در راستای اجرای برنامه های اعتباربخشی در جهت توانمندسازی پرستاران
برنامه مدون کنترل عفونت ویژه گروه پرستاری برگزار شد.
در راستای اجرای برنامه های اعتباربخشی در جهت توانمندسازی کارکنان پرستاری در خصوص اجرای صحیح برنامه های کنترل عفونت، دفتر پرستاری بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در تاریخ...
در راستای اجرای برنامه های اعتباربخشی در جهت توانمندسازی کارکنان پرستاری در خصوص اجرای صحیح برنامه های کنترل عفونت، دفتر پرستاری بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در تاریخ اول بهمن ماه 97، برنامه بازآموزی کنترل عفونت را برای پرستاران بیمارستانهای تابعه دانشگاه شهید بهشتی برگزار نمود.
این برنامه با همکاری واحد آموزش پرستاری، کمیته کنترل عفونت و دفتر همایش های بیمارستان دکتر مسیح دانشوری برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی و به نقل از مژگان پالیزدار سوپروایزر کنترل عفونت، برنامه آموزشی کنترل عفونت در حیطه های مختلف از جمله: نظام مراقبتی و تعاریف عفونت های بیمارستانی، راههای انتقال و پیشگیری از عفونتهای بيمارستاني، توانمندسازی پرستاران برای تشخیص سریع سپسیس، اهميت بهداشت دست در كنترل عفونت هاي بيمارستاني و چگونگي شستشوي دست ها، کنترل عفونت در اورژانس، آنتي بيوتيک ها و مقاومت داروئي در پاتوژن هاي فرصت طلب ، نقش پرستاران در برنامه های استواردشیپ و امادگی های لازم در طغیان های عفونی توسط سخنرانان ارائه گردید.
در ادامه این برنامه آموزشی دکتر افشین منیری، دبیر کنترل عفونت بیمارستان مسیح دانشوری و دبیر علمی برنامه فوق گفت: عفونت های بیمارستانی روزبه روز اهمیت بیشتری یافته و نظام سلامت کشورها را به چالشی جدی فرا می خوانند. افزایش بیمارستان ها، ظهور بیماری های بازپدید و نوپدید،افزایش روزافزون مقاومت های میکروبی و نیاز به خدمات متنوع پزشکی بروز عفونت های ناشی از خدمات درمانی را اجتناب ناپذیرمی سازد.
وی تصریح کرد: بروز عفونت های بیمارستانی از حدود 5% در کشورهای توسعه یافته تا حدود 20% در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه متغیر است بنابراین هدف کلی در کنترل عفونت های بیمارستانی کاهش و به حداقل رساندن این عفونت ها تا حد ممکن می باشد چرا که این عفونت ها علاوه بر مرگ ومیر و ایجاد عوارض،با افزایش مدت بستری موجب افزایش قابل توجه هزینه خدمات درمانی شده و در نهایت سبب نارضایتی گیرندگان خدمت می گردند.
دکتر منیر در خاتمه با بیان اینکه پر واضح است که با افزایش شناخت عوامل پاتوژن عفونت های بیمارستانی ، راه های انتقال آنها، الگوهای مقاومت میکروبی، روش های مختلف پیشگیری و کنترل عفونت های بیمارستانی ،دریچه های نوینی در کنترل این عفونت ها گشوده می شود. افزود: انتظار می رود با برگزاری چنین دوره هایی به صورت مستمر در مراکز درمانی برای تمامی گروههای درمانی ، بتوانیم گام مهمی در پیشگیری و کنترل عفونت های بیمارستانی برداریم.