• تاریخ انتشار : 1401/06/15 - 09:51
  • بازدید : 105
  • تعداد بازدید : 104
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نیمه اول مهرماه؛ بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به احتمال شیوع آنفلوآنزا در کشور با کاهش محدودیت‌های کرونایی، بر ضرورت تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروه های پرخطر تاکید کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به احتمال شیوع آنفلوآنزا در کشور با کاهش محدودیت‌های کرونایی، بر ضرورت تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروه های پرخطر تاکید کرد.
دکتر پیام طبرسی فلوشیپ بیماری‌های عفونی در گفت وگو با روابط عمومی، با اشاره به اینکه آنفلوآنزا یکی از قدیمی‌ترین ویروس‌های شناخته شده بشر است، گفت: پیش از شیوع ویروس کرونا، بزرگترین پاندمی‌های ناشی از بیماری‌های ویروسی تنفسی، با انفلوآنزا رخ می‌داد، به طوری‌که در قرن گذشته چهار دوره پاندمی آنفلوآنزا گزارش شد.
وی ادامه داد: در دو سال اخیر به علت شیوع کووید-۱۹، موارد ابتلا به آنفلوآنزا بسیار کم بود؛ سال گذشته ابتلا به آنفلوآنزا حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از عفونت‌های تنفسی را شامل می شد. در سال جاری نیز با توجه به لغو محدودیت‌ها و برقراری ارتباط با سایر کشورها، آمار پایین استفاده از ماسک و بازگشایی مدارس، احتمال گردش ویروس از ابتدای آبان ماه تا اوایل اردیبهشت ماه وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر ضرورت تزریق واکسن آنفلوآنزا برای برخی افراد در معرض خطر و اهمیت پیشگیری از ابتلا به این بیماری، اظهار کرد: بر اساس مطالعات، واکسن آنفلوآنزا تاثیر بسزایی در کاهش احتمال مرگ و بروز عوارض ناشی از ابتلا دارد. از همین رو توصیه می شود افراد بالای ۶۵ سال، مبتلا به بیماری‌های نقص سیستم ایمنی، بیماری‌هایی نظیر دیابت، قلبی و عروقی، نارسایی‌های کلیوی مزمن، سیروز کبدی، بیماری‌های مزمن کبدی و اطفال زیر پنج سال این واکسن را تزریق کنند.
به گفته دکتر طبرسی، نوزادان تازه متولد شده نیازی به این واکسن ندارند، اما سیستم ایمنی کودکان زیر پنج سال ممکن است آمادگی مواجهه با این ویروس را نداشته باشد.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری از توزیع واکسن آنفلوآنزا خبر داد و زمان مناسب برای تزریق آن را از اواخر شهریورماه تا ۲۰ روز ابتدایی مهرماه اعلام کرد و افزود: ۲ هفته پس از تزریق واکسن آنتی بادی در بدن فرد شکل می گیرد، از همین رو با توجه به احتمال شیوع این بیماری در اوایل آبان ماه، پیشنهاد می شود تا نیمه مهرماه واکسن تزریق شود. البته به طور معمول تزریق واکسن آنفلوآنزا تا آبان یا آذرماه نیز باتوجه به موجودی واکسن ادامه پیدا می کند چراکه احتمال شیوع این بیماری تا اوایل اردیبهشت ماه وجود دارد.
وی با بیان اینکه این واکسن باید سالانه به علت تغییرات ژنتیکی ویروس تکرار شود، گفت: واکسن‌های موجود در بازار با برندهای مختلف از نظر اثربخشی تفاوتی ندارند. بر اساس مطالعات انجام شده، واکسن آنفلوآنزای تولید داخل که با تکنولوژی پروتئین نوترکیب تولید می شود نیز اثربخشی معادل واکسن‌های وارداتی را دارد.
دکتر طبرسی عنوان کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا عارضه خاصی به همراه ندارد. البته افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند باید با پزشک خود مطرح کنند تا از تزریق واکسن‌هایی که برای تولید آن‌ها از تخم مرغ استفاده می شود، جلوگیری شود. واکسن تولید داخل به علت نوع تکنولوژی ساخت، این مسئله را برای فرد ایجاد نمی کند.
وی در پایان با اشاره به اینکه واکسن های تولید شده با بهره گیری از فناوری ویروس کشته شده را می توان با فاصله نزدیک با هم تزریق کرد، گفت: برخی ترس از این دارند که ممکن است تزریق همزمان دو واکسن، به عنوان مثال، واکسن آنفلوآنزا و کرونا، ممکن است عوارض شدیدی را به همراه داشته باشد، به همین دلیل توصیه می شود با فاصله زمانی یک الی دو هفته واکسن‌ها تزریق شود.

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 120426
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب