• تاریخ انتشار : 1393/02/01 - 12:14
  • بازدید : 1113
  • تعداد بازدید : 57
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
فوق تخصص خون و آنكولوژي مركز پزشكي مسيح دانشوري

عدم رعايت خود مراقبتي ريسك ابتلا به سرطان را بالا مي‌برد

فوق تخصص خون و آنكولوژي مركز پزشكي مسيح دانشوري تاكيد كرد عدم رعايت خود مراقبتي ريسك ابتلا به سرطان را بالا مي‌برد و از آنجائيكه در بسياري از موارد سرطان درمان قطعي ندارد طول عمر بيمار كاهش يافته و هزينه‌هاي هنگفتي بر بيمار و خانواده او از لحاظ مادي و رواني ايجاد مي‌گردد. به گزارش روابط عمومي مركز مسيح دانشوري، دكتر شراره سيفي گفت: «عدم استفاده از سيگار»، «مصرف غذاهاي سالم»، «ورزش كردن به صورت منظم»، «دوري از آفتاب»، «استفاده از روش‌هاي غربالگري و انجام واكسيناسيون‌هاي لازم براي پيشگيري از ابتلا به برخي ويروس‌ها»، «مراجعه منظم پزشكي»،

فوق تخصص خون و آنكولوژي مركز پزشكي مسيح دانشوري تاكيد كرد عدم رعايت خود مراقبتي ريسك ابتلا به سرطان را بالا مي‌برد و از آنجائيكه در بسياري از موارد سرطان درمان قطعي ندارد طول عمر بيمار كاهش يافته و هزينه‌هاي هنگفتي بر بيمار و خانواده او از لحاظ مادي و رواني ايجاد مي‌گردد.

به گزارش روابط عمومي مركز مسيح دانشوري، دكتر شراره سيفي گفت: «عدم استفاده از سيگار»، «مصرف غذاهاي سالم»، «ورزش كردن به صورت منظم»، «دوري از آفتاب»، «استفاده از روش‌هاي غربالگري و انجام واكسيناسيون‌هاي لازم براي پيشگيري از ابتلا به برخي ويروس‌ها»، «مراجعه منظم پزشكي»، پرهيز از رفتارهاي پرخطر»، «كاهش استرس و اضطراب» از جمله موارد خود مراقبتي است كه در پيشگيري از ابتلا به سرطان موثر است.

وي با اشاره به استفاده نكردن از سيگار به عنوان نوعي خود مراقبتي گفت: نكشيدن سيگار از مهم‌ترين تصميم‌ها براي جلوگيري از ايجاد سرطان در افراد به شمار مي‌رود چرا كه مصرف سيگار با سرطان‌هاي مختلفي از جمله سرطان‌هاي ريه، كليه، مري و معده ارتباط دارد.

وي تاكيد كرد: رسانه‌هاي جمعي و مطبوعات بايد در خصوص مصرف سيگار و قليان مخصوصاً در اماكن عمومي نظير پارك‌ها و رستوران‌ها هشدار دهند و در اين زمينه اقدام به فرهنگسازي نمايند.

دكتر سيفي با بيان اين مطلب كه چاقي ريسك ابتلا به سرطان را در افراد بالا مي‌برد تاكيد كرد: مصرف غذاهاي سالم و مقدار كافي ميوه و سبزيجات در سبد غذايي افراد نوعي خود مراقبتي در زمينه پيشگيري از ابتلا به سرطان محسوب مي‌شود.

وي ورزش كردن به صورت منظم در طول روز و يا هفته را نوع ديگري از خود مراقبتي ياد كرد و افزود: نگه داشتن وزن بدن در حد متعادل باعث كاهش ريسك ابتلا به سرطان از جمله سرطان‌هاي كولون(روده بزرگ) و پستان مي‌شود و توصيه مي‌شود افراد به طور معمول 150 دقيقه ورزش تحركي يا 75 دقيقه ورزش شديد در هفته و يا 30 دقيقه ورزش روزانه داشته باشند.

دكتر سيفي همچنين توصيه كرد افراد از ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر از كرم‌هاي ضد آفتاب استفاده كنند و از گرفتن حمام آفتاب پرهيز كنند چرا كه بيشترين مقدار اشعه ماوراء بنفش در اين ساعات مي‌توانند باعث آسيب به پوست و ايجاد سرطان پوست گردد.

اين فوق تخصص خون و آنكولوژي افزود: برخي از ويروس‌ها مثل هپاتيت Bو يا ويروس پاپيلوماي انساني باعث افزايش ابتلا به سرطان خواهد شد و مي‌توان با انجام واكسيناسيون‌هاي لازم در سنين توصيه شده از ايجاد اين نوع سرطان‌ها پيشگيري كرد.

دكتر سيفي مراجعه منظم پزشكي را از ديگر انواع خود مراقبتي در پيشگيري از ابتلا به سرطان دانست و گفت: برخي از يافته‌ها در معاينات پزشكي تشخيص داده مي‌شود و باعث كاهش ابتلا به سرطان خواهد شد كه از جمله آنها پوليپ روده بزرگ در انجام كولونوسكوپي و استفاده از روش‌هاي غربالگري ديگر در سنين لازم براي برخي سرطان‌ها(سرطان‌هاي روده بزرگ، دهانه رحم، پستان و پروستات) قابل ذكر است.

وي با اشاره به پرهيز از رفتارهاي پرخطر در پيشگيري از سرطان عنوان كرد: آلودگي هوا و همچنين تماس با برخي از مواد در برخي از مشاغل ريسك ابتلا به سرطان را بالا مي‌برد كه با شناسايي آنها مي‌توان از ابتلا به سرطان پيشگيري نمود.

اين فوق تخصص خون و آنكولوژي كاهش استرس و اضطراب را از ديگر موارد خود مراقبتي دانست و افزود: استرس موجب كاهش سيستم ايمني بدن مي‌شود و در نتيجه بدن نمي‌تواند با سلول سرطاني مقابله نمايد و رشد سلول سرطاني افزايش مي‌يابد.

وي در پايان سخنان خود عنوان كرد:‌پيشگيري مهم‌تر از درمان است و هر فردي بايد نسبت به سلامت خود و افراد خانواده دقت لازم را داشته باشد تا از سرطان پيشگيري شود.

 

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 9556
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب