• تاریخ انتشار : 1394/08/27 - 11:14
  • بازدید : 2125
  • تعداد بازدید : 75
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو هيات علمي مركز پزشكي دكتر مسيح دانشوري:

چهارمین علت مرگ و میر در جهان "بیماریهای مزمن تنفسی" می باشند

18نوامبر مصادف با 27آبان روز جهانی بیماری های مزمن ریوی نامگذاری شده است بنابراین دکتر عاطفه فخاريان فوق تخصص ريه و عضو هيات علمي مركز پزشكي دكتر مسيح دانشوري در مصاحبه با روابط عمومی این مرکز درباره "بیماریهای مزمن تنفسی" گفت:

18نوامبر مصادف با 27آبان روز جهانی بیماری های مزمن ریوی نامگذاری شده است بنابراین دکتر عاطفه فخاريان فوق تخصص ريه و عضو هيات علمي مركز پزشكي دكتر مسيح دانشوري در مصاحبه با روابط عمومی این مرکز درباره "بیماریهای مزمن تنفسی" گفت: در حال حاضر چهارمین علت مرگ و میر در جهان را  بیماری های مزمن تنفسی  تشکیل می دهد  که در راس  آن بیماری" COPD "می باشد  و با توجه به وضعیت موجود در جهان بنظر می رسد که این آمار در  5 تا 10 سال آینده به دومین علت  نیز برسد.
وی درباره بیماری "COPD" یا "برونشیت مزمن" اظهار کرد که این بیماری بیشتر ناشی ¬از استنشاق دخانیات است و سبب سرفه و خلط  و تنگی نفس می شود . افراد مبتلا دچار افت FEV1  در تست اسپیرومتری می شوند که این افت غیر قابل برگشت می باشد.
این فوق تخصص ریه  درباره عوامل موثر در ایجاد بیماریهای مزمن تنفسی عنوان کرد: متاسفانه استفاده زیاد از دخانیات و قلیان و همچنین مواد مخدر استنشاقی سبب ابتلا تعداد زیادی از افراد به این بیماری می گردد. همچنین از دیگر موارد مورد توجه، آلودگی هواست که یکی دیگر از علل این بیماری است. وی افزود: آلاینده ها و موادی که در برخی مشاغل افراد با ان در تماس می باشند سبب مشکلات تنفسی در افراد مورد مواجهه با آن ها خواهد شد لذا می توان آنرا به عنوان عامل دیگری در این مورد نام برد و در آخر افراد با زمینه آلرژیک که در معرض مواد آلرژی زا قرار می گیرند بخشی از بیماران مزمن تنفسی را شامل می شوند.
دکتر فخاریان درباره اقدامات درمانی هر یک از گروه های در معرض خطر بیان داشت: بدیهی است که اقدامات مناسب جهت ترک دخانیات شامل: اطلاع رسانی و آموزش همگانی از دوره ابتدایی و دبیرستان و دانشگاه بسیار مفید خواهد بود. همچنین محدود کردن استفاده دخانیات در مکان های عمومی نیز می تواند کمک کننده باشد و از دیگر موارد مورد توصیه جهت این افراد کلینیک های ترک سیگار و ترک اعتیاد و حمایت از این افراد در پیشگیری از بیماری های مزمن تنفسی است. در بیماران مبتلا به بیماری های مزمن تنفسی معاینات پزشکی دوره ای و استفاده از اقدامات درمانی کمک کننده است.
این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد عامل آلودگی هوا اظهار داشت: در مورد آلودگی هوا ترویج استفاده از وسایل نقلیه عمومی و بهبود کیفیت سوخت خودروها و تنظیم موتور وسایل نقیله و دور کردن کارخانه های آلاینده ها از شهر ها می توانند کمک به سزایی  در پیشگیری ازایجاد بیماری و همچنین جلوگیری از حملات حاد بنماید.
دکتر فخاریان در ادامه در خصوص دیگر راه های جلوگیری از این بیماری در افراد در معرض خطر گفت: در مورد آلاینده های شغلی استفاده از ماسک، تهویه مناسب کارگاه ها و جلوگیری از فعالیت غیر قانونی کارگاه های کوچک که سبب ابتلا افراد به این بیماری ها را می شود بسیار مفید و مناسب می باشد.
این فوق تخصص ریه درمورد بیماران با زمینه آلرژیک اظهار داشت: طبیعتا دور کردن افراد از آلرژن ها در سالهای ابتدای زندگی بسیار حائز اهمیت می باشد و متاسفانه غذاهایی که مواد نگهدارند و افزودنی دارند از مواردی هستند که باعث تحریک آلرژی می گردد و لذا آموزش به افراد درخوداری از مصرف این مواد داده شود . بسیاری از مواد ضدعفونی کننده ،مواد بهداشتی و ارایشی سبب تحریک الرژی میشود و بهترین راه دوری جستن از این مواد است. در صورت وجود آلرژی مستمر، مراجعه افراد به پزشکان لازم است تا با در مان های مناسب از ایجاد بیماری های مزمن غیر قابل برگشت جلوگیری نماید.

دکتر فخاریان درباره اقدامات درمانی این بیماران گفت: استفاده از اسپری ها جهت بهبود وضعیت راه های هوایی و استفاده از دارو های ضد حساسیت می تواند کمک کننده باشد. اما در مواقع شدید بودن بیماری ها استفاده از اکسیژن کمکی و دستگاههای کمک تنفسی جزء موارد قابل اجرا می باشد.
این فوق تخصص ریه در پایان سخنان خود افزود: بدیهی است در مواردی که تغیرات غیر قابل برگشت و شدید در سیستم تنفسی وجود داشته باشد پیوند ریه در نظر گرفته می¬شود، بنابراین یادمان باشد برای جلوگیری از بیماری های مزمن تنفسی، پیشگیری، بهترین، ارزانترین و موثرترین راه می باشد.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,مصاحبه,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 25744
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب