• تاریخ انتشار : 1392/12/24 - 12:51
  • بازدید : 1319
  • تعداد بازدید : 451
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئيس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت

تشخيص سل در کمتر از دو ساعت فراهم شد

تشخيص سل در کمتر از دو ساعت/مدرن ترين تجهيزات را براي تشخيص سل فراهم کرديم به گزارش روابط عمومي مركز مسيح دانشوري به نقل از سلامت نيوز:رئيس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت از شناسايي 10987 بيمار مبتلا به سل خبر داد و با اعلام اينکه:« 12 درصد از افرادي که شناسايي شده و تحت درمان قرار گرفته اند ...

تشخيص سل در کمتر از دو ساعت/مدرن ترين تجهيزات را براي تشخيص سل فراهم کرديم

 به گزارش روابط عمومي مركز مسيح دانشوري به نقل از سلامت نيوز:رئيس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت از شناسايي 10987 بيمار مبتلا به سل خبر داد و با اعلام اينکه:« 12 درصد از افرادي که شناسايي شده و تحت درمان قرار گرفته اند مهاجرين هستند» از ورود دستگاه جديد تشخيص سل به کشور با وجود تحريم ها خبر داد.

دکتر محمد مهدي گويا در نشست خبري هفته سلامت با موضوع خودمراقبتي، گفت:«اکنون در مرحله جديدي از مبارزه با سل در سطح جهان قرار داريم. لازم است کمک هاي بيشتري از سوي رسانه ها براي آموزش خودمراقبتي در مورد اين بيماري صورت گيرد.

وي از شناسايي 10987 بيمار مبتلا به سل خبر داد و گفت:« 12 درصد از افرادي که شناسايي شده و تحت درمان قرار گرفته اند مهاجرين هستند».رئيس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت با اشاره به شعار حذف سل تا سال 2050، گفت:« با توجه به اين شعار بايد به ازاي هر يک ميليون نفر جمعيت فقط يک نفر مبتلا به سل باشد.

وي گفت:« احتمال ابتلا به سل در برخي از مبتلايان به بيماري هاي غيرواگير بيشتر از افراد عادي است. به عنوان مثال سل در ديابتي ها 4 برابر و در سيگاري ها 2 برابر بيشتر از افراد عادي است.

دکتر گويا با بيان اينکه توجه به بيماري سل بعد از انقلاب اسلامي اهميت بيشتري پيدا کرد؛ گفت:«پيش از انقلاب به ازاي هر يکصد هزار نفر جمعيت کشور 140 مورد ابتلا به سل داشتيم و اکنون تعداد مبتلايان به سل در کشور از هر يکصد هزار نفر به 14 نفر ابتلا رسيده است.

وي ادامه داد:« مرگ و مير ناشي از سل در کشورمان در 21 سال گذشته 36 درصد کاهش پيدا کرده است و از 4.5 مورد به ازاي هر يکصد هزار نفر جمعيت به 2.9 دهم مورد در هر صدهزار نفر جمعيت رسيده است.

رئيس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت در مورد اقدامات اين مرکز براي کاهش موارد ابتلا به سل گفت:« مهمترين اقدام شناسايي و درمان رايگان مبتلايان به سل بوده است. همچنين واکسيناسيون ب ث ژ را به صورت رايگان در تمام طول سال از بدو تولد براي کودکان انجام داده ايم و کنترل بيماري سل را در برنامه مراقبت هاي بهداشتي اوليه ادغام کرده ايم و اين ادغام را حتي در زندان ها که احتمال افزايش ابتلا مي رفت انجام داده ايم.

وي در مورد آمار آزمايشگاه هاي تشخيص سل در کشور گفت:« سعي کرديم اين آزمايشگاه ها را به حداکثر نياز کشور رسانده ايم. که اکنون 478 آزمايشگاه تشخيص سل در کشور داريم که آزمايش سل ساده را تشخيص مي دهند و 48 آزمايشگاه نيز با قدرت تشخيص پيشرفته تر در تمام مراکز استان ها راه اندازي کرده ايم و 8 آزمايشگاه فوق پيشرفته ظرف سه سال گذشته در شهرستان هايي که شيوع بالاي سل دارند و يا دسترسي بقيه استان ها به آن ميسرتر بوده راه اندازي کرده ايم اين در حالي است که در 4 سال گذشته تنها آزمايشگاه فوق تخصصي مسيح دانشوري را داشته ايم.

دکتر گويا با بيان اينکه مدرن ترين تجهيزاتي که در سطح جهان وجود دارد را براي تشخيص سل در کشورمان فراهم کرديم، گفت:« در گذشته براي تشخيص سل دو ماه زمان نياز داشتيم اما اکنون تشخيص سل ظرف کمتر از 2 ساعت ميسر شده است.

وي افزود:« تلاش هاي بسياري براي ورود دستگاه هاي جديد تشخيص سل از کشور آمريکا انجام شده است که ظرف يک ماه گذشته امکان ورود اين دستگاه با وجود تحريم ها به کشور فراهم شد و اکنون آزمايشگاه هاي تهران، گرگان، کرمانشاه و زاهدان مجهز به اين دستگاه شده اند و به زودي يک دستگاه ديگر به تهران به دليل حجم بالاي بيماران و دسترسي بيشتر و نيز در شيراز خواهيم داشت.

رئيس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت در پايان از طراحي مسابقه اي براي آشنايي بيشتر مردم با بيماري سل و راه هاي انتقال آن خبر داد و گفت:« زمان شرکت در اين مسابقه از امروز تا 31 فروردين ماه سال 93 است و علاقمندان مي توانند جهت کسب اطلاعات بيشتر به سايت وزارت بهداشت behdasht.gov.irمراجعه کنند.

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 8951
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب