توصيههاي تغذيهاي ماه مبارك رمضان
نكات خواندني براي روزهداران در وعده هاي سحر و افطار
كارشناس تغذيه مركز پزشكي مسيح دانشوري ميزان مصرف مايعات مناسب و انتخاب نوع غذا را با توجه به طولاني بودن زمان روزهداري و كوتاه بودن زمان افطار تا سحر و همزماني با فصل گرما و تابستان حائز اهميت خواند. غزال بابا رحمتي در گفتگو با روابط عمومي مركز گفت: افراد اغلب روزه دار در اين ايام دچار كمآبي و مشكلات گوارشي ميشوند و براي جلوگيري از آن بايد در افطار ، شام و سحر به نكاتي توجه داشته باشند.
كارشناس تغذيه مركز پزشكي مسيح دانشوري ميزان مصرف مايعات مناسب و انتخاب نوع غذا را با توجه به طولاني بودن زمان روزهداري و كوتاه بودن زمان افطار تا سحر و همزماني با فصل گرما و تابستان حائز اهميت خواند.
غزال بابا رحمتي در گفتگو با روابط عمومي مركز گفت: افراد اغلب روزه دار در اين ايام دچار كمآبي و مشكلات گوارشي ميشوند و براي جلوگيري از آن بايد در افطار ، شام و سحر به نكاتي توجه داشته باشند.
وي با اشاره به خالي بودن حجم معده در مدت زمان روزهداري در ماه مبارك رمضان اظهار كرد: به همين خاطر بايد از خوردن غذاي حجيم و خيلي چرب و شيرينيجات فراوان زمان افطار پرهيز شود و توصيه ميگردد براي بازكردن روزه از آب گرم و خرما و سپس از سوپ و آش كم حبوبات استفاده شود.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به كوتاه بودن فاصله بين افطار تا سحر در ماه مبارك رمضان اظهار كرد: افراد براي شام ميتوانند از غذاي سبك استفاده نمايند و سبزيجات برگ تيره را در اين وعده بگنجانند و پس از شام مصرف ميوهجات و مايعات اكيدا توصيه ميگردد.
بابا رحمتي با تاكيد بر اينكه در زمان سحر نبايد از چندين نوع غذاي پختني و چاي غليظ استفاده كرد گفت: توصيه ميشود در وعده سحر غذاهاي كم چرب و مواد غذايي پرفيبر مثل ميوهها و سبزيها كه سرشار از فيبر هستند مصرف شود.
وي افزود: مواد غذايي پرفيبر حاوي آب زيادي هستند و بدن ميتواند آب را به آهستگي از آنها جذب كند و در نتيجه احساس تشنگي ديرتر عارض ميشود. از سويي ديگر فيبرها سرعت حركت مواد غذايي را كاهش مي دهند و فرد روزهدار ديرتر احساس گرسنگي ميكند.
اين كارشناس تغذيه در پايان سخنان خود با بيان اينكه در وعده سحر نبايد آب زيادي مصرف گردد اظهار كرد: مصرف آب زياد در اين وعده آنزيمهاي گوارشي را رقيق كرده و در نتيجه روند هضم غذا مختل ميگردد.