"مبارزه با دخانیات غیر قانونی و قاچاق"
شعار سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری درباره روز جهانی بدون دخانیات گفت: روز جهاني بدون دخانيات هر سال در 31 مي مصادف با 10 خرداد ....
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری درباره روز جهانی بدون دخانیات گفت: روز جهاني بدون دخانيات هر سال در 31 مي مصادف با 10 خرداد می باشد اما در کشور ما از 4 خرداد لغایت 10خرداد به عنوان هفته مبارزه شناخته شده است. در سال 1998 كشورهاي عضو سازمان بهداشت جهاني با تعيين يك روز با عنوان روز جهاني بدون دخانيات؛ توجه همگان را به مضرات و خطرات استفاده از دخانيات جلب نموده و بررسي راهكارهاي جلوگيري از مرگ و مير ناشي از آن مي پردازند. در همین راستا هر سال یک شعار توسط این سازمان تعیین می گردد که شعار امسال " مبارزه با دخانیات غیر قانونی یا قاچاق" تعیین شده است.
به گزارش روابط عمومی مرکز ، دکتر غلامرضا حیدری درباره قاچاق سیگار اظهار داشت: قاچاق سیگار توسط کمپانی ها صورت می گیرد که این قاچاق با بقیه قاچاقها متفاوت است در واقع قاچاق سیگار سازمان یافته است و توسط افراد معمولی صورت نمی گیرد معمولا توسط کمپانی های بزرگ انجام می شود. در واقع گفتنی است قاچاق، مصرف دخانیات را افزایش داده و در آمد دولت کاهش می دهد و این موضوع مهم و ویژه ای است که باید به آن توجه شود.
این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یکی از مهم ترین اتفاقاتی که در سازمان بهداشت جهانی صورت گرفت نوشتن معاهده بین تمام کشورهای عضو این سازمان بود که در این معاهده آمده تمام کشورهای براساس این ماده قانونی متعهد هستند که پروتکل الحاقی مبارزه با قاچاق غیر قانونی دخانیات را اجرا نمایند.
دکتر حیدی افزود: از سال گذشته کشورها یکی یکی متعهد شده اند که این پروتکل الحاقی مبارزه با دخانیات را اجرا کنند در واقع این پروتکل توسط مجلس هر کشور تائید می شود و سپس قانونی می شود که تا به حالا 8 کشور این کار را انجام داده اند اما متاسفانه هنوز کشور ما این کار را انجام نداده که باید این مهم هر چه زودتر صورت گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری اظهار داشت :شعار امسال سازمان بهداشت جهانی می تواند بهانه خوبی باشد تا وزارت بهداشت ما از مجلس بخواهد تا این پروتکل نیز در کشور ما اجرایی گردد تا دست دولت برای مبارزه با قاچاق دخانیات باز شود.
دکتر حیدری در ادامه گفت: همین امر و اجرایی شدن این قانون می تواند در افکار عمومی تاثیر بسزایی داشته باشد مخصوصا در افرادی که سیگاری هستند و به خیال خود سیگار به اصطلاح اصل را از مغازه ها و دکه ها تهیه می کنند که این اشتباه بزرگی است که باید فرهنگ سازی شود در واقع آنها با پول بیشتر همان سیگاری را تهیه می کنند که توسط دولت وارد شده و روی آن هلوگرام قانونی خورده است.
وی در بیان هشدارهای بهداشتی برای ترک سیگار نیز عنوان کرد: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات باید طبق قانون هر 6 ماه یکبار تصاویر روی پاکت های سیگار را تغییر دهد و سعی کند از تصاویر منزجر کننده تر و موثر تر استفاده نماید که متاسفانه 3 سال است که این تصاویر تغییر نکرده است.
دیگر موردی که دکتر حیدری به آن اشاره کرد ممنوعیت فروش سیگار در دکه های روزنامه فروشی است وی در این مورد اضافه کرد: باید فروش دخانیات در دکه های روزنامه فروشی ممنوع گردد، براساس قانون این دکه ها مجوز فروش دخانیات را ندارند و تنها سوپر مارکت توسط وزارت بازرگانی مجوز ارائه دخانیات به متقاضی دارند . لذا وظیفه شهرداری است تا غیر قانونی بودن آن را اعلام کند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که هنوز هم دخانیات قانونی و غیر قانونی در دکه ها به فروش می رسد.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری در پایان سخنان خود گفت: این هفته می تواند بهانه ای برای افراد سیگاری باشد تا به ترک کردن سیگار فکر کنند، برخی از افراد کافی است که فقط اراده کنند و همین اراده باعث ترک سیگار در آنها می شود اما برخی دیگر از افراد سیگاری هستند که نیار به مشاوره و حمایت دارند بنابراین این افراد می تواند با تلفن گویا و هوشمند 24 ساعته ترک سیگار مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به شماره 27122050 تماس گرفته و از مشاوره رایگان استفاده نمایند. این سامانه بصورت 24 ساعته در همه روزهای هفته پذیرای مخاطبان می باشد .جالب است که بدانید بیشتر مخاطبان ما از ساعت 8 شب تا 8 صبح تماس می گیرند و این نشان دهنده ارائه خدمات 24 ساعته می باشد. در پایان امیدوارم که شاهد کشور بدون دخانیات باشیم.