• تاریخ انتشار : 1397/07/03 - 08:58
  • بازدید : 1230
  • تعداد بازدید : 127
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
فعالیت های مستمر بیمارستان مسیح دانشوری در راستای مصرف منطقی داروها

لزوم راه اندازی کلینیک فارماکوتراپی پیوند ریه برای کاهش خطاهای دارویی

دکتر داستان سرپرست بخش مراقبت های دارویی بیمارستان مسیح دانشوری از دریافت لوح کشوری این مرکز در نخستین جشنواره ملی "تجربیات موفق بیمارستانی درمدیریت منابع و مصارف"؛ خبر داد و هدف از این جشنواره را ترویج فرهنگ ارتقای کیفیت خدمات و مدیریت هزینه های حوزه سلامت در سطح ملی دانست.

دکتر داستان سرپرست بخش مراقبت های دارویی بیمارستان مسیح دانشوری از دریافت لوح کشوری این مرکز در نخستین جشنواره ملی "تجربیات موفق بیمارستانی درمدیریت منابع و مصارف"؛ خبر داد و هدف از این جشنواره را ترویج فرهنگ ارتقای کیفیت خدمات و مدیریت هزینه های حوزه سلامت در سطح ملی دانست.
فعالیت های مستمر و فراگیر درجهت مصرف منطقی داروها
متخصص داروسازی بالینی و سرپرست بخش مراقبت های دارویی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به فعالیت های مستمر و فراگیر این مرکز درراستای مدیریت بهینه منابع و افزایش بهره وری؛ خاطرنشان کرد: با عنایت به گذشت ۴ سال از آغاز اجرای برنامه تحول نظام سلامت و تلاش همه جانبه بیمارستان مسیح دانشوری به ویژه بخش مراقبت های دارویی جهت استمرار برنامه ها و بهره برداری مناسب، پروژه های مرتبط با محوریت مدیریت بهینه منابع و افزایش بهره وری به عنوان یکی از اولویت های مهم بخش مراقبت های دارویی در نظر گرفته شد. در این راستا فعالیت های مستمر و فراگیر درجهت مصرف منطقی دارو خصوصا آنتی بیوتیک های وسیع الطیف و داروهای پرهزینه همچون آلبومین، پنتوپرازول تزریقی و IVIg صورت گرفت که همچنان نیز ادامه دارد. این فعالیت ها باتوجه به صرفه جویی بالغ بر ۳۵ میلیارد ریال و اجرایی شدن در تمامی بخش های بیمارستان به صورت مستمر، به عنوان یکی از تجربیات موفق بیمارستانی در جشنواره شناخته شد و بخش مراقبت های دارویی بیمارستان مسیح دانشوری موفق به کسب لوح کشوری در حیطه مدیریت دارو شد.
بخش مراقبت های دارویی بیمارستان مسیح دانشوری ؛ اولین بخش مراقبت های دارویی در کشور
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و سرپرست بخش مراقبت های دارویی بیمارستان مسیح دانشوری درادامه به تشریح برخی از فعالیت های آموزشی، پژوهشی و خدماتی این مرکز پرداخت وگفت: بخش مراقبت های دارویی بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان اولین بخش مراقبت های دارویی در کشور به همت دکتر فهیمی از سال ۱۳۸۵ پایه گذاری شد و در حال حاضر به سرپرستی بنده و همکاری سه تن از داروسازان عمومی (دکتر رودابه حق گو، دکتر رها اسکندری، و دکتر زهرا میرشفیعی) به فعالیت خود ادامه می دهد. فعالیت های بخش مراقبت های دارویی در قالب سه بخش کلی فعالیت های آموزشی، پژوهشی و خدماتی-درمانی ارایه می شود.
تهیه دستورالعمل ها و پروتکل های دارویی در قالب پوستر، پمفلت و کتابچه آموزشی
وی آموزش به پرستاران، دستیاران فارماکوتراپی و دانشجویان داروسازی درخصوص کاهش عوارض و خطاهای دارویی و نحوه صحیح تجویز داروها؛ را ازجمله فعالیت های آموزشی این مرکز برشمرد و افزود: برگزاری سمینار، ژورنال کلاب، سخنرانی های فارماکوتراپی درگزارشات صبحگاهی باحضور اساتید، دستیاران تخصصی و فوق تخصصی و آموزش به پرستاران جهت کاهش عوارض و خطاهای دارویی و نحوه صحیح تجویز داروها، آموزش به دستیاران فارماکوتراپی و دانشجویان داروسازی و همچنین شرکت در راندهای آموزشی بخش های درمانی؛ ازجمله فعالیت های آموزشی بخش می باشند. تهیه دستورالعمل ها و پروتکل های دارویی در قالب پوستر، پمفلت و کتابچه آموزشی نیز تاثیر بسزایی در راستای مصرف منطقی داروها و کاهش مصرف بی رویه دارو داشته است.
دکتر داستان خاطرنشان کرد: فعالیت های تحقیقاتی این بخش نیز مرتبط با زمینه هایی است که بتواند به گونه ای مشکلات دارودرمانی بیماران بستری را حل کند، به عنوان مثال بررسی عوارض داروها، ارزیابی الگوی مصرف دارویی، بررسی خطاهای دارویی و مطالعات فارماکوکینتیک؛ ازجمله این فعالیت ها می باشند.
نقش مهم کلینیک فارماکوتراپی پیوند ریه در کاهش خطاهای دارویی و مصرف منطقی دارو
متخصص داروسازی بالینی و سرپرست بخش مراقبت های دارویی بیمارستان مسیح دانشوری، نقش مهم کلینیک فارماکوتراپی پیوند ریه را در مصرف منطقی داروها را برشمرد وافزود: در زمینه فعالیت های خدماتی-درمانی، بخش مراقبت های دارویی با نظارت مستقیم سرپرست بخش و به همت دستیاران داروسازی بالینی در انجام مشاوره های دارویی، ویزیت بیماران پیوند قلب و ریه و جراحی قلب، تکمیل فرم های تلفیق دارویی و راه اندازی کلینیک فارماکوتراپی پیوند ریه نقش بسزایی در کاهش خطاهای دارویی و مصرف منطقی دارو ایفا می کند. همچنین این بخش در این راستا اقدام به تهیه ماهنامه دارویی و ایجاد Information Desk جهت پاسخدهی به همکاران بیمارستان در زمینه های دارویی کرده است. بخش مراقبت های دارویی همچنین تهیه فرمولاسیون های دارویی براساس نیاز بیماران در قالب واحد شربت سازی را به عهده دارد. درحال حاضر پروژه های راه اندازی مجدد اتاق تمیز و پایش غلظت دارویی درحال بررسی و آماده سازی مقدمات لازم می باشند.
بررسی مداوم مشکلات و مسایل دارویی درقالب کمیته های دارو
متخصص داروسازی بالینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درادامه با تاکید بر اقدامات این مرکز درراستای مصرف منطقی داروها و کاهش هزینه ها، اذعان داشت: بخش مراقبت های دارویی در قالب کمیته های دارو و درمان و کمیته آنتی میکروبیال استواردشیپ که به صورت مستمر و ماهانه صورت می پذیرد، جلساتی باحضور ریاست بیمارستان و ریاست سایر بخش های بستری برگزار کرده و به صورت پیگیر به بررسی مشکلات و مسایل دارویی می پردازد. انجام آنالیزهای ABC دارو و تجهیزات به صورت هر ۳ ماه و هر ۶ ماه و شناسایی داروهای پرهزینه و پرمصرف و نهایتا برنامه ریزی در خصوص انجام ارزیابی الگوی مصرف در این راستا صورت می پذیرد. بخش مراقبت های دارویی به صورت روزانه براساس پروتکل های تهیه شده و تصویب شده در کمیته بر مصرف داروهای پرهزینه و پرمصرف نظارت مستقیم و دقیق دارد و در قالب مشاوره های فارماکوتراپی و Stop Order در زمان های تعیین شده و بررسی ادامه مصرف در جهت مصرف منطقی و کاهش هزینه های دارو و تجهیزات، فعالیت شایان توجهی داشته است. نتایج تمامی این فعالیت ها در کمیته های دارو-درمان ماهانه ارایه و نهایتا تصمیمات جدید درراستای بهینه کردن این فعالیت ها اتخاذ می شود.
مدیریت منابع و مصرف منطقی دارو در سایه آگاهی و علم، تلاش مستمر و روحیه خستگی ناپذیر
سرپرست بخش مراقبت های دارویی بیمارستان مسیح دانشوری برضرورت تلاش همگانی جهت مصرف منطقی داروها، تاکید کرد وگفت: خوشبختانه در سایر مراکز بیمارستانی دانشگاهی نیز همکاران متخصص داروسازی بیمارستانی فعالیت های فراگیر و مستمری دراین خصوص انجام داده اند. تلاش در جهت مصرف منطقی داروها به همراهی همه جانبه تمامی همکاران پزشک و پرستار و همسوشدن تمامی پرسنل نظام سلامت نیازمند است. مدیریت منابع و مصرف منطقی دارو در سایه آگاهی و علم، تلاش مستمر، پیگیری بی وقفه و روحیه خستگی ناپذیر امکان پذیر است و همواره مشکلات، راه های جدیدی به ما می آموزند تا با قدرت هرچه بیشتر درمسیر اهداف متعالی خدمت به بیماران گام برداریم.
دکتر داستان متخصص داروسازی بالینی دانشگاه درپایان موفقیت های این بخش را مرهون رهنمودهای اساتید دانست و از ریاست، قائم مقام و مدیریت رئیس بیمارستان و تمامی پزشکان، پرستاران و پرسنل بیمارستان به ویژه همکاران بخش مراقبت های دارویی؛ تقدیرکرد و افزود: بدون شک این موفقیت بدون رهنمودهای اساتید بزرگوار گروه داروسازی بالینی خصوصا دکتر سلام زاده و همت سایر همکاران توانمند و پرتلاش در گروه داروسازی بالینی دانشگاه، میسر نمی شد.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 67582
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب