده از ساقه سبريجات كه داراي مقادير زياد فيبر است ساقه سبزيجات را دور مي‌ريزند.برنج سفيد، نان سفيد و آرد سفيد مصرف مي‌كنند كه فيبر ندارد و اين همه سبب يبوست مي‌شود و خود يبوست بيماري‎هاي ديگر را سبب می شود..
دکتر رضایی تصریح کرد: روزه داران در وعده سحر، از غذاهاي فرآوري شده و كارخانه اي و شور ، مثل تن ماهي، انواع سوسيس و كالباس و همبرگر استفاده نكنند. اين مواد غذايي غالبا فيبر كم دارند و در عين حال غني از نمك پنهان هستند كه اين همه سبب تشنگي و عطش فراوان مي‌شود.
وی با تاکید بر اینکه در سحر غذاي خیلی چرب وخیلی سرخ شده نخوريد افزود: در وعده سحر، مردم از مصرف غذاهاي بسیار چرب، پرهيز كنند چرا كه با مصرف اين مواد غذايي، بدن براي سوخت و ساز نياز به مايعات بيشتر دارد و همين امر سبب تشنگي و عطش مي‌شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توصیه موارد ذیل اظهار داشت: در وعده سحر غذاها را بجاي اينكه با نمك و روغن مزه دار كنيد با ليمو ترش، نارنج، سير و پياز و برخي از ادويه‌ها، مزه دار كنيد. مردم در وعده سحر، لبنيات مصرف كنند. غذا را آرام آرام و جويده ميل كنند. آب زياد ننوشند و بجاي قندهاي ساده از قندهاي كامل و پیچیده (نشاسته موجود در غلات كامل) مثل نان سنگک , برنج و ماكاروني استفاده كنند . سعي كنندبیشتر از آجیل های تازه و بی نمک( خام یا پخته مثل فسنجان) و لبنیات کم چرب و کم نمک(بیشتر شیرو ماست و کمتر کشک و پنیر) و تخم مرغ کاملا پخته ویا  حبوبات خیس کرده و ترجیحا جوانه زده  استفاده كنند كمتر از پروتئين حیوانی به ویژه گوشت قرمز در وعده سحری استفاده نمایند.
دکتر رضایی در خاتمه گفت: امیدوارم با رعایت هرچه بیشتر نکات تغذیه ای فوق الذکر, کمتر دچار نوسانات خلق و خویی شده و سبب افزایش آستانه تحمل روزه داران عزیز گردد. و سراسر این ماه پرفضیلت با خلق محمدی سپری گردد. 

  • گروه خبری : اخبار مرکز,مصاحبه,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 62283
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب