• تاریخ انتشار : 1393/07/05 - 10:54
  • بازدید : 11903
  • تعداد بازدید : 179
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

گفتگو با دکتر بابک شریف کاشانی به بهانه روز جهانی قلب

هفته اول مهرماه و آخرين يكشنبه سپتامبر هر سال توسط بنیادجهانی قلب به عنوان "روز جهانی قلب" نامگذاری شده است. هدف از بزرگداشت این روز، اطلاع رسانی در مورد بیماری‌های قلبی عروقی، كه عمده ترین علت مرگ در دنیا به شمار می روند، ارتقا و ترویج اقدامات پیشگیرانه و كاهش خطر بیماری های قلبی عروقی است.

هفته اول مهرماه و آخرين يكشنبه  سپتامبر هر سال توسط بنیاد جهانی قلب به عنوان "روز جهانی قلب" نامگذاری شده است. هدف از بزرگداشت این روز، اطلاع رسانی در مورد بیماری‌های قلبی عروقی، كه عمده ترین علت مرگ در دنیا به شمار می روند، ارتقا و ترویج اقدامات پیشگیرانه و كاهش خطر بیماری های قلبی عروقی است.

 

گفتگو با دکتر بابک شریف کاشانی به بهانه روز جهانی قلب

دکتر بابک شریف کاشانی متولد اسفند ماه 1344 ، متخصص و دانشیار رشته قلب و عروق و عضو هیئت علمی  دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس بخش قلب بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و همچنین مسئول داخلی پیوند قلب مرکز است

علاوه بر آن از حدود 3 سال پیش عضو هیئت اجرایی انجمن نارسایی قلب جهانی (WHFS) نیز شده است. وی از سال 1378 در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری مشغول به کار شده و با حمایت مسئولین بیمارستان توانسته بخش قلب این مرکز را راه اندازی کند که بنا به نظر کارشناسان، امروز به عنوان یکی از مقبول ترین بخش های نارسایی قلبی و پیوند قلب در ایران شناخته می شود.

 

فعالیت ایشان در مرکز مسیح دانشوری:

دکتر شریف کاشانی:همزمان با آغاز فعالیت درمانی بنده در این مرکز، واحدی به اسم واحد قلب وجود نداشت و تنها یک کلینیک فعال بود. با کارهای انجام شده حجم بیماران مراجعه کننده در عرض یک سال 10 برابر شد و با تلاش و حمایت از این کلینیک توانستیم به عنوان مشاوره برای بیمارستان های اطراف شناخته شویم. بدنبال آن بخش CCUو سپس بخش جراحی قلب راه اندازی شد. همزمان با پیوند ریه در این مرکز پروژه انجام پیوندهای قلب نیز شروع شد و در نهایت راه اندازی بخش آنژیوگرافی بوده است.

عوامل خطرزا در بروز بیماریهای قلبی از نظر دکتر شریف کاشانی:

بیماریهای قلبی –عروقی یکی از شایع ترین بیماریهای امروزی انسانها می باشند و عوامل متعددی باعث افزایش شیوع آنها شده است که می توان از مهم ترین عوامل به مصرف دخانیات –فشار خون بالا- بیماری قند- چربی خون بالا و نحوه زندگی غلط شامل: بی تحرکی، رژیم های غذایی نامناسب و استرس بالا اشاره کرد.

نقش استرس در بیماریهای قلبی به چه میزان است:

رئیس بخش قلب بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در رابطه با نقش استرس در ایجاد بیماریهای قلبی گفت: استرس عامل اصلی بیماریهای قلبی نیست اما نقش موثری در تشدید بیماری و عوامل ذکر شده دارد بنابراین دوری از استرس در صورت امکان برای بیماران قلبی توصیه می شود.

نکاتی در جهت محافظت از قلب:

این عضو هئیت علمی دانشگاه شهید بهشتی، دوری از تمام ریسک فکتورها یا عوامل خطر مثل عدم مصرف دخانیات، کنترل و درمان فشار خون، پیشگیری از دیابت، ورزش کردن و رژیم غذایی صحیح و همچنین مواردی دیگر که ذکر شد را از نکات حائز اهمیت در محافظت از قلبی داند.

چند نکته جهت پیوند قلب مناسب:

مسئول داخلی پیوند قلب مرکز گفت: برای آنکه بتوانیم پیوند قلب مناسبی داشته باشیم نیاز به اهدای قلب و مراجعه به موقع بیماران قلبی داریم. بنابراین فرهنگ سازی جهت افزایش میزان اهدا و اطلاع رسانی جهت معرفی به موقع بیماران قلبی از ارکان مهم موفقیت یک برنامه پیوند خواهد بود.

تغذیه مناسب در جلوگیری از بیماریهای قبلی چقدر موثر است:

دکتر شریف کاشانی تاکید دارد که رعایت نکات ذیل در امر تغذیه جهت جلوگیری از بیماریهای قلبی بسیار حائز اهمیت است که همه باید رعایت کنند: کاهش حجم مصرف نمک، کاهش استفاده از چربی های اشباع شده، مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات و همچنین دوری از مصرف زیاد غذاهای آماده یا همان Fast food

بیماریهای قلبی در کاهش عمر مفید انسانها:

یادمان باشد که بیماریهای قلبی- عروقی به موازات با بدخیمی ها (سرطانها) به عنوان شایع ترین علت مرگ و میر شناخته شده اند و همچنین از عوامل مهم در ایجاد از کار افتادگی هستند.

درصد بالای مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی:

این عضو هیئت اجرایی انجمن نارسایی قلب جهانی در رابطه با آمار دقیق مرگ و میر کشور خودمان عنوان کرد: در حال حاضر آمار دقیقی از کشور خودمان نداریم اما در بعضی از کشورها تا 50 % مرگ و میر ها به مشکلات قلبی –عروقی ربط پیدا می کند و نکته مهم این که با ترک سیگار، کنترل فشار خون و درمان دیابت و چربی خون می توان به طرز چشم گیری این آمار را کاهش داد.

 

پیام آخر: فرهنگ سازی مناسب جهت جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی

دکتر بابک شریف کاشانی در پایان افزود: این که پیشگیری همیشه از درمان بهتر است بر کسی پوشیده نیست. هزینه درمان ، مدت بستری شدن و از کارافتادگی در بیماران قلبی به حدی می باشد که اهمیت پیشگیری را دو چندان می کند فقط کافی است بدانیم که سیگار کشیدن شایع ترین علت مرگ و میر قابل پیشگیری در دنیا است. جهت خود مراقبتی می توان با رعایت چند نکته ساده بهداشتی بخصوص ترک سیگار و کنترل فشار خون از سالها درد و رنج بیماریهای قلبی- عروقی پرهیز کرد.

 

  • گروه خبری : اخبار مرکز,مصاحبه
  • کد خبر : 13628
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب