• تاریخ انتشار : 1399/09/08 - 12:00
  • بازدید : 1163
  • تعداد بازدید : 681
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در مصاحبه با دکتر عدنان خسروی رئیس بخش آنکولوژی بیماستان مسیح دانشوری:

سرطان ریه ارتباط واقعی با ارث ندارد

به گزارش روابط عمومی، دکتر عدنان خسروی ، فوق‌تخصص آنکولوژی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس بخش آنکولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در خصوص علایم و نشانه های سرطان ریه گفت:

به گزارش روابط عمومی، دکتر عدنان خسروی ، فوق‌تخصص آنکولوژی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس بخش آنکولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در خصوص علایم و نشانه های سرطان ریه گفت:  علائم و نشانه های سرطان ریه شامل: سرفه، خلط خونی، خس خس سینه، تنگی نفس، خشونت صدا، کاهش وزن، درد قفسه سینه، درد استخوانها و سردرد می باشد وی افزود: همان طور که می دانیم عامل ایجاد کانسر ریه مصرف دخانیات است. مصرف دخانیات شامل سیگار و قلیان و مصرف تریاک است. همچنین تماس با آزبست هم از علل های دیگر ایجاد سرطان ریه است که پشم شیشه و سیمان و سقفهای سیمانی و لنت ترمز و در لوله های انتقال آب و فاضلاب می باشد.
این فوق تخصص آنکولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در مورد روش های تشخیص و درمان سرطان ریه اذعان داشت: روش های تشخیصی از گرافی ساده قفسه سینه تا انجام سی تی اسکن ریه و PET-CT شامل می شود و برای تشخیص نهایی نیاز به نمونه برداری هست که توسط برونکوسکوپی یا نمونه برداری تحت هدایت سی تی اسکن انجام می شود.
دکتر خسروی اضافه کرد: برای درمان در صورتیکه بیمار محدود به یک ریه باشد و قابل جراحی به صورت کامل باشد معمولا توصیه به جراحی می شود در غیر این صورت معمولا از شیمی درمانی و رادیوتراپی و اخیرا ازدرمان های جدید ایمونوتراپی استفاده می گردد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه افراد در خطر ابتلا شامل : افرادی که مصرف دخانیات دارند و افرادی که تماس با آزبست شامل:کار در معدن، کارخانه های نساجی، مکان هایی که از عایق استفاده می شود، کارخانه های کشتی سازی می باشد.
رئیس بخش آنکولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در خصوص میزان شیوع این بیماری تصریح کرد: سرطان ریه در آمار های جهانی تقریبا در مردان جزء اولین یا دومین سرطان شایع است و در زنان جزء سومین یا چهارمین کانسر است. ولی بر اساس آمارهای موجود در ایران میزان سرطان ریه در مردان چهارم یا پنجم و در زنان در رده ششم یا هفتم است.
عدنان خسروی با اینکه سرطان ریه دو نوع است گفت: سرطان ریه به دو نوع، سرطان کوچک ( SCLC ) و سرطان ریه غیر سلول کوچک ( NSCLC ) تقسیم بنده می شود. وی درباره میزان بقای بیمار در هر کدام از انواع تصریح کرد: سرطان ریه کوچک معمولا پیش آگهی بد است و طول عمر بیماران در موارد محدود به یک ریه حدودا دوسال و در موارد منتشر حدودا یکسال است. ولی در موارد سرطان ریه غیر سلول کوچک که 70 درصد موارد سرطان ریه را شامل می شود در موارد محدود و قابل جراحی احتمال بهبودی کامل حدود 50 درصد می باشد و در موارد منتشر میزان بقای بیماران در سالهای اخیر با درمانهای جدید مخصوص ایمونوتراپی طول عمر بیماران تا حدود دو تا سه سال می باشد.
دکتر خسروی در خاتمه خاطرنشان شد: سرطان ریه ارتباط واقعی با ارث ندارد و در بررسی بیماران توصیه به بررسی خانواده        نمی شود. وی افزود: اگر فردی بالای50 سال سن داشت و یکی از علائم ذکر شده را دارا بود حتما به متخصص ریه مراجعه نماید.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 99001
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب