• تاریخ انتشار : 1396/03/01 - 13:01
  • بازدید : 1251
  • تعداد بازدید : 150
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نشست خبری دکتر علی اکبر ولایتی به مناسبت روز ملی اهدای عضو

۲۷ هزار ایرانی در نوبت پیوند عضو هستند

همزمان با روز ۳۱ اردیبهشت روز ملی اهدای عضو، نشست خبری با حضور دکتر علی اکبر ولایتی رئیس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، دکتر عزیزاله عباسی رئیس مرکز تحقیقات پیوند و دکتر فرحناز صادق بیگی رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوند در...

همزمان با روز ۳۱ اردیبهشت روز ملی اهدای عضو، نشست خبری با حضور دکتر علی اکبر ولایتی رئیس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، دکتر عزیزاله عباسی رئیس مرکز تحقیقات پیوند و دکتر فرحناز صادق بیگی رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوند در بیمارستان دکترمسیح دانشوری برگزار گردید. رئیس بیمارستان مسیح دانشوری گفت: ۲۷هزار نفر منتظر نوبت پیوند عضو هستند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان، دکتر علی اکبر ولایتی در نشست خبری روز ملی اهدای عضو گفت: پس از درخواست دکتر ایرج فاضل وزیر بهداشت وقت در سال ۱۳۶۸، درباره اجازه اهدای عضو، حضرت امام (ره) در تاریخ ۳۱ اردیبهشت سال ۶۸ یعنی ۱۴ روز قبل از رحلتشان با این درخواست موافقت کردند و پس از گذشت چند دهه خوشبختانه ایران سرآمد تمام کشورهای خاورمیانه در زمینه پیوند می باشد.
رئیس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با بیان اینکه در‌حال حاضر۲۷ هزار‌نفر در لیست انتظار پیوند اعضا در‌کشور هستند و روزانه ۱۰ نفر در لیست پیوند اعضا جان خود را از دست می دهند گفت: سالیانه حدود ۳ هزار‌مرگ مغزی در‌کشور اتفاق می افتد که بی احتیاطی ها در رانندگی سرعت زیاد و غیره  عامل آن است. از این میزان حدود ۷۵۰ نفر اهدای عضو می کنند و هر فرد مرگ مغزی ۸ نفر رو از مرگ قطعی نجات میده و ۵۶ نفر رو از معلولیت.
وی تصریح کرد: ریه آسیب پذیرترین عضو در مرگ مغزی است و عضوی که زودتر از بقیه از بین می رود ریه است زیرا هیچ عضوی مانند ریه ها با محیط بیرون ارتباط‌ ندارد.
دکتر ولایتی با اشاره به اینکه پیوند عضو قله خدمات پزشکی است و کشوری می‌تواند در این زمینه موفق باشد که از نظر کادر پزشکی متبحر و با تجربه، در دانش و تکنیک پیوند و نیز از نظر داروها و تجهیزات لازم کامل باشد و خوشبختانه از این نظر ایران سرآمد تمام کشورهای  منطقه است بیان کرد : در هر پیوند تیم متشکل از متخصص و فوق تخصص دخالت  دارد و برای انجام یک عمل پیوند حدود 16 نفر در اتاق عمل همکاری می‌کنند.
رئیس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری افزود: ظاهر فردی که دچار مرگ مغزی شده با فردی که دچار کمای عمیق است، یکسان است و فقط با معاینات بسیار تخصصی مغز و دستگاه‌های مخصوص مرگ مغز تشخیص داده می‌شود؛ درحالیکه بیماری که دچار کمای عمیق شده هنوز شانسی برای زنده ماندن و مرخص شدن از بیمارستان دارد. متأسفانه وقتی به خانواده‌های فرد مرگ مغزی شده اعلام می‌شود که فرد مرگ مغزی شده باور نمی‌کنند و شانس زندگی را از سایر افراد نیازمند می‌گیرند. این در حالی است که اهدای عضو اقدامی است که یک فرد برای نجات فرد دیگر که مبتلا به بیماری‌های غیرقابل درمان اعضای بدن مثل ریه، قلب، کلیه، کبد، لوزالمعده و روده شده است، آن عضو مورد نیاز را اهدا می‌کند تا فرد بیمار از مرگ نجات یابد.
ولایتی در خاتمه درباره مهمترین مشکل در امر پیوند عضو گفت: اگرچه هزینه عمل پیوند را تا بیش از ۹۰ درصد وزارت بهداشت پرداخت می‌کند اما هزینه‌های بعد از پیوند مانند برخی داروها هستند که برخی از آنها تحت پوشش بیمه نیستند و ممکن است فرد گیرنده تا چندین ماه مجبور باشد، بیش از ۵ تا ۱۰میلیون تومان در هر ماه برای داروهای ضد پس زدن عضو پیوندی بپردازد. به همین سب پیشنهاد ما این است که دولت با ارائه لایحه و تصویب قانونی در مجلس، سازمان تأمین اجتماعی را موظف کند که از خانواده اهدا کنندگان حمایت کند و به خانواده آنان مستمری پرداخت شود تا معیشت آنان تأمین شود.
در ادامه این نشست خبری دکتر عباسی و دکتر صادق بیگی نیز به سوالات خبرنگاران راجع به فراهم آوری اعضا پیوند و مراحل این کار پاسخ دادند.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 46715
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب