• تاریخ انتشار : 1396/12/26 - 16:30
  • بازدید : 687
  • تعداد بازدید : 150
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
یادمان باشد در ایام نوروز برنامه و رژيم غذايي تعطيل نمي باشد

توصیه های تغذیه ای در ایام نوروز

يادمان باشد اگرچه مدارس و دانشگاه ها و بسياري از ادارات در ايام نوروز تعطيل هستند اما برنامه و رژيم غذايي افراد تعطيل نمي باشد.

يادمان باشد اگرچه مدارس و دانشگاه ها و بسياري از ادارات  در ايام نوروز تعطيل هستند اما برنامه و رژيم غذايي افراد تعطيل نمي باشد.
در این ایام با رعایت نکات تغذیه ای برای خود و خانواده جایی برای کاشکی گفتن نگذاریم . چراکه معمولا با بروز برخی مشکلات و بیماریهای شایع در این ایام کام همه اعضائ خانواده در مهمانی و یا  در سفر تلخ میشود.
دکتر "منصور رضایی" دكتراي تخصصي علوم تغذيه و رژيم درماني و عضو هیات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بیان اینکه تعطیلات نوروزی زمان مناسبی برای ملاقات اقوام و خویشان و انجام مسافرت است گفت:  افراد بسياري از این فرصت استفاده کرده وسعی می کنند تا جایی که امکان دارد خستگی کار را از خود دور کنند تا با نیرویی تازه، مجدداً سرکار خود حضور یابند.
وی افزود: برای اینکه به نحو احسن بتوان از این تعطیلات استفاده کرد، علاوه بر برنامه ریزی کارها، باید توجه زیادی به نوع تغذیه خود داشت، زیرا بدون داشتن بدنی سالم نمی توان ایام خوشی داشت.
دکتر رضایی اظهار داشت: تغذیه مناسب و کافی به شما کمک می کند که انرژی لازم برای انجام کارهای خود داشته باشید. افراد معمولاً دراین ایام به دلیل رفت و آمد زیاد یا رفتن به مسافرت، اهمیت زیادی به غذای مصرفی خود نمی دهند و در نتیجه در این ایام شاهد بروز مشکلات گوارشی بیشتری نظیر تهوع و استفراغ  ویا یبوست به ویژه در کودکان وهمچنین اسهال های مسافرتی(آب به آب شدن) و صدالبته بعد از اتمام تعطیلات ممکن است با عوارض ناشی از تغذیه غلط روبرو شوند که از جمله آنها می توان به افزایش وزن,قند خون، چربی خون، فشار خون،  خرابی دندان ها و... اشاره کرد.
عضو هیات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي اذعان داشت: با بکار گیری توصیه های تغذیه ای زیر تا حد امکان از بروز عوارض می توان جلوگیری کرد:
1-    با توجه به کالری دریافتی بالا(شیرینی و آجیل) دردید و بازدیدها میزان کالری دریافتی نهار و شام کاهش یابد.
2-    معمولا سعی کنید دردید و بازدیدها از میوه های متنوع مصرف شود نه تکراری.
3-    معمولا سعی کنید دردید و بازدیدها از شیرینی های کوچک و خشک میل شود.
4-    معمولا سعی کنید دردید و بازدیدها از آجیل های تازه و بی نمک و متنوع استفاد شود.
5-    معمولا سعی کنید اقلام مورد پذیرایی را در مکان خنک,خشک و تاریک نگهداری کنید.
6-    در طی سفر حتی المقدور از آب بطری ویا لوله کشی مطمئن و بهداشتی استفاده شود.
7-    عدم استفاده از آب چاه, قنات و رودخانه برای آشامیدن,هرچند ظاهری تمیز داشته باشد.
8-    در طی سفر حتی المقدور از گوشت ماهی و یا گوشت چرخ کرده بعلت فساد پذیری بالا استفاده ننمایید.
9-    در طی سفر در صورت عدم دسترسی به غذای مطمئن با رعایت نکات بهداشتی مصرف کنسروها مانعی ندارد.
10-    در طی سفر حتی المقدور از لبنیات محلی و سنتی غیر پاستوریزه استفاده ننمایید.
11-    در طی سفر حتی المقدور ازمصرف غذاهای کبابی بعلت نیم پز بودن و احتمال بارمیکروبی بالا خودداری شود.
12-    در طی سفر برای حفظ سلامتی روده ها در هردو وعده نهار و شام یک پیاله بزرگ ماست میل شود.
13-    در صورت عدم دسترسی به آب بهداشتی با مصرف انواع لبنیات پاستوریزه, میوه وسبزی های تازه بهداشتی, آش و سوپ و خورش بخشی از نیاز به مایعات خود را تامین نمایید.
14-    برای پیشگیری از بروز یبوست, علاوه برافزایش تحرک روزانه ومصرف آب و مایعات بهداشتی فوق الذکربا مصرف انواع منابع فیبری نظیرمیوه وسبزی های تازه بهداشتی, آش و سوپ و خورش مراقب دستگاه گوارش خود باشید.
15-    در صورت بروز اسهال علاوه بر اقدامات دارویی مصرف چای, سیب و موز را افزایش دهید.
دکتر رضایی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که با رعایت نکات بهداشتی و تغذیه ای در این ایام تعطیلات خوبی را پشت سر گذاشته و نهایت استفاده مطلوب را از آن برای شروع یک سال پر امید و با تلاش داشته باشید.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 59595
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب