به مناسبت روز ملی فیزیوتراپی
گفتگوی صمیمانه با رئیس واحد بازتوانی ریوی و تهویه غیرتهاجمی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری
مقدمه: با تلاش انجمنهای فیزیوتراپی در سراسر کشور در دوم مردادماه سال 1378 علم فیزیوتراپی در ایران توانست استقلال حرفه ای خود را به اثبات برساند و دوم مرداد در تقویم حرفه ای فیزیوتراپی، یادآور زمان تحقق استقلال حرفه ای فیزیوتراپی است
مقدمه:
با تلاش انجمنهای فیزیوتراپی در سراسر کشور در دوم مردادماه سال 1378 علم فیزیوتراپی در ایران توانست استقلال حرفه ای خود را به اثبات برساند و دوم مرداد در تقویم حرفه ای فیزیوتراپی، یادآور زمان تحقق استقلال حرفه ای فیزیوتراپی است؛ نامگذاری این روز به این نام علاوه بر آن که نشانه اعتماد و اطمینان سیاستگزاران و متولیان بهداشت و درمان کشور به توان علمی و عملی دانش آموختگان این رشته در تسکین و درمان آلام بیماران است. به همین مناسبت روابط عمومی مرکز گفتگویی با دکتر "عاطفه فخاریان" فوق تخصص ریه، رئیس واحد بازتوانی ریوی و تهویه غیرتهاجمی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام داده است که در پی می آید:
دکتر فخاریان در تعریف فیزیوتراپی گفت: فیزیوتراپی (physiotherapy) شیوهای از درمان بیماریها و اختلالات عصبی-ماهیچهای- اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریانهای الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روش ها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده میشود.
رئیس واحد بازتوانی ریوی و تهویه غیرتهاجمی، فیزیوتراپی را حیطهای از پزشکی که همزمان با توسعه دانش پزشکی به یکی از ارکان درمان های نوین پزشکی تبدیل شد، عنوان کرد و هدف فیزیوتراپی را پیشگیری از بیماریها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت میباشد، معرفی کرد.
فوق تخصص ریه مذکور، اهداف فیزیوتراپی را در ارتباط با کاهش دردهای عضلانی و مفصلی، تسریع در پروسه ترمیم بافتی، بهبود دامنه حرکتی (ROM) مفاصل، جلوگیری از ضعف و آتروفی عضلانی، تقویت عضلات، افزایش انعطاف پذیری، استقلال هرچه سریع تر بیمار جهت برگشت به فعالیت های روزمره، بهبود فعالیت دستگاه تنفسی و افزایش کارایی دستگاه قلبی- عروقی متفاوت دانست.
این عضو هیئت علمی در پاسخ به پرسش روابط عمومی که چه چیزی فیزیوتراپیست ها را متفاوت جلوه می دهد، گفت: به کاربردن دانش و مهارت خود در درمان عوامل دردناک و محدودیت های حرکتی، استفاده از شیوه های متفاوت درمانی برای بازیابی و به حداکثر رساندن پتانسیل حرکت، طراحی لایف استایل و برنامه های تمرینی، آموزش منحصر به فرد بیمار و دسترسی کامل به بیمار برای شناسایی نیاز های او، درمان آسیب های ورزشی، آموزش فعالیت های بی خطر، کارکردن با کودکان دارای اختلالات بالانس و تعادل برای به حداکثر رساندن استقلال آنها و ... از جمله این موارد است.
دکتر فخاریان افزود: نقش فیزیوتراپی در تسریع سیر درمانی، بازتوانی و توانمندسازی بیماران بهبود یافته برای برگشت به زندگی فردی، اجتماعی و شغلی بسیارموثر بوده و این مهم با همکاری و هماهنگی بین کارشناسان فیزیوتراپی باید به گونه ای باشد که بیماران در کمترین زمان ممکن انتظار از خدمات این واحد بهره مندشوند.
گفتنی است به همین مناسبت کارکنان فیزیوتراپی جشنی به منظور گرامیداشت این روز 16 مرداد برگزار می نمایند.