روي خط هشتمین کنگره بین المللی بیماریهای ریوی، مراقبتهای ویژه و سل
دکتر ناصحی: ۶۱ درصد سلهای مقاوم به درمان در کشور شناسایی نمیشوند
دکتر مهشید ناصحی رییس اداره کنترل سل و جذام وزارت بهداشت در حاشيه چهارمین روز برگزاري "هشتیمن كنگره بين المللي بيماريهاي ريوي ، مراقبتهاي ويژه و سل" مصادف با...
دکتر مهشید ناصحی رییس اداره کنترل سل و جذام وزارت بهداشت در حاشيه چهارمین روز برگزاري "هشتیمن كنگره بين المللي بيماريهاي ريوي ، مراقبتهاي ويژه و سل" مصادف با روز ملی مبارزه با سل و بیست و پنجمین کنگره سراسری سل گفت: ۶۱ درصد سلهای مقاوم به درمان در کشور شناسایی نمیشوند و در حال حاضر دسترسی فیزیکی و فرهنگی به جمعیتهای پرخطر برای اجرای برنامههای پیشگیری از سل یکی از چالشهای ما می باشد. وی افزود: کاهش میزان بروز سل در کشور طی یک دوره ۵۰ ساله از ۱۴۰ مورد به کمتر از ۱۲ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
دکتر ناصحی با بیان اینکه ما باید ۲۹ درصد موارد گمشده مبتلا به سل را در کشور شناسایی کنیم اظهار کرد: روند عوامل خطر اثرگذار در سل مقاوم به درمان به گونهای است که اگر مداخلات بهنگام نداشته باشیم باعث بروز آسیبهای زیادی میشود.
رییس اداره کنترل سل و جذام وزارت بهداشت تصریح کرد: تشکیل شبکه آزمایشگاهی رایگان سل در کشور را به عنوان یکی از دستاوردهای ایران در زمینه سل معرفی کرد که طی سالهای گذشته در زمینه بخشهای بستری سل دستاوردهای زیادی داشتهاست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این بخشها در تهران، مشهد و شیراز فعال هستند ادامه داد: ایجاد این بخشها در شهرهای تبریز، کرمانشاه، گرگان و زابل جزو برنامههای ما قرار دارد، اما ایجاد این مراکز نیز ناکافی است و اگر قرار باشد ۶۱ درصد سل مقاوم به درمان را پیدا کنیم، نیاز به تختهای بیشتری داریم.
دکتر ناصحی در خاتمه در خصوص برنامههای پیش روی وزارت بهداشت برای بهبود وضعیت شناسایی و بیماریابی سل نیز اذعان داشت: ما باید توسعه دسترسی و کاربردی روشهای سریع تشخیص سل را جزو برنامههای خود قرار دهیم. همچنین برای رسیدن به اهداف خود به دسترسی خدمات مدیریت بالینی سل مقاوم به درمان، تمرکز ویژه بر غربالگری در گروههای پرخطر تعریف شده، بررسی گروههای بیشتر از نظر ابتلا به سل نهفته، تقویت پژوهشهای کاربردی و برنامههای آموزشی، عمومی و اختصاصی نیاز داریم.