• تاریخ انتشار : 1402/08/20 - 16:20
  • بازدید : 379
  • تعداد بازدید : 377
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پنومونی سالانه بیش از یک میلیون کودک قربانی می‌گیرد

فوق تخصص ریه کودکان بیمارستان مسیح دانشوری گفت: سالانه بیش از یک میلیون کودک زیر پنج سال بر اثر ابتلا به بیماری‌های پنوموکوکی جان خود را از دست می‌دهند.

فوق تخصص ریه کودکان بیمارستان مسیح دانشوری گفت: سالانه بیش از یک میلیون کودک زیر پنج سال بر اثر ابتلا به بیماری‌های پنوموکوکی جان خود را از دست می‌دهند.
دکتر مریم حسن زاد استاد دانشگاه و فوق تخصص ریه کودکان بیمارستان مسیح دانشوری در گفت و گو با روابط عمومی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری  به مناسبت روز جهانی پنومونی گفت: طبق گزارش آماری سازمان بهداشت جهانی، پنومونی اولین بیماری عفونی کشنده در سراسر دنیاست.
 این استاد دانشگاه افزود: پنومونی یا ذات‌الریه به عنوان بیماری عفونی کشنده در کودکان زیر پنج سال و افراد بالای 65 سال شناخته می‌شود.
 به گفته وی با توجه به این که پنومونی هر ساله منجر به مرگ عده زیادی از افراد می‌شود، سازمان بهداشت جهانی و یونیسف  12نوامبر مصادف با 21 آبان ماه را به عنوان روز جهانی پنومونی نامگذاری کرده‌اند.
 دکتر حسن زاد با اشاره به عوامل ایجاد کننده پنومونی گفت: پنومونی به علل عفونی یا غیرعفونی ایجاد می شود که عوامل عفونی شامل انواع میکروبها، باکتریها، میکروبها، ویروسها یا قارچها هستند. پنومونی غیرعفونی نیز در اثر انواع بیماری‌های اتوایمیون، نقص سیستم ایمنی و مواردی نظیر آن ایجاد می‌شود.
 فوق تخصص ریه کودکان بیمارستان مسیح دانشوری نشانه‌های پنومونی را شامل علایم تنفسی و غیرتنفسی عنوان کرد که علایم تنفسی شامل  تنفس سریع و تند (تاکی پنه)، سرفه‌های خلط‌دار یا بدون خلط و تنگی‌نفس است و علایم غیرتنفسی نیز شامل  تعریق، عرق شبانه و تب هستند.
به گفته این استاد دانشگاه، در کودکان کمتر از دو ماه معمولاً سرفه مشاهده نمی‌شود و علایم و نشانه‌ها در شرایط شدیدتر ممکن است شامل تشنگی، تشنج، استفراغ مداوم، کبودی پوست، افزایش یا کاهش شدید دمای بدن و حتی کاهش سطح هوشیاری باشد.
وی با اشاره به این که در بیشتر موارد ابتلا، مرگ و میر ناشی از این بیماری قابل پیشگیری است، افزود: تشخیص به موقع در بیماری‌های عفونی ریوی می‌تواند منجر به نجات بیمار و جلوگیری از آسیب شدید ریوی شود.
این استاد دانشگاه، نحوه درمان را بسته به میزان درگیری ریه بیمار متفاوت برشمرد و خاطرنشان کرد: پس از معاینه و بررسی بیمار توسط پزشک، درمان لازم انجام می‌شود. اگرعامل ایجاد کننده پنومونی میکروبی باشد درصورت نیاز آنتی بیوتیک تجویز می‌شود ولی اگر عامل بیماری ویروس باشد بیشتر باید درمان‌های حمایتی انجام پذیرد تا بیماری کنترل شود.
 به گفته وی با رعایت نکات بهداشتی در محیط زندگی و تماس نداشتن فرد آلوده با دیگران می‌توان از بروز پنومونی پیشگیری کرد.
دکتر مریم حسن زاد یادآور شد که با تزریق واکسن آنفلوانزا برای افراد در معرض خطر در هنگام شیوع پنومونی می‌توان احتمال ابتلا به بیماری را در این افراد کاهش داد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: مصرف رژیم غذایی سرشار از ویتامینC   (میوه و سبزیجات تازه) به مقدار زیادی می‌تواند باعث تقویت سیستم ایمنی فرد مبتلا شود. همچنین دریافت مایعات به میزان کافی و مصرف به موقع و صحیح آنتی بیوتیک‌های تجویزشده توسط پزشک در درمان بیماران اهمیت دارد.
این فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان دانشگاه در خاتمه سخنان خود توصیه کرد: افراد از خود درمانی پرهیز کرده و با توجه به این که در حال حاضر کرونا همچنین حضور دارد و ورژن ها و تظاهرات بالینی مختلفی از خود بروز می‌دهد افراد به محض مشاهده علایم ذکر شده و هر گونه علایم غیرطبیعی به پزشک مراجعه کنند.

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 134584
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب