برگزاری دو کارگاه با همکاری کمیته توانمندسازی دفتر توسعه آموزش دانشکده پزشکی و معاونت آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری
کارگاه نحوه بهبود کیفیت اجرای ژورنال کلاب بیمارستانی و برگزاری جلسات ژورنال کلاب موثر در آموزش پزشکی 4 مرداد ماه توسط دکتر میترا سادات رضایی دانشیار و متخصص پاتولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در سالن همایش امیرکبیر برگزار گردید.
کارگاه نحوه بهبود کیفیت اجرای ژورنال کلاب بیمارستانی و برگزاری جلسات ژورنال کلاب موثر در آموزش پزشکی 4 مرداد ماه توسط دکتر میترا سادات رضایی دانشیار و متخصص پاتولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در سالن همایش امیرکبیر برگزار گردید.
به گزارش رابط عمومی و به نقل از دکتر پیام طبرسی معاون آموزشی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری اهمیت برگزاری این کارگاه در چشم انداز در حال تحول نظام سلامت و آموزش پزشکی اجرای ژورنال کلاب طبق پروتکل های استاندارد بعنوان یکی از مهمترین ابزار پزشکی مبتنی بر شواهد و ارتقا مبتنی بر مهارت و تمرین مطرح شده ( Ideal tool for evidence- based learning and practice-based competency) است بطوریکه اجرای ژورنال کلاب موثر نه تنها منجر به تامین اهداف آموزشی و پژوهشی خواهد شد، بلکه می تواند در مراقبت از بیماران و مدیریت بهینه درمان در بیمارستانها نقش بسزایی ایفا کند.
با توجه به اهمیت شایانی که اجرای صحیح این برنامه آموزشی درارتقا آموزش، پژوهش و درمان خواهد داشت با تلاش کمیته توانمند سازی دانشکده پزشکی و معاونت آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری کارگاه مذکور با مشارکت اعضای هیات علمی بیمارستانهای تابعه شامل بیمارستان های شهدا،آیت الله طالقانی، امام حسین،کودکان مفید،اختر و بیمارستان مهدیه در بیمارستان مسیح دانشوری برگزار گردید تا بتوان گامی موثر در جهت بهبود کیفیت اجرای ژورنال کلاب بیمارستانی برداشت.
در این برنامه در خصوص اهمیت ژورنال کلاب، مدل های برگزاری و استانداردهای ژورنال کلاب موثر در بیمارستان بحث و تبادل نظر شد. همچنین ژورنال کلاب به روش EBM، الزامات ارزیابی نقادانه مقالات علمی و ژورنال کلاب به روش PBL توضیح داده شد. و در نهایت با اشاره به مشکلات در اجرای ژورنال کلاب موثر به راه حل های موجود پرداخته شد.
کارگاه آشنایی با پزشکی مبتنی بر شواهد و طراحی سوال مناسب 11 مرداد ماه توسط دکتر مریم واشقانی دانشیار و فوق تخصص غدد در سالن امیرکبیر برگزار گردید.
معاون آموزشی بیمارستان در خصوص اهمیت برگزاری این کارگاه گفت: در نظامهای نوین پزشکی در بعد آموزش، پژوهش، درمان و مدیریت، استفاده از شواهد معتبر پزشکی متبنی بر شواهد جایگاه ویژه ای دارد. براین اساس با استفاده از این روش می توان در بهبود مراقبت از بیمار، آموزش مهارت و طبابت بالینی و پژوهشهای انجام شده قدم برداشت. این روش در کاهش آسیب به بیمار و هزینه ها و صرفه جویی در وقت نیز موثر است.
اولین قدم در اجرای این روش مطرح نمودن سوال مناسب پیرامون هر یک از این حیطه ها می باشد. با توجه به اهمیت آشنایی و بکاربردن این روش، با همکاری دفتر توسعه آموزش دانشکده پزشکی و معاونت آموزشی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری کارگاه مذکور با مشارکت اعضاء هیأت علمی بیمارستانهای تابعه شامل بیمارستانهای شهدا، مدرس، مهدیه، امام حسین و دانشکده پزشکی در بیمارستان مسیح دانشوری برگزار گردید. در این برنامه در خصوص اهمیت پزشکی مبتنی بر شواهد، اجزاء آن، مزایا و معایب این روش در بخش اول تبادل نظر شد. سپس در مورد طراحی سوال مناسب و منابع و پژوهشهای متناسب با آن صحبت شد. در پایان کارگاه عملی طراحی سوال مناسب و انتخاب پژوهش و مقاله متناسب با آن با حضور شرکت کنندگان برگزار شد.
پزشکی مبتنی بر شواهد فرآیندی است که در آن افراد در صورت مطرح شدن سوال یا مشکل در حیطه های آموزشی، درمانی، پژوهشی و مراقبت بیماران با جستجوی شواهد و نقد آن به یافتن پاسخ سوال خود می پردازند. سپس بر اساس پاسخ یافت شده در منابع و توجه به خواسته های بیمار، خصوصیات بالینی و مهارت خود در عمل این یافته ها را بکار می گیرند. آشنایی با پزشکی مبتنی بر شواهد بکارگیری آن از جدیدترین روشهای طبابت بالینی هستند. روش مبتنی بر شواهد را می توان در کار بالینی روزمره، آموزش فراگیران و مدیریت خدمات سلامت بکار گرفت.