• تاریخ انتشار : 1395/01/25 - 12:44
  • بازدید : 959
  • تعداد بازدید : 79
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به دستور اداره سرطان وزارت بهداشت:

انجام طرح غربالگری کشوری توسط آزمایشگاه ویروس شناسی مرکز مسیح دانشوری

آزمایشگاه ویروس شناسی پژوهشکده دکتر مسیح دانشوری به عنوان آزمایشگاه مرجع پاپیلوما در اجرای طرح کشوری " غربالگری سرطان دهانه رحم براساس تست پاپیلوما" حضور گسترده و موثر دارد.

آزمایشگاه ویروس شناسی پژوهشکده دکتر مسیح دانشوری به عنوان آزمایشگاه مرجع پاپیلوما در اجرای طرح کشوری " غربالگری سرطان دهانه رحم  براساس تست پاپیلوما" حضور گسترده و موثر دارد.

دکتر سید علیرضا ناجی رئيس مركز تحقیقات و آزمایشگاه ویروس شناسی  پژوهشكده دکتر مسیح دانشوری در گفتگو با روابط عمومی مرکز ضمن اعلام خبر فوق افزود:

با توجه به این که در چند سال اخیر غربالگری کشوری برای تعیین شیوع سرطان دهانه رحم انجام نشده بود و روشی نیز که قبلاً انجام می پذیرفت بر اساس تست پاپ اسمیر بود لذا جلسات متعدد و مفصلی با مقامات مسئول ( بخصوص آقای دکتر مطلق به عنوان مسئول دفتر مبارزه با سرطان وزارت بهداشت ) و نیز اساتید و متخصصین مربوطه برگزار شد تا بکارگیری روش" تست پاپیلوما" برای انجام غربالگری از تمام جنبه ها مورد بررسی و بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

دکتر ناجی افزود : غربالگریهایی که تا به حال در خصوص بررسی شیوع "سرطان دهانه رحم" انجام می پذیرفت براساس تست پاپ اسمیر بود اما طی دهه اخیر مطالعات متعدد بالینی در جهان انجام پذیرفته است که نشان می دهد انجام این غربالگری با تقدم تست پاپیلوما می تواند مزیت بیشتری در کاهش و پیشگیری از ابتلا به "سرطان دهانه رحم" داشته باشد.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی پژوهشکده دکتر مسیح دانشوری با اشاره به این که عامل اصلی "سرطان دهانه رحم" ویروس پاپیلوماست بيان كرد:

 طرح كشوري غربالگري ويروس پاپيلوماي انساني و "ژنوتایپ" ها   4 سال پیش و با نمونه گیری 5500  نفری از بانوان 11 استان کشور انجام پذیرفت که نمونه های اخذ شده در اختیار آزمایشگاه ویروس شناسی دکتر مسیح دانشوری و دانشگاه تهران قرار گرفت.

دراین کار جامع و گسترده تحقیقاتی که محوریت آن آزمایشگاه ما بود، تست های آزمایشگاهی جهت شناسایی ژنو تایپ های ویروس پاپیلوما انجام پذیرفت و همچنین از تجربیات سایر آزمایشگاهای مشابه که توسط شبکه جهانی پاپیلوما ( وابسته به WHO) نظارت و کنترل مي‌شوند نیز استفاده کردیم تا این روش ( تست پاپیلوما ) به عنوان تست متقدم برای انجام غربالگری انتخاب شد.

دکتر ناجی ادامه داد: البته ما به این اکتفا نکردیم و برای این که کارمان هر چه بیشتر به استانداردهای بین المللی نزدیک شود از تجربیات کشورهای دیگر در این زمینه نیز استفاده کردیم از جمله کشور ترکیه که در چند ماه اخیر نماینده ای از این کشور به منظور بررسی از لحاظ جنبه های بهداشتی و اقتصادی انجام طرح دعوت شد و مذاکرات و بحث و تبادل نظر مفیدی در این خصوص انجام پذیرفت. با جمع بندی تمام اطلاعات حاصل از تحقیقات و بررسی ها ، چهار شهر به عنوان پايلوت اجرای طرح غربالگری انتخاب شدند که عبارتند از : نقده و مراغه در استان آذربایجان شرقی، شهرستان بافت در استان کرمان و شهرضا در استان اصفهان .

 این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم شهید بهشتی در ادامه تصریح کرد:دراین چهار شهر علاوه بر اجرای طرح غربالگری سرطان دهانه رحم، غربالگری بیماریهای غیر واگير مشابه نیز انجام میپذیرد ( مثل سرطان سینه و ...) و با توجه به جمعیت کشور، حجم نمونه  در سال اول 10 هزار نفر در نظر گرفته شده است . ضمن این که نمونه های گرفته شده از بهمن ماه 94 به تدریج در حال ارسال به این آزمایشگاه می باشد.

دکتر ناجی در پایان اظهار امیدواری کرد که نتایج حاصل از این طرح و تحقیقات تکمیلی مربوط به آن بتواند تاثیر بسزایی در کاهش این بیماری غیر واگیر در جمعيت بانوان کشور داشته باشد. وی همچنین از ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توجه و رسیدگی بیشتر به آزمایشگاه ویروس شناسی با توجه به نقش و جایگاه این آزمایشگاه به عنوان مرجع بودن  در مقوله "پاپیلومای کشوری " و ریفرال بودن در مبحث "آنفلونزا" را خواستار شد.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 30457
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب