• تاریخ انتشار : 1403/02/05 - 13:32
  • بازدید : 119
  • تعداد بازدیدکننده : 104
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

در مصاحبه با دکتر میترا سادات رضایی به مناسبت روز علوم آزمایشگاهی

امروزه نقش آزمایشگاه در تشخیص بیماری ها غیر قابل انکار است و آنچه در دنیای امروز شاهد آن هستیم این واقعیت است که بدون آزمایش نمی توان بسیاری از بیماری ها را به موقع تشخیص داد و درمان کرد. آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی با پیشرفت هایی که داشته است توانسته اهمیت و نقش خود را در نظام سلامت کشورها تثبیت کند.

با تازه های این علم بیشتر آشنا شوید:
امروزه نقش آزمایشگاه در تشخیص بیماری ها غیر قابل انکار است و آنچه در دنیای امروز شاهد آن هستیم این واقعیت است که بدون آزمایش نمی توان بسیاری از بیماری ها را به موقع تشخیص داد و درمان کرد. آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی با پیشرفت هایی که داشته است توانسته اهمیت و نقش خود را در نظام سلامت کشورها تثبیت کند.
به همین خاطر است که کشور های پیشرفته مدیریت و نظارت دقیقی بر نظام آزمایشگاهی خود دارند و برای آن برنامه ریزی می کنند. ارائه خدمات موثر سلامت محور آزمایشگاهیان در گرو افزایش دانش و آگاهی است. رکود علمی مهم ترین معضلی است که ارائه خدمات به روز را تهدید می کند. علوم آزمایشگاهی یکی از حوزه های علمی است که با تغییرات بسیار سریع در حال تحول است به طوریکه هر چند سال یکبار دانسته های قبلی با یافته های جدید جایگزین می شود، این تغییرات سریع لزوم به روزرسانی اطلاعات را امری لازم می داند.
به گزارش روابط عمومی، دکتر میترا سادات رضایی متخصص پاتولوژی و عضو هیئت علمی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه روز آزمایشگاه با هدف افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص نقش و جایگاه متخصصین این حوزه در تشخیص، درمان و تحقیقات در زمینه مدیریت بهینه بیماری ها نامگذاری شده است افزود: با پیشرفت هایی که در سالهای اخیر در زمینه ی تشخیص های مولکولی رخ داده، پزشکی فرد محور با بررسی سیستم بیولوژی و سبک زندگی هر فرد به این سوال جواب داده که چرا نحوه پاسخ به درمان افراد در بیماری ها و سیر بهبود یا پیشرفت بیماری متفاوت است.
رییس آزمایشگاه پاتولوژی مولکولی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری اذعان داشت: در واقع ما هیچ دو بیماری را پیدا نمی کنیم که روند بیماری و نحوه پاسخ به درمان شون  مشابه هم و یکسان باشد. بعد از اینکه از طریق بررسی سیستم بیولوژی پاتو فیزیولوژی ایجاد بیماری مشخص می شود مرحله بعدی پیشنهاد تولید کیت تشخیصی و بعد از آن تولید داروی موثر برای کنترل Pathway  ایی که با همان تست های آزمایشگاهی مشخص شده بود هست.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه تصریح کرد: همچنین می توانم مقایسه درمان های هدفمند با شیمی درمانی را در مدیریت بیماران مبتلا به سرطان را ذکر کنم. در اولی که همان درمان هدفمند (Targeted therapy) هست صرفا سلولهای تومورال مورد هدف قرار می گیرند ولی در شیمی درمانی های معمول هم سلولهای سالم و هم سلولهای تومورال مورد حمله قرار می گیرند و سلول های سالم ایمن نخواهند ماند و عوارضی که از شیمی درمانی معمول شاهد هستیم به همین علت می باشد.
وی افرود: شایان ذکر است که تارگت‌تراپی ماحصل تحقیقات در زمینه سیستم بایولوژی و سیستم پاتولوژی بوده و تحول عظیمی در درمان و کنترل عوارض ناخواسته داشته است.
رییس مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه عنوان داشت: وجود بیوبانک ها ، وجود مراکز تحقیقات، وجود تستهای مولکولی پیشرفته همه اینها الزامات و ابزارهای بررسی تفاوت ها در سطح سیستم بیولوژی و ساختار زیستی هر فرد بوده و در پزشکی نوین بسیار کمک کننده  و مهم هستند بطوریکه منجر به پیشنهاد درمان موثر سازگار با ساختار زیستی هر فرد شده و متعاقب آن بیماری ها زودتر و با دقت بیشتری تشخیص داده می شود و بیماران درمان های ایمن ترو موثرتری خواهند داشت .
دکتر رضایی تصریح کرد: نکته نوید بخش این است که با اطلاعاتی که افراد از ساختار زیستی خودشون با استفاده از پیشرفت های موجود در تست های آزمایشگاهی بدست می آورند، ویزیت با پزشکان را به سمت پیشگیری از بیماری ها سوق خواهد داد.

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • گروه خبری : 141415
کلمات کلیدی
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب