• تاریخ انتشار : 1394/01/19 - 10:26
  • بازدید : 3233
  • تعداد بازدید : 284
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
گفتگو با متخصص پزشکی هسته ای به مناسبت روز ملی فن آوری هسته ای

جایگاه منحصر به فرد PET/CTدر به تصویر کشیدن ویژگی های متابولیک ضایعات

متخصص پزشکی هسته ای بیمارستان مسیح دانشوری PET/CTرا دارای جایگاه منحصر به فرد در حوزه بالینی و تصویربرداری خواند و گفت: ..

تشخیص بیماریهای سرطانی به وسیله دستگاه PET/CT

متخصص پزشکی هسته ای PET/CT PET/CTرا دارای جایگاه منحصر به فرد در حوزه بالینی و تصویربرداری خواند و گفت: سایر روشهای متداول تصویربرداری قادر نخواهد بودجایگزین قابلیت انحصاری این دستگاه در به تصویر کشیدن ویژگی های متابولیک ضایعات بشود.

به گزارش روابط عمومی مرکز دکتر فرحناز آقا حسینی با بیان این مطلب که تغییرات متابولیک ضایعات بسیار سریعتر از تغییرات آناتومیک تظاهر پیدا می کند اظهار کرد: دستگاه PET/CTبا دارا بودن توانایی انحصاری در به تصویر کشیدن متابولیسم بافتها قادر است بیماری را در مراحل بسیار زودتر از روشهای متداول تعیین تکلیف نماید.

وی با اشاره به استفاده گسترده در سطح غیر بالینی از دستگاه PET/CTدر دهه 90 میلادی گفت: PET/CTابزاری است که از سال 2000 در سطح بالینی به بهره برداری رسید و در آن زمان تعداد اسکنرهای PETدر آمریکا 200 عدد بود که پس از گذشت 10  سال این تعداد به  بیش از 2 هزار اسکنر رسید و تعداد درخواستهای انجام این اسکن در طی این بازه زمانی از 250 هزار عدد به 7/1 میلیون در سال رشد فزاینده داشت.

دکتر آقا حسینی با اشاره به جایگاه منحصر به فردPET/CTدر زمینه IMAGINGاظهار کرد: استفاده از این دستگاه امکان تشخیص بیماری را در مراحل ابتدایی تر فراهم می کند و دستگاه PET/CT قادر است با صحت بالایی در managementو PLANINGدرمان پزشک معالج را راهنمایی کند.

این متخصص پزشکی هسته ای «staging  قبل از درمان»، «ارزیابی پاسخ به درمان»، «افتراق عود از عوارض پس از درمان»، «بررسی متاستازهای دور دست»، «تعیین بهترین محل بیوپسی» و Individualizedکردن».کردن درمان  و در بسیاری از موارد شناسایی علل اولیه درگیری را از دیگر کاربردهای دستگاه PET/CT  عنوان کرد و افزود: دستگاه PET/CTقادر است درمان را برای هر فرد اختصاصی نماید.

دکتر آقا حسینی درباره نحوه انجام اسکن PET/CTتوضیح داد: اسکن PET/CTنظیر سایر اسکن های پزشکی هسته ای با تزریق یک ماده بیولوژیک نشاندار با ماده رادیو اکتیو به بیمار انجام می گیرد، ماده بیولوژیک مورد نظر در اینجا همان قند ساده است که با ماده رادیواکتیو فلوئور نشان دار می شود. این رادیو دارو از راه ورید به بیمار تزریق می شود و بعد از گذشت یک ساعت از تزریق، بیمار تخت تصویربرداری قرار می گیرد.

وی توصیه کرد فردی که اسکن را انجام می دهد بهتر است حداقل به مدت یک روز موارد احتیاط را رعایت نماید که از جمله آنها رعایت فاصله با خانم های باردار و کودکان زیر 14 سال ضروری است هر چند که رادیو دارو در فاصله زمانی تزریق تا خروج بیمار از بخش که متوسط 3 ساعت طول می کشد از بدن بیمار خارج شده است.

دکتر آقا حسینی «کنترل قند خون»، «پرهیز از ورزش شدید» و «رژیم غذایی خاص» را از جمله آمادگی هایی برشمرد که بیماران موظف به رعایت آنها هستند و گفت: برای انجام این اسکن باید بازه زمانی مشخصی از درمان بیمارشامل(شیمی درمانی، جراحی، رادیوتراپی) گذشته باشد چرا که صحت تفسیر اسکن را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی درباره اینکه دستگاه PET/CTبه چه بیمارانی ارائه خدمت می نماید اظهار کرد: در حال حاضر بخش PET/CTبه بیماران در حوزه آنکولوژی(سرطانی) و نورولوژی ارائه خدمت می نماید اما این دستگاه کاربردهای منحصر به فردی در زمینه VIABILITYپرفیوژن قلب دارد و انشاا... بزودی در این زمینه نیز آماده خدمت رسانی به بیماران محترم خواهد بود.

وی با بیان این مطلب که افراد نیازمند به انجام این اسکن در کشور خودمان قطعا سرویس بهتری را دریافت خواهند کرد اظهار کرد: انجام PET  نیاز به رعایت استانداردهای دقیق و انجام follow upدارد که  با انجام آن در کشور این امر راحت تر امکان پذیر می باشد و همچنین امکان مقایسه اسکنها با یکدیگر را در شرایط یکسان تری فراهم می نماید بویژه که دستگاهی که در بخش PET/CTبیمارستان مسیح دانشوری فعال است از جمله پیشرفته ترین دستگاههای موجود از نظر اجرای CT(64 اسلایس) و PET(TOF)دارای قابلیت های بالایی است.

این متخصص پزشکی هسته ای با اشاره به دستگاه PET/CTمرکز پزشکی مسیح دانشوری به عنوان تنها مجموعه پت سی تی- سیکلوترون در محل)(on site cyclotrune در سطح شهر تهران گفت: به طور متوسط روزانه 10-12 بیمار در بخش پزشکی هسته ای فردوس پذیرش می شوند و در ضمن از کشور عراق و سایر کشورهای همسایه نیز مراجعه کنندگان زیادی مورد پذیرش قرار می گیرند.

دکتر آقا حسینی تاکید کرد:  نتایج اسکن نیازمند همکاری خود بیمار نیز می باشد و فرد کاندیدای انجام PETباید موارد آمادگی را به دقت رعایت کنند چرا که این مسئله در کیفیت تصویر تاثیر گذار خواهد بود.

وی با بیان این مطلب که رعایت نکات ایمنی پس از اتمام اسکن ضروری است اظهار کرد: افرادی که این تست را انجام می دهند نباید نگران اشعه آن باشند چرا که ضرر احتمالی آن در مقابل منفعت انجام اسکن بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی است.

 

دکتر آقا حسینی با بیان این مطلب که بخش پزشکی هسته ای فردوس علاوه بر ارائه خدمات درمانی در حوزه های آموزشی و پژوهشی نیز فعال است گفت: از جمله این فعالیتها نگارش مقالات و برگزاری جلسات هفتگی ژورنال کلاب می باشد.

این متخصص پزشکی هسته ای در پایان سخنان خود با ابراز امیدواری نسبت به فراهم آوردن زیر ساختهای لازم به صورت سازمان یافته و منسجم در جهت توسعه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی این بخش عنوان کرد: بخش پزشکی هسته ای آمادگی همکاری با دیگر گروههای پزشکی در قالب پروژه های تحقیقاتی می باشد.

 

  • گروه خبری : اخبار مرکز,مصاحبه
  • کد خبر : 18661
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب