• تاریخ انتشار : 1399/04/03 - 11:25
  • بازدید : 687
  • تعداد بازدید : 287
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
روز جهانی اهدای عضو اهدای زندگی گرامی باد

۲۵۰۰۰ بیمار در انتظار پیوند عضو هستند

رییس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه با اشاره به این که در حال حاضر حدود ۲۵ هزار بیمار در لیست انتظار پیوند قرار دارند از مرگ روزانه ۱۲ نفر از این بیماران به دلیل عدم دریافت عضو پیوندی خبر داد.

رییس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه با اشاره به این که در حال حاضر حدود ۲۵ هزار بیمار در لیست انتظار پیوند قرار دارند از مرگ روزانه ۱۲ نفر از این بیماران به دلیل عدم دریافت عضو پیوندی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی ابیمارستان دکتر مسیح دانشوری، دکتر فرحناز صادق بیگی رییس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه ضمن گرامیداشت جهانی  اهدای عضو اهدای زندگی گفت: از سال ۱۳۸۰ که پیوند عضو از مرگ مغزی آغاز شد تاکنون نزدیک به ۹۰۰۰ مورد مرگ مغزی با اهدای حدود ۲۰ هزار عضو به بیماران نیازمند پیوند، جان دوباره بخشیدند.
۲۵۰۰۰  بیمار در لیست انتظار پیوند قرار دارند
رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با بیان این که در حال حاضر حدود ۲۵ هزار بیمار در لیست انتظار پیوند قرار دارند گفت: اغلب این افراد بیماران دیالیزی نیازمند به پیوند کلیه هستند و پیوند کبد، قلب، پانکراس، ریه و روده در رتبه های بعدی این لیست قرار دارد.
روزانه ۱۲ بیمار از لیست انتظار پیوند جان خود را از دست می دهند
 به گفته وی روزانه ۱۲ بیمار از لیست مذکور به دلیل نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می دهند.
دکتر صادق بیگی با اشاره به این که سالیانه حدود ۴۰۰۰ مرگ مغزی در کشور رخ می دهد که قابلیت اهدای عضو دارند گفت: هر مورد مرگ مغزی می تواند تا ۸ عضو و  حدود ۶۰  بافت مختلف را اهدا کند که این اعضا شامل ریه ها، کلیه ها، قلب، کبد، روده و پانکراس و بافت ها نیز شامل دریچه قلب، استخوان، غضروف و قرنیه هستند.
فقط ۲۵ درصد بیماران مرگ مغزی به اهدا عضو می رسند
به گفته رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی در حال حاضر فقط ۲۵درصد این ظرفیت به اهدا می رسد به طوری که در سال گذشته فقط ۱۰۷۸ مورد مرگ مغزی اهدای عضو کردند.
وی مهمترین دلیل عدم اهدای مابقی این اعضا و در زیر خاک قرار گرفتن این گنج های گرانبها را رضایت ندادن خانواده های بیماران مرگ مغزی به اهدای عضو ذکر کرد و گفت: مهمترین دلیل این عدم رضایت خانواده ها این است که باور ندارند مرگ مغزی غیرقابل برگشت است و همچنان امیدوارند که بیمارشان بهبود می یابد.
دکتر صادق بیگی افزود: از آنجا که مرگ مغزی ظاهری شبیه کما دارد و قلب برای مدت کوتاهی با کمک داروها و دستگاه ها فعالیت می کند، خانواده بیماران مرگ مغزی تصور می کنند بیمارشان زنده است در حالی که مرگ مغزی یک اتفاق غیرقابل برگشت است و تنها یک درصد علت مرگ ها را شامل می شود .
امکان بهبودی فرد مبتلا به مرگ مغزی وجود ندارد
وی با تاکید بر این که امکان ندارد فرد مبتلا به مرگ مغزی بهبودی یابد گفت: در مرگ مغزی و کما فعالیت مغز از بین می رود با این تفاوت که در بیمار متبلا به کما هنوز سلول های مغزی زنده هستند و امکان بهبودی کامل فرد وجود دارد. اما در مرگ مغزی سلول های مغزی مرده اند و امکان برگشت بیمار وجود ندارد.
تفاوت مرگ مغزی و کما
دکتر صادق بیگی تفاوت کما و مرگ مغزی را شبیه تفاوت فلج پا به علت سکته مغزی و قانقاریا برشمرد و افزود: در فلج پا به علت سکته مغزی سلولهای پا سالم هستند و فقط فعالیت پا متوقف شده که به مرور زمان امکان بهبودی وجود دارد اما در قانقاریا سلول ها از بین رفتند و باید پا قطع شود وگرنه با ترشح سموم سبب مرگ فرد می شود.
تاکنون حتی یک مورد مرگ مغزی بهبود یافته گزارش نشده
وی با اشاره به این که تشخیص مرگ مغزی فقط با معاینات دقیق وآزمایشات اختصاصی مغز صورت می گیرد تاکید کرد: تاکنون حتی یک مورد مرگ مغزی که بهبود یافته باشد گزارش نشده است.
رییس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی موارد مرگ مغزی را تنها شانس بیماران نیازمند به اعضای پیوندی برای ادامه حیات برشمرد و گفت: عدم رضایت خانواده بیماران مرگ مغزی سبب از بین رفتن این منابع عظیم حیات می شود. در صورت رشد رضایت خانواده ها  آمار مرگ و میر بیماران لیست انتظار پیوند به حد چشمگیری کاهش می یابد.
وی با اشاره به پیشگام بودن واحد فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در امر مقدس اهدای عضو از موارد مرگ مغزی و کمک به نجات جان بیماران افزود: این واحد  از سال ۱۳۸۳ با اهدای ۵۴۴۴ عضو از ۲۰۶۳ مورد مرگ مغزی نقش عمده ای در نجات جان بیماران پیوندی ایفا کرده است.
به گفته دکتر صادق بیگی فعالیت های متنوع، متعدد و مبتکرانه فرهنگی نظیر ثبت روز ملی اهدای عضو اهدای زندگی، ایجاد سامانه ehda.ir، معرفی و ثبت نام کارت اهدای عضو که در حال حاضر نزدیک به چهارمیلیون عضو دارد، برگزاری جشن شفا برای تکریم خانواده های اهداکننده، بهشت ایثار، کارگاه ها، مسابقات، پویش ها و ترویج فرهنگ اهدای عضو در فضاهای مجازی مانند اینستاگرام از دیگر تلاش های این واحد در امر خطیر نجات جان انسانها است.
رییس واحد فراهم آوری عضو بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در خاتمه سخنان خود با اشاره به آیه ۳۲ سوره مبارکه مائده که هر کسی جانی را نجات بخشد مانند آن است که جان همه انسانها را نجات بخشیده است گفت: به امید روزی که هیچ بیماری در لیست انتظار پیوند به علت نرسیدن عضو پیوندی فوت نکند .

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 93524
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب