• تاریخ انتشار : 1397/07/17 - 17:38
  • بازدید : 306
  • تعداد بازدید : 116
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
گفتگویی با دکتر منصور رضایی، متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی

به مناسبت 17 مهرماه روز جهانی تخم مرغ

دکتر منصور رضایی، متخصص تغذیه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مصاحبه با روابط عمومی این مرکز به ارزش انرژی زایی تخم مرغ اشاره کرد و اظهار داشت:

دکتر منصور رضایی، متخصص تغذیه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مصاحبه با روابط عمومی این مرکز به ارزش انرژی زایی تخم مرغ اشاره کرد و اظهار داشت: یک عدد تخم مرغ متوسط 76 کیلو کالری انرژی دارد و مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ، سه درصد نیاز انرژی یک مرد بالغ و چهار درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تامین می کند.
متخصص تغذیه عنوان کرد: تخم مرغ منبع بسیار غنی پروتئین است. ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم مرغ بسیار بالاست بنابراین مصرف تخم مرغ با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئینی فقیر هستند مانند نان، برنج، غلات، باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذایی می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: تخم مرغ حاوی املاح برای تامین سلامتی فرد است به خصوص اینکه منبع بسیار خوب ید و فسفر می باشد که ید برای ساخت هورمون تیروئیدی و فسفر رشد بهتر و سلامتی استخوان های بدن لازم می باشد همچنین املاح مهم دیگری که در تخم مرغ دارند شامل روی، سلینوم می باشد.
دکتر رضایی در مورد ویتامین ها عنوان کرد: تخم مرغ بیشترین ویتامین های مورد نیاز بدن به جز ویتامین C را دارد. بنابراین بهتر است با میوه یا سبزی تازه مصرف شود و تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه B و ویتامین A می باشد و همچنین ویتامین D و ویتامین E را به مقدار کافی لازم تامین می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه بیان داشت: تخم مرغ به مقدار کم کربوهیدرات دارد و نیز فاقد فیبر غذایی است8/0 درصد تخم مرغ را چربی تشکیل می دهد که در زرده آن وجود دارد و کمتر از 05/0 درصد آن در سفیده موجود است.
دکتر رضایی برای افرادی که تخم مرغ هیچ مشکلی برای افرادی که کلسترول خونشان بالاست وجود ندارد خاطرنشان کرد: افراد دارای فشار خون بالا می توانند در هفته 3-2 عد تخم مرغ مصرف کنند زیرا با کاهش دریافت کلسترول از طریق غذا سنتز داخلی کلسترول در بدن افزایش یافته و حتی ممکن است بیشتر از قبیل شود.
این متخصص تغذیه گفت: تخم مرغ برای ورزشکارانی که نیاز به افزایش عضلات دارند و کودکان و نوجوانان که در حال رشد هستند حائز بود و همچنین تاکید کرد، برای کودکان از 9 ماهگی تا 1 سالگی مجاز به یک زده کامل تخم مرغ یک روز درمیان و از 2 سالگی به بعد بر اساس میل کودک 6-5 تخم مرغ در هفته است و افراد بالغ نیز مجاز به مصرف 4-3 عدد تخم مرغ در هفته هستند.
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه در خاتمه خاطر نشان کرد:مصرف تخم مرغ به صورت خام و یا نیم پز توصیه نمی شود.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 69604
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب