• تاریخ انتشار : 1400/08/03 - 12:15
  • بازدید : 320
  • تعداد بازدید : 315
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دکتر طبرسی: در مواجهه با آنفلوآنزا باید بدترین سناریو را در نظر گرفت

رییس بخش بیماری های عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به احتمال اپیدمی آنفلوآنزا در ماه های آینده گفت: اگر بخواهیم دوباره غافلگیر نشویم باید بدترین سناریو را در نظر بگیریم،

رییس بخش بیماری های عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به احتمال اپیدمی آنفلوآنزا در ماه های آینده گفت: اگر بخواهیم دوباره غافلگیر نشویم باید بدترین سناریو را در نظر بگیریم، زیرا در غیر این صورت ممکن است با یک پیک و مرگ و میر غافلگیر کننده رو به رو شویم که دیگر ظرفیت تحمل آن نه برای مردم و نه در سیستم سلامت وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی ، دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری گفت: در سال گذشته در بسیاری از مناطق دنیا به غیر از مواردی در خط استوا، آنفلوآنزا اپیدمی نشد که این مسئله نشان می دهد با رعایت پروتکل های بهداشتی از اپیدمی شدن آنفلوآنزا جلوگیری شده است. وی گفت: در سال گذشته در بسیاری از مناطق دنیا به غیر از مواردی در خط استوا، آنفلوآنزا اپیدمی نشد که این مسئله نشان می دهد با رعایت پروتکل های بهداشتی از اپیدمی شدن آنفلوآنزا جلوگیری شده است.
این متخصص بیماری های عفونی افزود: علائم این دو بیماری مشابه یکدیگر است و نمی توان علائم آن ها را چندان از یکدیگر افتراق داد، تب، سردرد، گلودرد، تنگی نفس و مواردی از این دست را هر دو بیماری دارند.
دکتر طبرسی با بیان اینکه در مورد آنفلوآنزا موارد بدون علامت وجود دارد، گفت: در کووید ۱۹ نیز موارد بدون علامت وجود دارد اما در مورد آنفلوآنزا موارد خفیف بسیار بیشتر است.
وی افزود: از دست دادن حس بویایی و چشایی که در بسیاری از اوقات در کووید ۱۹ رخ می دهد، گاهی در آنفلوآنزا نیز مشاهده می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تب در این دو بیماری توضیح داد: تب برای تشخیص آنفلوآنزا نسبت به کووید ۱۹ علامت مشخص تری است، اما در کووید ۱۹ بسیاری از بیماران از اول تب ندارند که این موضوع می تواند گمراه کننده باشد.
رییس بخش عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری تاکید کرد: اما در سیر این دو بیماری یک تفاوت وجود دارد، معمولا آنفلوآنزا در همان هفته اول تکلیف را روشن می کند، یا بیماری خوب می شود و یا اینکه به صورت پیش رونده پیش می رود و بدتر می شود، اما در مورد کووید ۱۹ هفته دوم بیماری، هم برای بیمار و هم برای پزشک هفته دلهره آوری است، در مواردی مشاهده می شود که بیمار از بیمارستان مرخص می شود ولی هفته دوم وضعیت او به اینتوبه کشیده می شود.
دکتر طبرسی درباره تفاوت مرگ و میر در کووید ۱۹ و آنفلوآنزا اظهار کرد: مرگ و میر در آنفلوآنزا زیر یک درصد اتفاق می افتد در صورتی که برای مثال در ایران، در بین موارد ابتلای ثبت شده که حدود ۵۷۰ هزار نفر می شود، حدود ۱۲۰ هزار فوتی ثبت شده وجود دارد، یعنی مرگ و میر حدود ۲۰ درصد است، به این معنا که مرگ و میر عدد قابل توجهی است .
این متخصص افزود: ریزش ویروسی در آنفلوآنزا معمولا بین پنج تا ۱۰ روز است، اما در کووید ۱۹ تا حدود دو هفته وجود دارد.
وی با اشاره به احتمال اپیدمی آنفلوآنزا در ماه های آینده، مهمترین راه تشخیص آنفلوآنزا و کووید ۱۹ را تست آزمایشگاهی عنوان کرد.
وی درباره اقداماتی که پزشکان در زمان شیوع آنفلوآنزا باید انجام دهند، گفت: اگر بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان بستری می شود بهتر است هم تست آنفلوآنزا و هم تست کرونا از بیمار گرفته شود و در بیماران سرپایی نیز اگر که تشخیص آنفلوانزا تغییری در درمان ایجاد می کند باید تست آنفلوآنزا نیز گرفته شود.
این متخصص تاکید کرد: در زمان شیوع کووید ۱۹ اگر آنفلوآنزا شیوع پیدا کند باید تستی داشته باشیم که هر دو بیماری را شناسایی کند.
دکتر طبرسی با تاکید بر ضرورت نیاز به یک تست دقیق برای افتراق انفلوآنزا و کووید ۱۹ گفت: باید یک ظن تشخیصی برای آنفلوآنزا داشته باشیم که اگر آنفلوآنزا وارد شد، با تعجیل در درمان مبتلایان مرگ و میر زیادی نداشته باشیم.
وی در پایان تاکید کرد: با بیان اینکه در مورد آنفلوآنزا بحث واکسیناسیون مغفول واقع شده است، گفت: یکی از نمونه های بارزگروه های تحت خطر زنان بارداراند که هر چه سریعتر واکسن آنفلوآنزا باید به آنان تزریق شود.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 109344
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب