• تاریخ انتشار : 1394/10/06 - 09:58
  • بازدید : 1653
  • تعداد بازدید : 66
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دکتر منصور رضایی؛ متخصص تغذیه مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری:

مراقب رادیکال های آزاد و فرصت طلب در روزهای آلوده تهران باشیم

دكتر منصور رضايي، متخصص تغذيه مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي، در مصاحبه با روابط عمومی این مرکز در توضيح اينكه آلودگي هوا چگونه بر بافت‌ها و سيستم‌هاي مختلف بدن تأثير مي‌گذارد، گفت:

دكتر منصور رضايي، متخصص تغذيه مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي، در مصاحبه با روابط عمومی این مرکز در توضيح اينكه آلودگي هوا چگونه بر بافت‌ها و سيستم‌هاي مختلف بدن تأثير مي‌گذارد، گفت: موادي كه از طريق هواي آلوده وارد محيط مي‌شوند و براي سلامت بدن به ‌شدت مضرند داراي تركيباتي هستند که باعث نابودي بافت‌هاي مختلف ‌بدن خواهد شد.
دکتر رضایی افزود: اين راديكال‌هاي‌آزاد، از طريق ريه، پوست، مخاط بدن، مخاط چشم، گوش، بيني و دستگاه گوارش، وارد بدن شده و باعث تخريب تك‌تك سلول‌ها بدن می شود در واقع تجمع راديكال‌هاي آزاد در بدن هنگام آلوده بودن هوا، افزايش یافته و راديكال‌هاي آزاد، به‌دليل آنكه اكسيژن‌هاي ناپايداري دارند  به دنبال جا و مكاني مي‌گردند كه با يك سلول واكنش نشان دهند و آن را اكسيد كنند.
این متخصص تغذیه عنوان کرد: با تجمع راديكال‌هاي آزاد در بدن به‌دليل آلودگي هوا، يك فرآیند تخريبي و التهابي اتفاق مي‌افتد و به‌دنبال آن، انواع بيماري‌هاي مزمن از قبيل برونشيت، سرطان‌هاي خون و برخي ديگر از بيماري‌ها افزايش مي‌يابد و ذرات آلوده در هوا، از راه‌هاي مختلف وارد بدن و پس از آن وارد سيستم گردش خون شده و از آنجا كه خون همه بدن را سيراب مي‌كند، اين خون آلوده به سلول‌هاي بدن آسيب مي‌رساند و باعث افزايش بيماري‌هاي مزمن مي‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تغذیه در روزهای آلوده گفت: به توصيه وزارت بهداشت در روزهاي آلوده و در شرايط آلودگي هوا، شير كم چرب مصرف كنيد، زيرا كلسيم موجود در شير از جذب سرب و فلزات سنگين موجود در هواي آلوده جلوگيري مي‌كند. مصرف لبنيات و شير پرچرب به‌دليل كاهش كارايي سيستم ايمني و بروز بيماري‌هاي ريوي در هواي آلوده توصيه نمي‌شود. شير عوارض ناشي از آلودگي هوا بر دستگاه گوارش را نيز كاهش مي‌دهد، زيرا شير به‌دليل دارا بودن فسفر، منيزيم و كلسيم، خنثي‌كننده سموم است.
وی در ادامه بیان کرد: از دیگر مواردی که باید در این روزها مورد استفاده قرار گیرد می توان به مصرف برخي آنتي اكسيدان‌ها مانند ويتامين‌هاي C A، E، بتاكاروتن و سلنيوم در شرايطي كه مجبور به زندگي و تردد در هواي آلوده هستيم، اشاره نمود. همچنين مصرف 7 تا 9 وعده ميوه و سبزي در روزهاي آلوده سال به تمام افراد توصيه مي‌شود.
دکتر رضایی گفت: به‌طور كلي، بين ميوه‌ها و صيفي‌هاي مختلف، آنهايي كه رنگشان نارنجي پررنگ و قرمز است و بين سبزي‌ها، آنهايي كه برگ‌هاي پهن تيره دارند (مانند كاهو و اسفناج)، حاوي آنتي‌اكسيدان‌هاي بيشتري هستند و سموم بدن را بيشتر خنثي و دفع مي‌كنند. كيوي، آلو بخارا، انار، انگور، سير، كلم بروكلي، كشمش، گوجه فرنگي و پرتقال سرشار از آنتي اكسيدان است که توصیه به استفاده از آنها می شود.

 

  • گروه خبری : اخبار مرکز,مصاحبه,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 27091
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب